Detalii curioase despre primul concert la Chișinău Arena: tatăl lui Sveatoslav Vakarciuk este moldovean născut la Edineț, iar printre spectatori s-a aflat și președinta Maia Sandu

Complexul sportiv „Chișinău Arena”, amplasat pe strada Bucovinei, a fost dat în exploatare sâmbătă seara, 24 decembrie, în ajun de Crăciunul pe stil nou, cu un concert al trupei de rock din Ucraina Okean Elzy, organizat inclusiv pentru susținerea țării vecine.

Astfel, doritorii au avut acces în edificiu în bază de bilete la preț de 300-2500 de lei. A fost prezentă însăși președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Și cel mai interesant este că solistul, Sveatoslav Vakarciuk, are rădăcini la noi, transmite realitatea.md.

FOTO/VIDEO Maia Sandu, văzută la concertul Okean Elzy. Solistul trupei i-a adresat un mesaj de mulțumire 

În primul rând, oamenii care și-au cumpărat bilete au avut bătăi de cap cu parcarea, în cazul în care au venit cu transportul privat și nu cu cel public și cu rutele speciale organizate de Primăria Chișinău. Locurile de parcare ale complexului au fost ocupate instantaneu.

Aglomerație mare a fost și în incinta complexului, mai ales, în contextul în care organizatorii au oferit câte un bilet gratuit fanilor care și-au cumpărat bilete pentru concertul din septembrie 2021, care a fost amânat din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de COVID-19 tocmai pentru 24 decembrie 2022.

Înainte de trupa ucraineană, o evoluție a avut Moldovan National Youth Orchestra al cărei fondator este Adriano Marian.

Fratele lui Adriano Marian, deputatul PAS Radu Marian, a fost și el la concert.

„Primul concert la Arena Chișinău a fost unul simbolic în susținerea Ucrainei. Okean Elzi au fost extraordinari! Intro-ul Moldovan National Youth Orchestra de rock simfonic a fost și el la înălțime! Atmosfera a fost una excepțională și nu se poate compara cu vreo experiență de la alte săli de concert din Moldova!”.

Este important de menționat despre prezența președintei Maia Sandu, care i-a oferit solistului trupei, Sveatoslav Vakarciuk, un cadou înainte de concert.

O fotografie cu șefa statului, ce-i drept nu prea clară, a fost publicată de jurnalistul Dumitru Ciorici pe Telegram.

Vakarciuk a mulțumit președintei pentru suport și lupta pentru libertate.

„Vreau să-i mulțumesc pentru voința de a lupta pentru libertate”.

În unul din discursurile sale în timpul concertului, s-a aflat că tatăl său, Ivan Vakarciuk, este originar din satul Brătușeni din raionul Edineț. Mama sa, Svetlana, este ucraineană, născută în satul Mukacevo din țara vecină.

Pe lângă fanii moldoveni sau pur și simplu curioși, mai mulți refugiați ucraineni, care au format la Chișinău o comunitate antirăzboi, au venit la „Chișinău Arena”. Au ținut drapelele națională în mâini sau în spete. Cu unii din ei Sveatoslav Vakarciuk s-a îmbrățișat.

Okean Elzy s-a simțit bine la Chișinău, cel puțin asta reiese din mesajul postat pe pagina oficială de Facebook, după concert.

În el, se dă de înțeles că „vor mai reveni”.

Amintim că, la începutul războiului, Sveatoslav Vakarciuk s-a înrolat în armata ucraineană, cu misiunea de a ridica moralul soldaților și civililor prin muzica sa.

Cât despre complexul sportiv „Chișinău Arena”, este de amintit că urma să fie dat în exploatare în luna octombrie 2019, fiind un proiect inițiat în perioada în care PDM deținea puterea în stat, exact la un an de la începerea lucrărilor. Procesul a fost amânat de câteva ori din cauza lipsei infrastructurii rutiere, ca într-un final să fie finalizat în perioada în care deja PAS conduce Republica Moldova.

O femeie, lovită de un Volvo în apropierea unui parc

O femeie a fost lovită de un automobil pe o stradă din Chișinău. Accidentul s-a produs sâmbătă, 21 septembrie.  Potrivit Poliției, totul a avut loc la ora 9:10, scrie realitatea.md.

 Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. 

Totul s-a întâmplat pe strada Trandafirilor 31.

Potrivit informațiilor primare obținute de la fața locului s-a stabilit că conducătorul a/m de model Volvo la volan se afla un bărbat cu vârsta de 47 ani a lovit pietonul persoana de gen feminin cu vârsta de 73 ani. În rezultatul accidentului rutier, pietonul a fost transportat către IMSP IMU pentru investigatii medicale. Alte circumstanțe se stabilesc.

Trei sportivi moldoveni au obținut aurul la un turneu internațional de lupte

Luptătorii de stil liber Pavel Graur (65 kg), Eugen Mihalcean (86 kg), și Ion Demian (92 kg) au devenit campioni la Turneul Internațional de lupte „Ion Cornianu&Ladislau Simon” din România, rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani, anunță Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, scrie zugo.md.

Alți trei sportivi moldoveni au ocupat locul doi. Sergiu Lupașco (65 kg), Constantin Chirilov (70 kg) și Radu Lefter (97 kg) și-au trecut în palmares titlul de vicecampioni ai turneului găzduit de București.La ediția precedentă a Turneului Internațional de lupte „Ion Cornianu&Ladislau Simon”, Radu Lefter a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan

Militarul rus Dmitri Malîșev, care a fost condamnat pentru crimă și canibalism, s-a întors acasă, în regiunea Volgograd, scrie adevarul.ro.

Prizonierii grațiați de dictatorul rus Vladimir Putin pentru participarea la războiul împotriva Ucrainei se întorc în Rusia. Celebrul canibal Dmitri Malîshev, care a prăjit și a mâncat inima unui tadjik, a plecat și el acasă de la „SVO”. Întoarcerea sa în satul natal de lângă Volgograd a fost relatată de presa locală.

Malîshev s-a întors acasă în concediu de recuperare. Șeful așezării rurale, Fiodor Kadovba, a confirmat informația. Acesta a declarat jurnaliștilor că deținutul a avut probleme cu maxilarul și cu un șrapnel în mână după ce a fost rănit în Ucraina. Oficialul mai susține că criminalul se va întoarce la război după tratament. Cazul canibalului a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga Rusie acum 10 ani.

Acesta a ucis și a dezmembrat corpul unui lucrător din Tadjikistan, i-a scos inima, pe care a prăjit-o cu legume și a mâncat-o. Făptașul a filmat întregul proces. Aceasta a fost departe de a fi singura sa crimă. El a mai fost acuzat de uciderea brutală în grup a 2 persoane, banditism, furt și trafic ilegal de arme și tentativă de omor asupra unor ofițeri de poliție.

nstanța l-a condamnat la 25 de ani de închisoare, primii 10 ani urmând să fie petrecuți în închisoare, iar restul într-o colonie de înaltă securitate. Cu toate acestea, periculosul criminal canibal a fost eliberat după nici jumătate din pedeapsă. El a fost grațiat de dictatorul rus Vladimir Putin după ce a acceptat să se alăture armatei ruse de ocupație și să lupte împotriva Ucrainei.

După eliberare, Malîshev a postat pe rețelele sociale o fotografie comună cu Alexander Maslennikov, un alt criminal notoriu care a luat viața a două tinere. S-a întâmplat să facă parte din aceeași unitate a forțelor armate ruse.

Premieră! Adriana Ochișanu, alături de Adi Minune, vă aduce un colind superb în ziua de Crăciun!
Articolul anterior
Rușii din Serbia protestează la Belgrad împotriva războiului lui Putin
Articolul următor