Locuitorii din patru raioane vor fi aprovizionați cu apă din România

Ministrul român al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, și ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au semnat un protocol de amendare a Acordului dintre Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Chişinău privind reglementarea construirii unor apeducte, semnat la 20 mai 2021.

Locuitorii din patru raioane vor fi aprovizionați cu apă potabilă din Iași

Cu acest prilej, ministrul Tanczos Barna a declarat că protocolul reprezintă un sprijin acordat de România pentru R. Moldova prin intermediul companiei ApaVital administrată de Consiliul Judeţean Iaşi, transmite www.deschide.md.

”Ceea ce se întâmplă astăzi este o normalitate. Este o parte a unui sprijin acordat Republicii Moldova din partea statului român. Este în acelaşi timp un sprijin acordat într-o perioadă dificilă care este traversată şi de România şi de Moldova, dar în mod special de către Moldova. Dincolo de aceste probleme legate de apă potabilă, criza energetică afectează profund viaţa de zi cu zi a cetăţenilor din Republica Moldova şi noi avem obligaţia de a-i sprijini cu tot ce putem: cu energie electrică, cu gaze, cu lemn de foc, cu apă cu tot ce putem oferi din partea statului român” a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În urma semnării protocolului de amendare de joi, vor fi 250.000 de beneficiari din raioanele Ungheni, Făleşti, Nisporeni şi raionul Glodeni din Republica Moldova ai proiectului ApaVital care vizează extinderea în ţara vecină a conductelor de alimentare cu apă potabilă din staţia de tratare Chiriţa.

”Practic este ultima procedură administrativă. Ne dorim ca ApaVital să ne furnizeze apă de înaltă calitate pentru patru regiuni din ţara noastră, unde accesul la apă reprezintă o problemă importantă pentru că resursele de apă sunt limitate. Tehnologia dar şi accesul pe care îl oferă compania ApaVital oferă posibilitatea de a avea apă de calitate şi servicii calitative” a spus Andrei Spînu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a spus că extinderea reţelelor de apă şi canalizare se află printre priorităţile instituţiei administrative.

”Deşi acest protocol de amendare a fost semnat astăzi, contractul de lucrări s-a semnat pe 24 ianuarie tot la Iaşi, tot în prezenţa domnului ministru Andrei Spînu. Pe noi ne bucură foarte mult că avem această posibilitate ca prin investiţiile statului român, prin compania ApaVital, să facem această investiţie care să fie în beneficiul locuitorilor din Republica Moldova şi ne dorim ca prin toate celelalte investiţii să sprijinim această relaţie bilaterală dintre România şi Republica Moldova” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Farmacia Familiei celebrează 19 ani! Participă la tombola aniversară și câștigă premii valoroase!

În luna iulie, Farmacia Familiei celebrează 19 ani de activitate! Cu ocazia aniversării, fiecare client va fi răsplătit pentru fidelitate și încredere.

În perioada 1 – 19 iulie, te invităm să participi la tombola aniversară organizată în Farmacia Familiei și Dita Hyper Farmacie.

Cum participi:

  • Procură din Farmacia Familiei/Dita Hyper Farmacie, în perioada 01 iulie – 19 iulie, orice produse, într-un bon de plată de minim 300 lei.
  • Înregistreză bonul și completează formularul de participare care include datele participantului (nume, prenume, telefon de contact, nr. bonului, data procurării, adresa electronică).

Pe lângă șansa de a câștiga la tombolele zilnice, poți profita de oferte aniversare la cele mai de top branduri de dermatocosmetică și suplimente. Profită de reducerile generoase și asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru sănătatea și bunăstarea ta și a familiei tale.

Farmacia Familiei – 19 ani de grijă pentru toată familia!

Pentru mai multe informații despre campania aniversară consultă regulamentul tombolei.

*Acest articol este un produs comercial.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Rețelelor Sociale. Recomandările autorităților pentru cetățeni privind sporirea securității digitale

Pe 30 iunie este marcată Ziua Mondială a Rețelelor Sociale, un eveniment care evidențiază impactul pozitiv al rețelelor sociale prin facilitarea unei comunicări continue între utilizatori din întreaga lume.

Potrivit Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, circa cinci miliarde de oameni din întreaga lume folosesc rețelele sociale, ceea înseamnă că, 61% din populația lumii are un cont pe o platformă de social media, iar, în mediu, o persoană utilizează rețelele sociale până la 2,5 ore pe zi.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să fie vigilenți la toate aspectele legate de activitatea platformelor de socializare.

Măsurile recomandate de STISC pentru securitatea digitală și pentru protejarea conturilor de social media sunt:

  • Evitați să furnizați multe informații personale;
  • Folosiți parole puternice și activați autentificarea cu doi factori;
  • Raportați utilizatorii și comportamentele suspecte;
  • Nu accesași linkurile și mesajele suspecte;
  • Utilizați o soluție de securitate pentru dispozitivele tale.

Ziua Mondială Social Media a fost inițiată de compania globală de entertainment și media, Mashable, pe 30 iunie 2010 pentru a recunoaște impactul rețelelor sociale asupra comunicării globale și interacțiunii umane.

Întâmplarea neplăcută de care au avut parte Cleopatra Stratan și Edward Sanda în Italia. Au fost evacuați de pe plajă și ambulanța a ajuns imediat

Edward Sanda și Cleopatra Stratan au fost martorii unui scene șocante, într-una din vacanțele petrecute în Italia. Artiștii au fost evacuați de pe plajă, acolo unde ambulața și elicopterul au ajuns de urgență, scrie Libertatea.

„Nu am avut parte de peripeții în vacanță, însă am văzut niște lucruri care ne-au stricat vibe-ul, chiar dacă nu am pățit-o noi. Eram în Sardinia, s-a înecat un băiat, a venit elicopterul pe plajă, ne-a evacuat, era o plajă mică. Cred că s-a aruncat de pe o stâncă, a venit și salvarea cu barca. Noi am sperat că a fost bine și că l-au salvat.

Am încercat și noi să sărim si să ajutăm, însă, din păcate, nu aveam cu ce, pentru că persoana respectivă trebuia scoasă din apă, iar după aceea au venit elicopterul”, au declarat Eduard Sanda și Cleopatra Stratan pentru Spynews.ro.

„Era o plajă atât de mișto… Era înconjurată de munte, de stânci, aveai impresia că ești undeva în Thailanda. În ziua aceea am rămas cu gândul la acea întâmplare, ne-am tot gândit la asta. Am aflat ulterior că persoana respectivă a fost în regulă, a reușit să fie salvată. Am reușit cumva să trecem peste asta și am avut grijă de noi, în primul rând”, au mai declarat cei doi artiști.

O tânără de 26 de ani, însărcinată în 4 luni, a murit la spital din cauza sărăciei
Articolul anterior
Stresați din cauza războiului din Ucraina, rușii se duc mai des la psiholog și consumă mai multe antidepresive
Articolul următor