O universitate din România trece la cursuri online din cauza costurilor la energie – Examenele se vor ţine faţă în faţă

Toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova, România, vor intra în sistem de predare online începând cu 28 noiembrie până pe 19 martie 2023, însă examenele se vor ţine faţă în faţă.

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Senatului Universităţii la propunerea facultăţilor, pe motiv că trebuie valorificată infrastructura creată în acest sens pe perioada pandemiei de Covid-19, scrie stirileprotv.ro.

„Hotărârea de a intra în on-line a fost luată la propunerile facultăţilor. Deci prin consultarea celor 12 facultăţi ale Universităţii s-a hotărât ca noi să adoptăm, pentru anul universitar 2022-2023, modul de predare/învăţare în format mixt, ceea ce înseamnă combinarea sistemului on-line cu sistemul faţă în faţă pentru toate activităţile – predare/învăţare, cercetare şi activităţile practice. Perioada pe care noi am stabilit-o şi care a fost acceptată de cele 12 facultăţi a fost pentru ultimele 4 săptămâni din semestrul I şi primele 4 săptămâni din semestrul al doilea, mai exact perioada 28 noiembrie – 23 decembrie şi 20 februarie – 19 martie, pentru ne încadra şi în standardele de calitate elaborate de ARACIS. De altfel, noi suntem sub proporţia de 50% online permisă de standardele ARACIS”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres prorectorul Universităţii din Craiova pentru Programe de studii şi asigurarea calităţii, prof.univ.dr. Nicolae Dumitru.

„Noi am hotărât în unanimitate împreună cu facultăţile să ne situăm în acest procent de on-line de 25% pe semestrul I şi, respectiv, pe semestrul II. În primul rând pentru că ARACIS ne-a permis acest lucru şi, doi, pentru că avem şi capitolul ciclul de studii master la care într-adevăr sistemul de predare on-line a avut anumite facilităţi, dar în aceşti doi ani de pandemie s-a depus o muncă considerabilă din partea corpului academic şi din partea studenţilor. S-au elaborat materiale care au permis desfăşurarea în condiţii optime a sistemului de predare on-line, avem platforme, avem echipamente, avem logistica necesară ca să performăm acest sistem de învăţământ on-line şi din punctul meu de vedere este păcat să aruncăm la coş tot ce s-a făcut, mai ales că predarea on-line pe anumite categorii înseamnă totuşi un învăţământ modern”, a mai spus prorectorul Nicolae Dumitru, scrie realitatea.net.

Ne mândrim! Încă o victorie uimitoare pentru echipa de fotbal din diaspora moldovenească în Cupa Franței!

Fotbal Club Moldavie, echipa de fotbal din diaspora moldovenească își continuă parcursul de senzație în Cupa Franței, informează unica.md.

Echipa pregătită de antrenorii Antonin Panfil și Ion Gîrnu s-a calificat în turul V al competiției, după ce a trecut de AS Ararat Issy, scor 3-2. Golul decisiv a fost marcat în ultimul minut de joc de către căpitanul Andrei Rotaru. Celelalte reușite au fost semnate de același Andrei Rotaru și Veaceslav Beștanco.

Din turul V, programat pe 13 octombrie, vor intra în concurs formațiile din National, a treia ligă valorică a fotbalului francez.

Cluburile profesioniste din Ligue 1 își vor începe parcursul în Cupa Franței începând cu turul IX.

”Mulțumim frumos pentru susținere, încurajare , dragii noștri susținători!!!

Numai împreună, vom obține rezultate frumoase . Sunteți al 12 jucător. Succesele obținute sunt ale noastre tuturor. Va felicitam, va iubim și va respectam pe fiecare în parte!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială a FC Moldoavie.

Unica.md îi felicită pe conaționalii noștri și le urează mult succes în continuare”

A venit iarna în România! Strat de zăpadă de doi centimetri la Bâlea Lac

Stratul de zăpadă măsoară doi centimetri şi ninge la staţia meteo Bâlea Lac, România, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit Administrației Nationale de Meteorologie, luni dimineață, se înregistrau: 1 grad în Ceahlău, 4 grade la Rânca, 6 grade la Sinaia, 7 grade la Predeal și Semenic.

Drumarii au intervenit încă de duminică, pentru prima dată în această toamnă, pentru deszăpezirea DN7C – Transfăgărăşan, potrivit TVR Info.

Atenţionare de călătorie în Franța emisă de MAE de la București

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde, până miercuri dimineaţă, sunt posibile perturbări ale circulaţiei mijloacelor de transport în contextul unei greve la nivel naţional, transmite News.ro.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că sindicatele reunite ale lucrătorilor din Franţa au lansat apeluri la mobilizări în vederea unei greve la nivel naţional începând de luni, ora 19:00, până miercuri, ora 08:00, pentru abrogarea reformei pensiilor şi creşterea salariilor.

Detalii privind circulaţia trenurilor naţionale (TGV, Ouigo) şi locale (TER, Intercités, Transilien) vor fi disponibile cu 24 până la 48 de ore înainte, pe paginile de internet https://www.sncf-connect.com/aide/informations-situation-perturbee şi https://www.sncf-connect.com/train/greve.

Transportul public urban ar putea fi, de asemenea, perturbat.

Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte paginile de internet ale reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului şi regiei autonome de transporturi pariziene – RATP: https://www.ratp.fr/.

Informaţii privind circulaţia unor linii de autobuze, tramvaie, metrouri, precum şi pentru RER, vor fi disponibile cu 24 până la 48 de ore în avans.

USACgt şi sindicatul Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile (DGAC) au lansat un apel la mobilizare, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. În cazul unui impact asupra traficului, DGAC ar putea solicita companiilor aeriene reducerea traficului, comunicarea urmând să se facă cu 24 de ore până la 48 de ore înainte de grevă. Pasagerii vor fi anunţaţi de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe paginile de internet https://www.parisaeroport.fr/ şi https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://paris.mae.rohttps://cgparis.mae.ro/https://lyon.mae.rohttps://marsilia.mae.rohttps://strasbourg.mae.ro şi www.mae.ro.

TikTok a picat în mai multe zone ale lumii. Este al doilea incident de la începutul lunii
Articolul anterior
Toate focarele de pestă porcină africană din țară, lichidate
Articolul următor