Reacția Ucrainei după ce Putin s-a declarat pregătit să negocieze pentru încheierea războiului

Moscova nu este interesată de nicio negociere întrucât continuă „să ucidă cetăţeni” şi nu caută decât „să fugă de responsabilitate”, a declarat duminică unul dintre principalii consilieri ai preşedintelui ucrainean, Mihailo Podoliak.

Reacția Ucrainei după ce Putin s-a declarat pregătit să negocieze pentru încheierea războiului

Acesta a făcut referire la o afirmaţie anterioară a şefului statului rus, Vladimir Putin, care s-a declarat „pregătit să negocieze cu toţi participanţii la acest proces”, relatează Ukrinform, transmite protv.ro.

„Subiectul Putin trebuie să revină la realitate. Rusia a atacat de una singură Ucraina şi ucide cetăţeni. Nu există alte ‘ţări, motive, geopolitică’. Rusia nu vrea negocieri, dar încearcă să evite responsabilitatea. Acest lucru este evident. Prin urmare ne îndreptăm spre tribunal”, a reacţionat Mihailo Podoliak pe Twitter

Principalul consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski se exprimase cu câteva ore mai devreme cu privire la ultimul atac rusesc asupra oraşului Herson în Ajunul Crăciunului, soldat cu 16 morţi şi zeci de răniţi, criticându-i pe cei care susţin aşa-zisele iniţiţiative de pace ale Kremlinului.

„Le voi reaminti celor care propun să se ţină cont de iniţiativele de ‘pace’ ale lui Putin că chiar în acest moment Rusia ‘negociază’, ucigând locuitorii din Herson, neantizând Bahmut, distrugând reţelele energetice din Kiev şi Odesa, torturând civili la Melitopol… Rusia vrea să ucidă în deplină impunitate”, a scris el pe Twitter.

„Uciderea femeilor, copiilor şi bătrânilor în Ajun de Crăciun! Iată ce înseamnă ‘pacea rusească’! Transformarea Hersonului într-un ‘oraş mort’ cu obuze Grad după ce au fugit în mod laş! Este însăşi esenţa setei de sânge a Rusiei”, a declarat Podoliak.P

Occidentul vrea „să divizeze” Rusia în Ucraina, declarase duminică Vladimir Putin, potrivit căruia ofensiva militară a Kremlinului împotriva ţării vecine, care durează de peste zece luni, ar urma să permită „unificarea poporului rus”, notează AFP.

La Kiev, ortodocşii ucraineni sărbătoresc Crăciunul, semnal puternic al disocierii de autorităţile religioase ruse, care vor celebra naşterea lui Iisus Hristos peste două săptămâni, la 7 ianuarie.

„Totul se bazează pe politica adversarilor noştri geopolitici, care urmăresc să divizeze Rusia, Rusia istorică”, afirmase Vladimir Putin într-un interviu din care un scurt extras a fost difuzat duminică de televiziunea rusă.

„Dezbină şi stăpâneşte! Asta au încercat întotdeauna să facă, ei (occidentalii) încearcă să o facă acum, dar obiectivul nostru este cu totul altul: să unim poporul rus!”, a spus el.

Preşedintele rus justificase deja în mai multe rânduri intervenţia militară în Ucraina prin necesitatea de a-i uni pe ucraineni şi pe ruşi, care nu ar forma decât un singur şi acelaşi popor, în opinia sa.

Potrivit lui Vladimir Putin, armata rusă „acţionează în direcţia bună” în Ucraina.

Putin a denunţat din nou poziţia Kievului şi a aliaţilor săi occidentali, care „refuză negocierile”, el declarându-se „gata să negocieze cu toţi participanţii la acest proces pentru a obţine rezultate acceptabile”, conform agenţiei de presă franceze.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins în ultimele luni eventualitatea unor discuţii cu Moscova, afirmând că nu vrea să înceapă convorbiri cu Rusia „atât timp cât Putin va fi preşedinte”, aminteşte agenţia de presă citată.

Zelenski a afirmat de asemenea că vrea să recucerească cele patru regiuni ucrainene anexate la sfârşitul lunii septembrie de Rusia – Doneţk, Lugansk, Zaporojie, Herson – precum şi peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Moscova.

O femeie, lovită de un Volvo în apropierea unui parc

O femeie a fost lovită de un automobil pe o stradă din Chișinău. Accidentul s-a produs sâmbătă, 21 septembrie.  Potrivit Poliției, totul a avut loc la ora 9:10, scrie realitatea.md.

 Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. 

Totul s-a întâmplat pe strada Trandafirilor 31.

Potrivit informațiilor primare obținute de la fața locului s-a stabilit că conducătorul a/m de model Volvo la volan se afla un bărbat cu vârsta de 47 ani a lovit pietonul persoana de gen feminin cu vârsta de 73 ani. În rezultatul accidentului rutier, pietonul a fost transportat către IMSP IMU pentru investigatii medicale. Alte circumstanțe se stabilesc.

Trei sportivi moldoveni au obținut aurul la un turneu internațional de lupte

Luptătorii de stil liber Pavel Graur (65 kg), Eugen Mihalcean (86 kg), și Ion Demian (92 kg) au devenit campioni la Turneul Internațional de lupte „Ion Cornianu&Ladislau Simon” din România, rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani, anunță Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, scrie zugo.md.

Alți trei sportivi moldoveni au ocupat locul doi. Sergiu Lupașco (65 kg), Constantin Chirilov (70 kg) și Radu Lefter (97 kg) și-au trecut în palmares titlul de vicecampioni ai turneului găzduit de București.La ediția precedentă a Turneului Internațional de lupte „Ion Cornianu&Ladislau Simon”, Radu Lefter a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan

Militarul rus Dmitri Malîșev, care a fost condamnat pentru crimă și canibalism, s-a întors acasă, în regiunea Volgograd, scrie adevarul.ro.

Prizonierii grațiați de dictatorul rus Vladimir Putin pentru participarea la războiul împotriva Ucrainei se întorc în Rusia. Celebrul canibal Dmitri Malîshev, care a prăjit și a mâncat inima unui tadjik, a plecat și el acasă de la „SVO”. Întoarcerea sa în satul natal de lângă Volgograd a fost relatată de presa locală.

Malîshev s-a întors acasă în concediu de recuperare. Șeful așezării rurale, Fiodor Kadovba, a confirmat informația. Acesta a declarat jurnaliștilor că deținutul a avut probleme cu maxilarul și cu un șrapnel în mână după ce a fost rănit în Ucraina. Oficialul mai susține că criminalul se va întoarce la război după tratament. Cazul canibalului a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga Rusie acum 10 ani.

Acesta a ucis și a dezmembrat corpul unui lucrător din Tadjikistan, i-a scos inima, pe care a prăjit-o cu legume și a mâncat-o. Făptașul a filmat întregul proces. Aceasta a fost departe de a fi singura sa crimă. El a mai fost acuzat de uciderea brutală în grup a 2 persoane, banditism, furt și trafic ilegal de arme și tentativă de omor asupra unor ofițeri de poliție.

nstanța l-a condamnat la 25 de ani de închisoare, primii 10 ani urmând să fie petrecuți în închisoare, iar restul într-o colonie de înaltă securitate. Cu toate acestea, periculosul criminal canibal a fost eliberat după nici jumătate din pedeapsă. El a fost grațiat de dictatorul rus Vladimir Putin după ce a acceptat să se alăture armatei ruse de ocupație și să lupte împotriva Ucrainei.

După eliberare, Malîshev a postat pe rețelele sociale o fotografie comună cu Alexander Maslennikov, un alt criminal notoriu care a luat viața a două tinere. S-a întâmplat să facă parte din aceeași unitate a forțelor armate ruse.

Expert rus: Putin bolnav în stare terminală este ținut în viață de medici
Articolul anterior
Alarmant! Scurgeri de petrol pe teritoriul Ucrainei în râul Nistru
Articolul următor