O femeie gardian a oferit deținuților servicii sexuale, în timp ce ,,un coleg stătea de pază”, în Elveția. Cei doi au fost arestați

Doi angajați ai serviciului de pază Securitas, angajați la centrul de detenție Waaghof din Basel, Elveția, au fost arestați, fiind acuzați că au oferit deținuților telefoane mobile, droguri sau servicii sexuale, relatează portalul 20minuten.

O femeie gardian a oferit deținuților servicii sexuale, în Elveția: „Un coleg stătea de pază”. Cei doi au fost arestați

Cei doi gardieni, o elvețiancă de 26 de ani și un german de 27 de ani, au fost arestați de parchetul Basel-Stadt la începutul lunii noiembrie. 

Ei sunt acuzați de „favoritism, mită pasivă și abuz în serviciu”, potrivit Procuraturii, după ce le-ar fi oferit deținuților diverse avantaje „prin introducerea ilegală în închisoare de bunuri interzise”.

Bărbatul ar fi dat deținuților telefoane mobile și droguri, iar femeia „le-a oferit servicii sexuale deținuților”. Cei doi paznici sunt acuzați și de „ajutor în pregătirea evadării”.

Potrivit „Basler Zeitung”, angajata de la Securitas le-a oferit deținutilor servicii sexuale, în timp ce colegul ei stătea de pază.

Procuratura a confirmat pentru „20 Minuten” că „se desfășoară proceduri împotriva mai multor persoane din centrul de detenție”. 

Din cauza secretului oficial și de investigație și având în vedere drepturile personale ale celor implicați, autoritatea nu a dorit să comenteze evoluția cazului.

Caz șocant la Drochia! Un chiriaș a ucis cu toporul gazdele, mama și fiul

O crimă săvârșită cu deosebită cruzime a bulversat raionul Drochia la sfârșitul anului trecut. Un bărbat de 44 de ani a ucis cu toporul o femeie și pe fiul acestuia în casa cărora s-a oploșit la gazdă, scrie stiripesurse.md.  

Recent, criminalul a fost condamnat la 19 ani și 6 luni de închisoare. Potrivit procurorilor, bărbatul în vârstă de 44 de ani, locuind într-un apartament închiriat de la victime – o femeie în vârstă de 79 de ani și fiul acesteia de 53 de ani, și-a luat angajamentul de a le acorda ajutor și de a achita serviciile comunale. Victimele aveau probleme de mobilitate și nu se puteau deplasa fără ajutor.

Însă, profitând de starea de invaliditate a victimelor și fiind în stare de ebrietate alcoolică, în urma unui conflict iscat pe fondul consumului de băuturi alcoolice cu fiul, inculpatul, cu premeditare, i-a aplicat acestuia multiple lovituri cu toporul și cuțitul în regiunea toracelui și a inimii, în antreul apartamentului.

Ulterior, auzind strigătele și încercările de apărare ale mamei, aflată în scaun cu rotile, inculpatul s-a îndreptat către salonul apartamentului, unde i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu toporul și cuțitul în regiunea omoplatului, a plămânului stâng și a toracelui. În urma acestor vătămări corporale, ambele victime au decedat.

A fost dat startul sezonului estival 2024 la „Teatrul de Vară”

Primăria Municipiului Chișinău a dat start sezonului estival 2024, la „Teatrul de Vară”, cu un concert memorabil și emoționant, în memoria lui Ion Aldea Teodorovici, sub genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, într-un recital susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici, Simona și Orchestra Națională de Cameră.

Astfel, cu ocazia redeschiderii stagiunii de vară, la „Teatrul de Vară”, din Parcul „Valea Morilor”, a avut loc o seară magică și plină de emoții, într-o atmosferă de primăvară încântătoare, pe melodiile inconfundabile ale lui Ion Aldea Teodorovici, rememorând miilor de oameni prezenți la spectacol de talentul inconfundabil al mareului artist.

Prezentă la eveniment, viceprimarul Angela Cutasevici a declarat că, sezonul estival 2024 nu putea începe mai frumos de atât, adunând la un loc, un spectacol memorabil și oameni frumoși.

„Este de datoria noastră, a tuturor, să ținem vie memoria oamenilor emblematici ai neamului nostru, iar Ion Aldea-Teodorovici este unul dintre aceștia”, a declarat Angela Cutasevici.

În actualul sezon estival, Primăria Capitalei va organiza la „Teatrul de Vară” evenimente culturale de calitate pentru locuitorii și oaspeții Capitalei, urmând să ofere iubitorilor de frumos noi oportunități de a participa până în toamnă la concerte/activități de divertisment și cultură în aer liber.

Directoarea gimnaziului din satul Drochia, găsită fără suflare în sala de sport a instituției

Directorul unui gimnaziu din raionul Drochia a fost găsită fără viață chiar în instituția de învățământ. Cadavrul a fost depistat în 18 mai, în jurul orei 19:40, în sala de sport a instituției, scrie sinteza.org.

Corpul femeii, în vârstă de 38 de ani, a fost îndreptat spre examinarea medico-legală pentru stabilirea exactă a cauzei decesului.

Pentru NewsMaker, ofițerul de presă din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Svetlana Talpă a declarat că, în seara zilei de 18 mai, poliția din Drochia a fost sesizată că în sala de sport a unei instituții de învățământ dintr-o localitate din raionul Drochia ”a fost depistat cadavrul strangulat al unei femei”.

Oamenii legii au fost sesizați de către un angajat al instituției de învățământ. Polițiștii au fost anunțați că femeia, în vârstă de 38 de ani, a fost angajată a instituției. Cadavrul a fost depistat în jurul orei 19:40.

”Pe suprafața corpului neînsuflețit al femeii nu au fost depistate alte semne de moarte violentă. Corpul acesteia a fost îndreptat spre examinarea medico-legală pentru stabilirea exactă a cauzei decesului. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a menționat ofițerul de presă.

Între timp, reprezentanții Gimnaziului ”Dumitru Roman” din satul Drochia au menționat pe o rețea de socializare că a încetat din viață directoarea instituției de învățământ.

Ultimul Boeing 747 a ieșit de pe poarta fabricii din SUA. De ce nu se mai produce cel mai cunoscut avion din lume
Articolul anterior
Kate Middleton și Prințul William, portrete inedit din culisele Earthshot Prize din Boston
Articolul următor