Poliția germană s-a chinuit minute în șir să-l trezească pe un șofer care a adormit la volanul mașinii sale Tesla pe autostradă

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost oprit cu greu de poliția germană după ce a adormit la volanul mașinii sale Tesla în timp ce se afla pe autostradă, informează Heute, conform digi24.ro.

Tesla Model X interior

Mașina a atras atenția poliției din cauza stilului de condus haotic, „tipic consumatorilor de droguri”, în timp ce se deplasa pe autostrada A70 de lângă orașul Bamberg. Când l-au ajuns din urmă, polițiștii au văzut că Tesla se deplasa cu 110 km/oră, în modul Autopilot, iar șoferul dormea cu mâinile pe volan. Agenții au încercat să-l trezească pe șofer, claxonând minute bune și făcăndu-i semne, însă fără succes. Între timp, mașina Tesla în care se afla șoferul adormit se deplasa pe autostrada.

După 15 minute, polițiștii au reușit să-l trezească pe șofer, iar acesta a respectat indicațiile și a oprit mașina. Potrivit comunicatului de presă emis de poliția germană, șoferul prezenta simptome specifice consumului de droguri.

Totodată, în mașină a fost găsită o greutate specială, folosită de obicei de șoferii de Tesla pentru a păcăli sistemele de siguranță ale mașinii, dând impresia că șoferul stă cu o mână pe volan. Bărbatul de 45 de ani a rămas fără permisul de conducere și este cercetat penal pentru punerea în pericol a traficului rutier.

ULTIMA ORĂ! Intoxicație alimentară la un liceu din Capitală: 65 de persoane au ajuns la spital, iar un elev este la reanimare

Ministerul Sănătății informează despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Majoritatea elevilor au fost depistați activ. În prezent, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament specializat: 14 copii și angajatul liceului la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă”, iar 6 copii la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv un copil în secția de reanimare.

Starea copiilor și a angajatului liceului internați în cele două instituții medicale este satisfăcătoare, iar a celui din reanimare – gravă, dar stabilă.

Conform rezultatelor anchetei epidemiologice, s-a stabilit că primele semne de boală printre elevii afectați (slăbiciune generală, dureri în abdomen, febră 37,1-39,6℃, vomă și diaree) au apărut pe data de 17 septembrie 2024, începând cu ora 15:00. O parte dintre elevi care prezentau semne de boală diareică acută au plecat la domiciliu însoțiți de părinți.

La Liceul Teoretic Republican „Aristotel” învață 362 de elevi din diferite teritorii administrative ale Republicii Moldova, repartizați în XII clase liceale, iar în cămin locuiesc 132 de elevi.

Cazul este în atenția Ministerului Sănătății. Ancheta epidemiologică inițiată este în derulare. Cu alte detalii vom reveni.

Traficul rutier va fi suspendat duminică în Piața Marii Adunări Naționale

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 22.09.2024, ora 11:00-23.09.2024, ora 02:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin, în legătură cu organizarea și desfășurarea întrunirii social-culturale „Chișinău Youth Fest”, ediția a III-a, dedicată Zilei Internaționale a Tineretului, organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și Centrul Municipal de Tineret Chișinău, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, circulația transportului public care traversează centrul orașului va fi redirecționată pe străzile adiacente.

Totodată, informăm că în seara desfășurării evenimentului „Chișinău Youth Fest”, troleibuzele de pe rutele nr. 4, nr. 10, nr. 12 și nr. 22 va fi extins până la ora 01:30. 

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină în trafic, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze cetățenilor pentru incomoditățile create.

Un nou caz de infecție cu virusul Dengue în Republica Moldova

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează despre înregistrarea, în Republica Moldova, a unui caz de febră hemoragică provocată de virusul Dengue (infecție transmisă de țânțari la om), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cazul este de import și a fost confirmat la o tânără cu vârsta de 26 de ani, din mun. Chișinău. Persoana s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii în India, unde au apărut și primele simptome ale bolii (febra, frisoane, mialgii, artralgii). La 13 septembrie, aceasta a revenit în Republica Moldova și, în prezent, beneficiază de tratamentul corespunzător.

Pe parcursul ultimilor ani, în Republica Moldova, au fost înregistrate patru cazuri de febra Dengue, toate fiind de import (2019 – 1 caz, 2020 – 2 cazuri, 2022 – 1 caz). În Europa, conform datelor raportate de ECDC, de la începutul anului 2024, cazuri autohtone au fost raportate în Franța (21 de cazuri) și Italia (1 caz). La nivel mondial, peste 12 milioane de cazuri de Dengue și peste 8000 de decese au fost raportate în 86 de țări.

Febra Dengue este provocată de un virus transmis de țânțarii genului Aedes (un tip de țânțar răspândit în regiunile tropicale și subtropicale, actualmente întâlnit și în habitatele Republicii Moldova). Infecția este provocată de mușcătura țânțarilor infectați, dar nu se transmite de la o persoană la alta, sau prin anumite obiecte. Simptomele febrei Dengue pot varia de la ușoare până la severe: febra, dureri de cap, dureri musculare și articulare, erupții cutanate și oboseală.

Diagnosticul precoce este important pentru a permite administrarea tratamentului adecvat și pentru a aplica măsuri de control al bolii. Sunt disponibile două vaccinuri împotriva Dengue, ambele fiind concepute pentru utilizare în zonele în care febra Dengue este frecvent întâlnită (adică nu în Europa).

Specialiștii ANSP recomandă atunci când călătoriți într-o zonă endemică să vă protejați de mușcăturile de țânțari prin:

  • îmbrăcarea hainelor ce acoperă pielea cât mai mult posibil, cămăși cu mânecă lungă, pantaloni lungi;
  • folosirea plaselor de protecție la ferestre și uși pentru a impiedica intrarea țânțarilor în casă;
  • evitarea zonelor cu infestare de tânțari: în măsura posibilității, evitați zonele în care sunt cunoscuți țânțarii Aedes, acestea includ adesea zone umede, cu vegetație densă și apa stagnată;
  • folosirea repelenților pentru țânțari;
  • eliminarea în mod corespunzător a deșeurilor solide și eliminarea habitatelor artificiale create de om care pot reține apa;
  • acoperirea, golirea și curățarea săptămânală a recipientelor de stocare a apei menajere;
  • aplicarea insecticidelor adecvate pe recipientele de stocare a apei în aer liber.

Elon Musk este prima persoană din lume care pierde 200 de miliarde de dolari
Articolul anterior
Ronaldo va câștiga în jur de 200 de milioane de euro pe sezon la clubul saudit Al-Nassr! Portughezul devine cel mai bine plătit sportiv din lume
Articolul următor