Caz șocant în Egipt: Un pește cu dinți a atacat un bărbat

Alex Pikul, un bărbat din Alabama, SUA, făcea scufundări în largul coastei Sharm El Sheikh din Egipt, când a fost atacat cu cruzime de un pește care părea că „ar avea dinți umani”.

Caz șocant în Egipt: Un pește cu dinți a atacat un bărbat

Americanul se afla într-un grup de opt scufundători, condus de patronul companiei de scuba diving Mar Hosted Trips, când un curent puternic i-a forțat să-și schimbe cursul, informează Mirror, care citează Daily Star, transmite Protv.ro.

Fără să-și dorească acest lucru, grupul a ajuns să înoate deasupra unui unei zone în care peștii depuseseră icre.

La scurt timp, un pește balon, care probabil proteja icrele, a lansat un atac năprasnic.

„Am înotat alături de restul grupului, iar dintr-o dată mi-a mușcat piciorul. Am crezut că probabil s-a rupt pielea și că sângerez. Am spus niște înjurături sub apă”, a afirmat Alex.

Peștii balon sunt protectori și devin agresivi atunci când își păzesc cuiburile. De asemenea, sunt renumiți pentru faptul că îi mușcă pe intruși.

Acești pești au dinți mari care sunt folosiți alături de fălcile puternice pentru a aborda prada, inclusiv crabii și aricii de mare.

„Un pește nătărău, cu aspect urât, cu dinți care seamănă cu cei ai oamenilor. Arătau prea mari pentru gura lui, ca și cum ar avea proteze dentare sau așa ceva”, a spus Alex.

„Mușcătura a lăsat o vânătaie, iar forma dinților săi a rămas pe piele. A fost destul de amuzant”, a încheiat bărbatul.

Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Va fi discutată situația din sectorul energetic

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru marți, 14 ianuarie, la care se va discuta despre situația din sectorul energetic și măsurile de asistență pentru populație, informează unica.md. 

Ulterior, Maia Sandu va susține o conferință de presă, precizează Președinția R. Moldova.

Fără telefoane în școlile din Republica Moldova

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat un regulament-cadru privind utilizarea telefoanelor mobile în școli, care va intra în vigoare în semestrul II al anului școlar 2024-2025. Conform noului regulament, elevii nu vor mai putea utiliza telefoanele mobile în timpul orelor, cu excepția situațiilor educaționale sau de urgență, precum problemele de sănătate sau nevoia de a monitoriza starea elevilor cu dizabilități, scrie voceabasarabiei.md.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a menționat că această practică era deja aplicată în unele școli din țară, dar Ministerul a decis să adopte o reglementare oficială, ca urmare a solicitărilor venite din partea instituțiilor de învățământ.„Unele școli au implementat această practică de mai mulți ani. Cu toate acestea, am primit numeroase solicitări din partea instituțiilor de învățământ de a consolida această practică printr-o reglementare legală”. a spus ministrul Dan Perciun.

Ministerul Educației și Cercetării a realizat un sondaj public cu privire la utilizarea telefoanelor mobile în instituțiile de învățământ, la care au participat 13 086 respondenți, inclusiv 28,2% – cadre didactice, 55,5% – părinți și elevi – 16,3%. Concluziile sondajului denotă faptul că utilizarea telefonului mobil în instituția de învățământ, fără anumite restricții, distrage atenția la ore și sporește dependența copilului de telefon, fapt care determină o creștere a oboselii și neliniștii, influențând sănătatea mintală a acestuia. De asemenea, Ministerul Educației a realizat un sondaj public pentru a înțelege mai bine impactul utilizării telefoanelor mobile asupra elevilor. Totodată, reglementarea urmărește și reducerea fenomenului de hărțuire cibernetică în școli, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Autoritățile anunță că NU vor avea loc deconectări, dar îndeamnă oamenii la economisire

Republica Moldova va apela azi la achiziţii de urgenţă pentru a completa necesarul de curent în intervalul orar 16.00-19.00, marți, 14 ianuarie. Asta pentru că interconexiunea cu România nu are o capacitate suficientă pentru a acoperi întreaga cantitate de energie necesară, scrie zugo.md.

Guvernul Republicii Moldova dă asigurări că nu vor avea loc deconectări, dar îndeamnă populația să facă economie în orele de vârf.

Executivul menţionează că mai mult de jumătate din energia electrică vine din România, aproape o treime este produsă în Chișinău.

„În regiunea transnistreană, situația rămâne în continuare complicată. Consumatorii casnici sunt fără gaz pentru încălzire de la 1 ianuarie, când a intrat în vigoare un grafic de deconectări în evantai de la energia electrică”, menționează sursa.

Guvernul continuă să monitorizeze atent evoluțiile și va lua toate măsurile necesare pentru a evita la maxim efectele acestei situații, provocată de refuzul Gazprom de a livra gaze.

S-au scumpit serviciile funerare. Cât costă un loc de veci în cimitirele din Capitală
Articolul anterior
A revenit după cinci ani să fie acasă de sărbători, dar s-a ales cu cătușe pe mâini direct pe Aeroportul Internațional Chișinău
Articolul următor