Studenții noștri merită tot respectul! 16 tineri originari din Republica Moldova au devenit șefi de promoție la universitățile din România la care studiază

Federația Tinerilor Basarabeni (FTB România) anunță că 16 tineri din Republica Moldova, care își fac studiile la universitățile din România au devenit șefi de promoție la specializările din cadrul facultăților lor.

„Chiar dacă au fost generația ce și-a desfășurat viața studențească în timp de pandemie, au reușit să crească și să se maturizeze prin prisma încercărilor de a se adapta unor noi timpuri, unui nou oraș șiunui nou ritm de viață. Le urăm felicitări pentru adevăratele lecții cu care au ieșit de pe băncile facultății/liceului: curaj, tenacitate, răbdare, respect, și nu în ultimul rând identitate, atât individuală cât și culturală”, se arată în prezentarea Federației Tinerilor Basarabeni din România.

Tinerii  basarabenii care au obținut titlul de șef de promoție în anul universitar 2021-2022 sunt:

Nimerenco Ana(facultate) – Brasov,

Versteac Aurica(specializare) – Constanta,

Cătălina Arteni(specializare) – Iasi,

Moiseenco Valeria(specializare) – Craiova,

Bubulici Anghelina(liceu) – București,

Ursachi Aliona(liceu) – Suceava,

Focșa Inga(liceu) – Iasi,

Gîscă Liliana(facultate) – Galați,

Nicolaescu Mădălina(facultate) – Iasi,

Rusu Maria(liceu) – Județul Alba,

Prichici Alina(liceu) – Chisinau(liceu)->Sibiu(licenta),

Tataru Ionela(specializare) – Cluj Napoca,

Caraman Alina(facultate) – București,

Chele Mariana(specializare) – Craiova,

Butnaru Nadejda(liceu/colegiu) – Iasi,

Oroșan Victoria(specializare) – Timișoara,

Ursachi Cristi(specializare) – Iasi,

Diaconu Nicoleta(specializare) – Timișoara,

Bobîrcă Dan(specializare) – Brasov,

Ilovan Victoria(specializare) – Brasov.

„Sperăm ca acești tineri basarabeni să nu se oprească la aceste merite și să-și continue drumul spre cariere de succes, să acumuleze experiențe frumoase care să-i ajute în a duce numele Republicii Moldova peste tot în lume și să se întoarcă acasă cu idee inovatoare care să poziționeze țara pe locuri de frunte în clasamentele lumii. De asemenea, sperăm ca exemplele lor să motiveze viitoarele generații în a fi mai buni”, se precizează în comunicatul FTB.

sursa: www.radiochisinau.md

Maia Sandu a semnat decretul privind numirea lui Ion Munteanu în funcția de procuror general

Președinta Maia Sandu a semnat astăzi, 1 iunie, decretul privind numirea lui Ion Munteanu în funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Maia Sandu a semnat decretul privind numirea lui Ion MunteanuFoto: presedinte.md

Candidatura lui Ion Munteanu a fost propusă șefei statului de către Consiliul Superior al Procurorilor, în urma ședinței din 31 mai curent.

De menționat că, această dimineață, a avut loc ceremonia de investire în funcție a lui Ion Munteanu. Solemnitatea a avut loc la Procuratura Generală.

Ceremonia a inclus depunerea jurământului de către procurorul general, urmată de alocuțiunile președintei Maia Sandu, procurorului general și altor invitați.

El este câștigătorul ,,Românii au talent”: a oferit un spectacol extraordinar la nai, acompaniat de taraf

Cristian Ciaușu este câștigătorul marii finale „Românii au talent”, sezonul 14 și al premiului de 120.000 de euro. Acesta a oferit un spectacol extraordinar la nai, acompaniat de taraf.

Cristian Ciaușu a câștigat finala Românii au talent: Nu mă așteptamFoto: știrileprotv.ro

„Este cel mai frumos moment din viața mea. Să fiu sincer, nu mă așteptam, nu mă așteptam că o să vă placă așa de mult naiul meu”, a spus Cristian după finală, transmite stirileprotv.ro.

Cristian Ciaușu s-a gândit deja ce va face cu cei 120.000 de euro primiți.

„În primul rând vreau să colaborez cu doamna Andra la un concert de-al ei și să investesc toată suma încasată în muzică. Și vreau să deschid și un studiou de înregistrări”, a mai spus el.

Juriul a fost impresionat de prestația lui Cristian în marea finală Românii au talent 2024.

Andra: „Nu o să spun foarte multe pentru că mi-am exprimat dragostea față de muzica lui. Balsam pentru suflet a fost. Bravo!”

Andi Moisescu: „Omul a demonstrat aici o mare măiestrie. Este excepțional”

Dragoș Bucur: „Ce poate fi mai românesc decât naiul? Bravo!”

Bobonete: „Bravo, Cristian! Ne-ai dat peste cap. Să câștige naiul Românii au talent”.

Au fost 11 concurenți care s-au luptat pentru premiile puse la bătaie. Pe locul al doilea a terminat Ana Nuță, care a primit un cec în valoare de 20.000 de euro, iar pe locul al treilea s-a clasat Ansamblul Hecenii, care a primit un premiu de 10.000 de euro.

Cine este Cristian Ciaușu

Cristian cântă la nai de la vârsta de 8 ani. A fost diagnosticat cu astm în copilărie și s-a gândit să înceapă să cânte la acest instrument, deoarece pe internet scria că instrumentele de suflat pot ajuta în cazul acestei afecțiuni.

A început să se bucure de acest hobby și acum este un interpret talentat. A observat și o ameliorare în cazul astmului.

Mama sa este extrem de mândră de talentul fiului ei, mai ales că ea însăși este solistă de muzică populară și profesor de canto. Mama lui Cristian face parte dintr-un ansamblu popular și este dedicată învățării și promovării muzicii tradiționale.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi, izolat cu grindină și vânt puternic

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru astăzi, 1 iunie.

Astfel, în intervalul orelor 14:40-24:00, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2) cu grindină slabă și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s.

Agent termic în Capitală, la solicitare. Ce spune Primăria
Articolul anterior
Un înalt oficial american a discutat în secret cu ruşii despre riscul unui conflict nuclear. Precizările Casei Albe
Articolul următor