Interpreta din filmele „Fame” şi „Flashdance” avea 63 de ani și a murit în casa ei din Florida. Nu se cunosc deocamdată cauzele decesului ei.Irene Cara a fost găsită moartă în locuinţa sa din Florida, a precizat agenta sa Judith Moose. Cauza decesului nu este deocamdată cunoscută.
Cara a devenit celebră în 1980, cu pelicula „Fame”, în care a jucat rolul unei eleve la un liceu de artă din New York şi a cântat melodia care a dat titlul filmului, premiat cu Oscar pentru cea mai bună muzică.
Trei ani mai târziu, a fost co-autoare a piesei „Flashdance… What a feeling”, din filmul „Flashdance” şi pe care actriţa Jennifer Beals a interpretat o legendară coregrafie.
Piesa, compusă de Giorgio Moroder şi cântată de Cara, a fost la rândul ei premiată cu Oscar.
Angajatorii sunt speriați de tinerii din generația Z. De ce evită să le ofere locuri de muncă
Angajatorii sunt nemulţumiţi de cei născuţi în Generaţia Z. Ba mai mult, ar putea evita angajarea proaspeţilor absolvenţi în viitor. Sunt datele prezentate de un raport recent. Unele dintre motivele care stau la baza acestei decizii se referă la lipsa de motivație a angajaților, lipsa de profesionalism și slabele abilități de comunicare, scrie antena3.ro.
Generația Z se adaptează greu cerințelor de pe piața muncii. Drept urmare, una din șase companii a evitat sau a fost reticentă în a angaja tineri născuți între 1997 și începutul anilor 2010.
Sunt concluziile unui raport al platformei de consiliere pentru educație și carieră, Intelligent. Lipsa abilităților practice, a motivației și competențele slabe de comunicare, se numără printre motive.
Șase din zece companii au concediat un tânăr din Generația Z
Raportul arată că multe companii au fost nemulțumite de angajații din Generația Z. Aproximativ șase din zece companii incluse în acest studiu au concediat un proaspăt absolvent de facultate pe care l-au angajat în acest an, adică un tânăr din generația Z, ceea ce reprezintă categoria de vârstă 14-27 de ani.
Lipsă de motivație și profesionalism
Lipsa de motivație, este principala problemă, despre care au vorbit peste jumătate dintre angajatori.
46% dintre ei susțin că tinerii din Generația Z sunt lipsiți de profesionalism. Apoi, abilitățile slabe de organizare și comunicare, mai sunt printre motivele care-i nemulțumesc.
Sursa problemei, susțin mulți dintre managerii care au participat la studiu, este faptul că facultatea nu-i pregătește suficient pe tineri pentru câmpul muncii, pentru că se axează foarte mult pe teorie și mai puțin pe practică. Iar un alt raport arată că tinerii din Generația Z nu știu să fie independenți și se bazează mult pe ajutorul părinților.
25% din candidații Gen Z și-au adus părinții la interviuri
70% dintre tineri au recunoscut că le-au cerut ajutor părinților în procesul de căutare a unui loc de muncă. Alți 25% și-au adus chiar și părinții la interviuri, în timp ce unii le-au cerut părinților să depună cereri de angajare și să completeze CV-urile în locul lor.
Ce așteptări au angajatorii de la tinerii din Generația Z
Cei mai mulți caută angajați cu inițiativă, atitudine pozitivă și etică profesională. Punctualitatea și abilitățile de comunicare sunt și ele la mare căutare.
Un individ din Fălești care și-a omorât tatăl, trimis pe banca acuzaților. Acesta pledează nevinovat
Un bărbat din Fălești a fost trimis în judecată sub acuzația de omor a propriului tată, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.
Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unui bărbat de 38 de ani, învinuit de omorul tatălui său.
Procurorii i-au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuitul, la 25 octombrie 2024, aflându-se la domiciliul său din raionul Făleşti, a iniţiat un conflict cu tatăl său. În urma altercațiilor, i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele în regiunile vitale ale corpului, preponderent a capului și a toracelui, de la care, la scurt timp, a survenit decesul victimei.
Învinuitul a pledat nevinovat. Acesta a declarat că altcineva l-ar fi maltratat pe tatăl său, dar nu cunoaște cine putea să o facă. Totodată, a relatat că anterior a fost sancționat contravențional și penal pentru că avuse altercații și bătăi cu tatăl său.
Dacă va fi găsit vinovat, învinuitul riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.
Companiile investitoare în industria din Moldova pot aplica pentru ajutor de stat
Companiile mari și mici din Moldova, care vor investi în extinderea și dezvoltarea afacerii, pot aplica la primul mecanism de ajutor de stat. Statul le va restitui până la 60% din investițiile realizate în domenii ca industria electronică, industria chimică și farmaceutică. De asemenea, este vorba despre industria prelucrătoare de mașini și componente auto, industria textilă și de îmbrăcăminte, industria materialelor de construcție și industria alimentară, transmite IPN.
Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării precizează că ajutorul de stat va fi atribuit după formula: 25% vor fi oferite imediat, sub formă de granturi nerambursabile, iar 75% din suma restituită va fi alocată sub formă de scutiri de 50% la impozitul pe venit.
Bugetul total al acestui mecanism este de cel puțin două miliarde de lei, cu posibilitatea extinderii acestuia în cazul unei cereri mai mari.
Potrivit Programului Național de Industrializare, până în 2036 există așteptări de investiții totale, în valoare de peste 500 de milioane de euro.
Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, iar pentru a beneficia de acest mecanism de sprijin companiile trebuie să fie eligibile pentru câteva criterii. Astfel, trebuie să fie vorba despre o investiție nouă, iar alocarea investiției să fie de minim 10 milioane de lei, iar investiția să fie realizată anume în sectoarele industriei prelucrătoare.
„Mecanismul de ajutor de stat pentru investițiile din industria Republicii Moldova reprezintă un angajament clar al Guvernului Republicii Moldova de a sprijini industria și investitorii din Republica Moldova – locali și străini, printr-un cadru clar, predictibil și bine structurat, care respectă standardele europene și este menit să aducă beneficii reale în toată țara”, menționează MDED.
Dosarele de aplicare deja pot fi depuse la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.