Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv de pe planetă. Iată care este valoarea sa netă și cum își cheltuie milioanele

Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv de pe planetă. El a încasat 130 de milioane de dolari între mai 2021 și mai 2022, potrivit Forbes. Iată cum cheltuiește acești bani.

World Cup 2022: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo and Neymar among stars  preparing for final shot at glory | Football News | Sky Sports

Potrivit Forbes, Messi a încasat anul trecut pe teren suma uimitoare de 75 de milioane de dolari, mai mult decât orice alt sportiv de pe planetă. Numai salariul său de la Paris Saint-Germain valorează 35 de milioane de dolari pe an, ceea ce înseamnă că el câștigă 738.000 de dolari pe săptămână, sau 105.000 de dolari pe zi, ori 8.790 de dolari pe oră.

De asemenea, argentinianul a încasat și o sumă frumușică de 25 de milioane de dolari pentru a se alătura echipei franceze în vara anului trecut, informează Evening Standard. Câștigurile lui Messi în afara terenului, de 55 de milioane de dolari în ultimul an, pot fi depășite doar de către Roger Federer, o emblemă a tenisului, și LeBron James, superstarul NBA.

Pe lângă un parteneriat de 20 de milioane de dolari pe an cu platforma de criptomonede fan token” Socios, portofoliul de sponsorizări al lui Messi, în vârstă de 35 de ani, include contracte cu Adidas, Budweiser și PepsiCo. În luna iunie a anului trecut, el a devenit, de asemenea, primul ambasador de marcă al sportivilor de la Hard Rock International.

Averea sa netă este de 600 de milioane de dolari, o sumă impresionantă

Potrivit Forbes, Messi a câștigat 1,15 miliarde de dolari de-a lungul carierei sale pe teren și în afara lui. Doar trei sportivi activi în prezent – LeBron James, Cristiano Ronaldo și Tiger Woods – au câștigat vreodată mai mult. Doar alți doi sportivi în activitate – Roger Federer și Floyd Mayweather – în afară de cei menționați mai sus au depășit vreodată 1 miliard de dolari în câștiguri în carieră, potrivit Forbes.

Lui Messi îi place să își cheltuiască banii pe mașini de lux

Potrivit Goal, colecția impresionantă de mașini a lui Messi include un Pagani Zonda Tricolore de 2 milioane de dolari, un Ferrari F430 Spyder, un Dodge Charger SRT8 și un Maserati Gran Turismo. Se zvonește că argentinianul ar fi cumpărat cea mai scumpă mașină din toate timpurile, un Ferrari 335 Sport Spider Scaglietti din 1957, pentru 37 de milioane de dolari în 2016. El a părut însă să nege speculațiile, prin intermediul unei postări pe Instagram în care a împărtășit o fotografie cu el ținând în mână o mașină de jucărie cu legenda: Noua mea mașină”.

El deține o serie de proprietăți uimitoare

Cea mai luxoasă dintre proprietățile lui Messi este conacul său de 7 milioane de dolari de la periferia Barcelonei. Situată în suburbia exclusivistă Castelldefels, o zonă interzisă, proprietatea include o piscină, o sală de gimnastică interioară, un teatru și un spa, precum și priveliști uimitoare ale munților catalani și ale plajei din apropiere, potrivit Architectural Digest. Există, de asemenea, un teren de fotbal unde lui Messi îi place să se distreze cu câinele său, Hulk.

Messi deține, de asemenea, o casă ecologică” având ca temă cariera sa, un conac în orașul său natal, Rosario, Argentina, și întregul etaj al unui condominiu de lux în Saint Isles Beach, Florida, pentru care a plătit 7,3 milioane de dolari în 2021, potrivit The Real Deal.

La fel și o serie de hoteluri

Din 2017, Messi deține lanțul hotelier MiM Hotels, operat de Majestic Hotel Group, care are resorturi în Ibiza, Mallorca și Barcelona. În 2021, lanțul a deschis prima sa stațiune de iarnă în inima Pirineilor, în Valea Aran. Hotelul de patru stele are 141 de camere și include un spa, o piscină interioară, un centru de fitness și servicii de ghid montan, potrivit Forbes.

Pentru a se deplasa în jurul lumii, Messi zboară cu avionul său privat de 15 milioane de dolari

Avionul privat Gulfstream V din 2004 al lui Messi, include două bucătării și băi și poate găzdui până la șaisprezece pasageri, potrivit South Morning China Post. Pe coada avionului este inscripționat numărul 10 – numărul tricoului său de pe vremea când juca la Barcelona -, iar pe treptele acestuia se află numele soției sale, Antonella și al copiilor lor.

Messi este foarte generos cu averea sa

Fundația Lionel Messi, înființată în 2007 în parteneriat cu UNICEF, ajută copiii vulnerabili din întreaga lume. În 2017, Messi a donat din banii proprii pentru a ajuta fundația să construiască săli de clasă pentru 1.600 de copii orfani de război din Siria, potrivit UNICEF, în timp ce în 2019, fundația a donat 218.000 de dolari pentru a oferi alimente și apă cetățenilor din Kenya, informează Goal.

Mă entuziasmează în fiecare zi când văd un copil zâmbind, când crede că există speranță, când văd că se simt fericiți”, se arată într-o declarație a lui Messi pe site-ul fundației.

De aceea am decis să creăm Fundația Leo Messi, iar eu voi continua să lupt pentru a-i face fericiți pe copii cu aceeași forță și dăruire de care am nevoie pentru a continua să fiu jucător de fotbal.”

sursa

20 de școli din țară au primit microbuze noi, achiziționate cu sprijinul României

20 de microbuze noi, achiziționate cu ajutorul Guvernului României, vor ajunge în școlile din Republica Moldova. La evenimentul de distribuire a unităților de transport a participat, astăzi, premierul Dorin Recean, alături de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Dan Perciun.

Premierul Dorin Recean a mulțumit omologului său român pentru contribuția la îmbunătățirea infrastructurii educaționale, evidențiind necesitatea asigurării accesului la educație de calitate pentru toți copiii din țară. „Acest ajutor esențial face parte dintr-un efort amplu de a asigura accesul fiecărui copil la o educație de calitate în școli dotate cu echipament modern”, a spus șeful Executivului.

Prim-ministrul României a subliniat importanța investițiilor în sistemul educațional. „Educația copiilor, transportul lor în siguranță este o prioritate. Mă bucur că Republica Moldova este conectată la problemele copiilor. Toți copiii trebuie să aibă acces egal la educație”, a spus Marcel Ciolacu.

Unitățile de transport vor ajunge în școlile din Ungheni, Briceni, Soroca, Florești, Drochia, Ocnița, Căușeni, dar și în alte raioane ale țării. 

Microbuzele au fost achiziționate din contul asistenței financiare nerambursabile de 100 de milioane de euro, oferită de Guvernul României. Întregul lot cuprinde 69 de unități de transport școlar, dintre care primele 40 au fost distribuite în luna august, curent.

Ucrainenii au lovit un aerodrom rusesc din Voronej

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a efectuat în comun cu Forțele de Operațiuni Speciale un atac cu drone asupra aerodromului militar Borisoglebsk din regiunea Voronej, în cursul nopţii trecute, potrivit unei surse din SBU, scrie adevarul.ro.

Atacul a vizat depozite rusești unde sunt stocate bombe aeriene ghidate, precum și hangare ale avioanelor de luptă Su-35 și Su-34 și depozite de combustibil.

„SBU continuă să ia măsuri active pentru a reduce capacitatea inamicului de a teroriza orașele pașnice ucrainene cu bombardiere echipate cu bombe KAB”, a spus sursa, citată de Kyiv Independent.

„Demilitarizarea aerodromurilor militare rusești va continua, deoarece inamicul nu trebuie să se simtă în largul său nici măcar pe propriul său teritoriu”, a declarat o sursă din SBU pentru Business Insider.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din satelit ce surprind consecințele atacului din noaptea de 3 octombrie.

Ministerul rus al Apărării a susținut că apărarea antiaeriană a distrus 113 drone ucrainene în cursul nopții trecute, 25 dintre ele fiind doborâte deasupra regiunii Voronej.

Un depozit de combustibil a luat foc în regiunea Perm

În regiunea Perm, rezervoare întregi de combustibil au fost cuprinse de flăcări, incendiul extinzându-se pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, potrivit Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imagini postate pe contul său oficial de Telegram prezintă pagube importante. Ministerul a declarat că se investighează cauza incendiului, dar fără a preciza legătura cu vreun atac ucrainean cu drone.

În septembrie, Ucraina a lovit mai multe depozite de muniții rusești într-o serie de atacuri cu drone, provocând pagube importante în mai multe locații. Apărarea aeriană a Rusiei a fost incapabilă să se apere în mod fiabil împotriva atacurilor în adâncime ale Kievului.

Poliția de Frontieră a primit echipament modern din partea OSCE

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a recepționat trei mijloace de transport destinate domeniului chinologic, programe software, achiziționate în cadrul proiectului de asistență externă „Sprijin pentru agențiile de aplicare a legii din Moldova ca răspuns la provocările de securitate în regiune”, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Scopul proiectului este consolidarea capacităților instituțiilor de drept din Republica Moldova în lupta împotriva criminalității organizate transnaționale, contribuind astfel la securitatea și stabilitatea Republicii Moldova și a întregii regiuni.

„Noile dotări, recepționate cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii, vor îmbunătăți capacitățile operaționale și analitice ale IGPF, sporind eficiența în activitățile de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere. Integrarea echipamentelor moderne în activitatea de serviciu a Poliției de Frontieră va permite extinderea dimensiunilor practice în cazul instruirii  teoretice, facilitând aplicarea rapidă și eficientă a cunoștințelor acumulate”, a conchis șefa adjunctă a IGPF,  Diana Salcuțan.

La eveniment au participat șefa adjunctă a misiunii OSCE în Moldova, Izabela Hartmann, reprezentanți ai Ambasadei SUA în Republica Moldova, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și reprezentanți ai Secretariatului OSCE din Viena.

Acest proiect este cofinanțat de guvernele Germaniei, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii, Poloniei și Franței, fiind implementat de cadrul Departamentului pentru amenințări transnaționale al Secretariatului OSCE din Viena, Austria.

De menționat că echipele canine ale Poliției de Frontieră reprezintă domenii esențiale în asigurarea securității frontaliere, iar dotarea cu mijloace de transport va permite mobilizarea promptă în diverse situații, optimizând intervențiile la frontieră și susținând implementarea Conceptului privind funcționarea echipelor canine mobile în cadrul Poliției de Frontieră.

Viața extravagantă a familiei regale din Qatar: cum trăiește una dintre cele mai bogate dinastii din lume
Articolul anterior
Prințul William și Kate Middleton, în ipostaze tandre, în văzul tuturor! Iată cum au apărut cei doi!
Articolul următor