VIDEO! Ovații în picioare pentru Zelenski în SUA! A ținut un discurs istoric în Congresul SUA: „Banii voştri nu sunt caritate”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri în Congresul Statelor Unite că asistența de zeci de milioane de dolari pe care a aprobat-o pentru a spijini Ucrainei să lupte împotriva invaziei ruse nu reprezintă un gest de caritate, ci o investiţie în securitatea globală, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa în faţa congresmenilor reuniţi în Camera Reprezentanţilor că aceştia vor continua să susţină în mod bipartizan Ucraina, un aspect important având în vedere că republicanii urmează să deţină majoritatea începând cu 3 ianuarie.

„Banii voştri nu sunt caritate. Sunt o investiţie în securitatea şi democraţia globale”, a afirmat preşedintele Ucrainei.

Sosirea sa a fost întâmpinată cu multiple ovaţii în sala aproape plină. Trei membri ai Camerei au fluturat un steag ucrainean în momentul apariţiei preşedintelui Zelenski.

„Este o mare onoare pentru mine să mă aflu în Congresul SUA şi să mă adresez vouă şi tuturor americanilor. În pofida tuturor scenariilor sumbre, Ucraina nu a căzut. Ucraina este în viaţă şi e activă”, a susţinut Volodimir Zelenski. „Am învins Rusia în lupta pentru minţile lumii”, a spus el.

Preşedintele Zelenski se alătură astfel unei lungi liste de lideri mondiali care s-au adresat unei reuniuni comune a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, tradiţie începută în 1874 cu vizita regelui hawaian Kalakaua şi continuată cu prezenţe aproape legendare, ca cea a prim-ministrului britanic Winston Churchill pe timp de război, dar şi ale unor regi, regine şi a unui Suveran Pontif.

Ovații în picioare pentru Volodimir Zelenski, în timpul discursului din Congresul SUA

Membri ai Congresului din ambele partide s-au ridicat în picioare de mai multe ori în timpul discursului susţinut în limba engleză de Volodimir Zelenski în momente precum cel în care acesta a afirmat că „Ucraina îşi menţine poziţia şi nu va capitula”. El a comparat bătălia ţării sale împotriva forţelor ruse cu mari bătălii din cel de-Al Doilea Război Mondial şi chiar cu Revoluţia Americană.

În prezent nu sunt semne ale unor negocieri de pace care să pună capăt războiului. Atât Rusia, cât şi Ucraina, şi-au exprimat dorinţa de a continua lupta, deşi preşedintele Zelenski a menţionat că a discutat cu preşedintele Biden despre o formulă de pace ucraineană în zece puncte.

„Mă bucur că preşedintele Biden a susţinut astăzi iniţiativa noastră de pace. Fiecare dintre voi astăzi, doamnelor şi domnilor, puteţi ajuta la punerea în aplicare pentru a asigura că lidershipul american rămâne solid, bicameral şi bipartizan”, a declarat Volodimir Zelenski.

Planificarea discursului preşedintelui Ucrainei în Congres a început în luna octombrie, potrivit unui consilier al preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, atunci când aceasta s-a întâlnit cu Ruslan Stefanciuk, preşedintele parlamentului ucrainean. Întâlnirea a avut loc cu prilejul participării celor doi oficiali la primul summit parlamentar al Platformei Internaţionale Crimeea, care a avut loc la Zagreb.

Congresul Statelor Unite este cel care poate aproba ajutorul financiar pentru Ucraina

La exact 300 de zile după ce trupele ruse au invadat Ucraina şi pe fondul intensificării atacurilor cu rachete asupra oraşelor ucrainene, preşedintele Zelenski s-a adresat congresmenilor americani conştient de faptul că Senatul şi Camera Reprezentanţilor controlează baierele pungii în SUA, notează Reuters.

Momentul ales nu putea fi unul mai potrivit, Congresul fiind pe punctul de a aprobă o nouă tranşă de asistenţă militară şi economică de urgenţă, cu o valoare de 44,9 miliarde de dolari, care se adaugă celor aproximativ 50 de miliarde de dolari deja acordate Ucrainei anul acesta.

Gest simbolic. Zelenski nu a mers în Berlin, Paris, Bruxelles sau Londra, ci la Washington

Daniel Fried, fost ambasador al SUA în Polonia şi membru al Consiliului Atlantic, a declarat că vizita lui Volodimir Zelenski a demonstrat că acesta împărtăşeşte, alături de preşedintele Biden, convingerea că Statele Unite sunt liderul lumii libere, în pofida unor greşeli. În prima sa călătorie în străinătate de la începutul războiului, a remarcat Fried, preşedintele Zelenski „nu a mers la Berlin, Bruxelles, Londra sau Paris”.

Preşedintele Zelenski le-a oferit membrilor Congresului SUA un steagul ucrainean din Bahmut, oraş din estul Ucrainei şi un punct fierbinte al frontului. „Când am fost ieri la Bahmut, eroii noştri mi-au dat drapelul, drapelul lor. Stindardul celor care apără Ucraina, Europa şi lumea cu preţul vieţii”, a declarat el, potrivit AFP. Liderul ucrainean a înmânat apoi steagul acoperit de semnăturile soldaţilor preşedintei Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi vicepreşedintei SUA, Kamala Harris, preşedinta Senatului. Preşedintele Ucrainei a primit drapelul american ridicat pe Capitoliu miercuri pentru a marca vizita sa istorică la Washington. 

Concursul de frumusețe Miss Olanda a fost anulat. Motivul anunțat de organizatori

Concursul de frumusețe Miss Olanda a fost desființat, după ce organizatorii competiției au declarat că este timpul pentru schimbare. Concursul nu se va mai ține, iar în locul său cei care l-au organizat au introdus o nouă inițiativă menită să „inspire” tinerii în multe moduri diferite, scrie digi24.ro.

Măsura vine la puțin peste un an după ce juriul concursului a încoronat-o pe prima femeie trans, Rikkie Kollé (foto). O declarație pe site-ul web al concursului a anunțat închiderea acestuia și înființarea unei noi platforme, intitulată „Niet Meer Van Deze Tijd” („Nu mai este de actualitate”). Acolo se afirmă că: „După ani de istorie plină de farmec, talent și inspirație, Miss Olanda spune la revedere numelui care s-a regăsit în inimile multor oameni. Dar acesta nu este sfârșitul; este un nou început. Lumea se schimbă, iar noi ne schimbăm odată cu ea.”

O nouă platformă

„Miss Netherlands” se transformă în «No Longer of this Time»: o platformă care gravitează în jurul sănătății mintale, social media, diversității, exprimării de sine și multe altele. Nu mai sunt persoane încoronate, ci povești care conectează. Fără rochii, doar vise care prind viață. „Aici îi inspirăm pe tineri să fie ei înșiși într-o lume care este în continuă schimbare”. Într-o declarație trimisă CNN, Monica van Ee, director al Miss Olanda și fondator al noii platforme, a spus: „Femeile sunt nesigure din cauza, printre altele, a creșterii social media și a imaginilor sale ireale de frumusețe”. Apărând recordurile concursului, ea a argumentat că feedback-ul spectatorilor a devenit din ce în ce mai dificil de gestionat. Van Ee a declarat că motivul renunțării la „castinguri și finale” a apărut inițial din cauza „încăpățânării spectatorilor” și a criticilor de genul „este prea albă” sau „este prea neagră”. „Acest lucru duce la o energie negativă în fiecare an”, a spus ea. „În al doilea rând, am dori să ne folosim energia pozitivă în loc să fim mereu nevoiți să fim defensivi. Acum putem ajunge la toată lumea și să oferim solidaritatea potrivită. Credem în platforma noastră și poate că o eșarfă și o coroană sunt învechite. Dar sunt femei care se sprijină și se ajută reciproc, iar asta a fost întotdeauna important pentru noi!” Kollé, care a fost una dintre cele două femei trans care au continuat să concureze la Miss Universe 2023, și-a folosit influența pentru a promova o viziune mai incluzivă a lumii concursurilor. Într-un videoclip postat pe Instagram anul trecut, ea a spus: „Miss Universe ne-a cerut să ne descriem într-un singur cuvânt. Cuvântul pe care îl aleg este „victorie”, pentru că de mic copil am învins toate lucrurile care mi-au ieșit în cale – și uitați-vă la mine acum, stând aici ca o femeie trans puternică și încrezătoare.”

Lumea concursurilor de frumusețe a fost forțată să se modernizeze în ultimii ani, deoarece valorile pe care le îmbrățișau în mod tradițional nu mai corespund generațiilor mai tinere. Miss Universe din acest an, care a avut loc în Mexico City luna trecută, a admis pentru prima dată femei cu vârsta peste 28 de ani. Aceasta a urmat demersurilor de anul trecut de a ridica interdicția de a include femei însărcinate sau mame și femei care sunt sau au fost vreodată căsătorite. Totuși, această regulă este încă valabilă în unele concursuri. În septembrie, o femeie din New York a depus o plângere la Comisia pentru drepturile omului din oraș, solicitând încetarea excluderii mamelor. Organizația Miss Universe a fost analizată la începutul acestui an în calitate de societate mamă a Miss USA. În mai, cîștigătoarele trofeelor Miss USA și Miss Teen USA au demisionat la câteva zile distanță una de cealaltă, pe fondul unor acuzații de management defectuos, toxicitate și condiții care le-au afectat sănătatea mintală.

Concerte de suflet, în prag de sărbători, alături de frații Ștefăneț și „Fluieraș”, în mai multe localități din țară. Vezi unde vin artiștii

În perioada Sărbătorilor de iarnă, Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare „Fluieraș”, condus de maeștrii Edgar și Marcel Ștefăneț, coregraf – Iurie Bivol, va evolua în mai multe localități din țară, aducând bucurie în inimile spectatorilor, informează unica.md.

Astfel, artiștii de la FLUIERAȘ, alături de interpreți faimoși de la noi, vor evolua:

21 decembrie, ora 16:30 – Orhei, Peresecina

22 decembrie, ora 16:00 – Drochia

27 decembrie, ora 16:30 – Rezina

29 decembrie, ora 16:00 – Edineț, Cupcini.

Sunteți așteptați cu drag la spectacole de suflet, cu multă voie bună și un program absolut superb.

Evenimentele au loc în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei „Hai acasă de Crăciun”, organizată de Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

În total, peste 40 de concerte și spectacole vor fi organizate în localitățile din țară, dar și în diasporă, în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei „Hai acasă de Crăciun”. Activitățile culturale vor începe joi, 19 decembrie, și se vor încheia pe 16 ianuarie 2025.

În fața publicului vine Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”;  „Moldova Concert” cu ansamblul de cântece și dansuri populare „Fluieraș”, „Mugurel”,  formațiile „Milenium” și „Noroc”; Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” –  cu ansamblul „Folclor”, Accordion Band „Concertino”; Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină” cu formația Enigma Romilor, precum și artiști independenți.

Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” și Teatrul Republican „Luceafărul” vor duce „Magia Crăciunului” în casele de cultură din 7 sate și orașe din țară.

11 ansambluri și formații de muzică și dans, dar și artiști independenți vor merge să evolueze pe scenele caselor de cultură din aproape 40 de localități, sate și orașe de pe întreg teritoriul țării, inclusiv UTA Găgăuzia.

Mai multe informații despre ora, data și locația evenimentelor, vedeți în agenda „Hai acasă de Crăciun”.

Împodobitul bradului a devenit motiv de scandal într-o familie. Un bărbat și-a pălmuit soția pentru că nu i-a plăcut cum l-a decorat

Împodobitul bradului a devenit motiv de scandal într-o familia care locuiește în Burdujeni, România. Miercuri seară, doi soți au consumat băuturi alcoolice, iar la un moment s-au apucat să împodobească bradul. La un moment dat, pentru că băutura se terminase, soțul a plecat după alte provizii, scrie presa română.

S-a întors după circa jumătate de oră, perioadă în care soția finalizeze operațiunea ”bradul”. Bărbatului nu i-a plăcut ce a văzut, iar între cei doi a izbucnit un scandal, la finalul căruia soția a fost pălmuită.

Aceasta a pus mâna pe telefon și a sunat la Poliție, iar oamenii legii au constatat că nu se impune emiterea vreunui ordin de protecție.

Mai mult, femeia a refuzat să meargă la spital. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”violență în familie”.

Locatarii a 173 de apartamente din Capitală vor consuma cu până la 30% mai puțin agent termic
Articolul anterior
Accident grav la Iași! O ambulanță care transporta trei pacienți la dializă s-a izbit într-o mașină de salubrizare
Articolul următor