Peste 360 de noi cazuri de OZN-uri au fost raportate din martie 2021

Cea mai importantă agenție de spionaj din SUA a declarat joi că 366 de noi cazuri de fenomene aeriene neidentificate (OZN – obiect zburător neidentificat) au fost rapoarte agențiilor de informații americane începând din martie 2021, scrie CNBC, conform mediafax.ro.

Cele mai fascinante povești ale oamenilor care au văzut OZN-uri - Convorbiri

Cele 366 fenomene noi adăugate se alătură unui catalog de 144 de cazuri care au fost documentate în ultimii 17 ani.

Recordul total de activităţi aeriene bizare se ridică acum la 510.

Biroul Directorului de Informaţii Naţionale a scris într-un raport neclasificat de 11 pagini că mai multe agenţii au constatat că obiectele zburătoare „au demonstrat caracteristici de zbor sau performanţe neobişnuite”.

Versiunea clasificată a raportului, care este cerută de Legea de autorizare a apărării naţionale pentru anul fiscal 2022, a fost transmisă Congresului.

Majoritatea rapoartelor au provenit de la aviatori şi operatori din cadrul U.S. Navy şi U.S. Air Force care au fost martori ai fenomenelor aeriene neidentificate în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu.

În 2020, Pentagonul a format un nou grup operativ pentru a investiga apariţiile OZN-urilor care au fost observate în mai multe rânduri de către aeronavele militare americane.

Crearea grupului operativ pentru fenomene aeriene neidentificate, sau UAPTF, continuă un efort început în ultimii ani pentru a investiga incidentele aeriene inexplicabile întâlnite de armata americană.

Marina americană a condus anterior eforturile de investigare a fenomenelor aeriene neidentificate, deoarece această ramură aeriană a raportat mai multe întâlniri în care au fost implicate aeronavele sale.

Turcia va fi lovită de temperaturi record în lunile iulie-august, avertizează un meteorolog local

Turcia ar putea fi lovită de căldură record în lunile iulie-august. Acest lucru a fost raportat de profesorul meteorolog de la Universitatea Tehnică din Istanbul, Orhan Shen.

El a menționat că în 2023, termometrele din Istanbul au indicat +41,3°C, depășind marcajul de 40,6°C înregistrat în 1938. Potrivit meteorologului, a fost cea mai tare zi din ultimii 85 de ani, relatează gazeta.ru.

„Anul acesta, cel mai probabil, va fi +42-43°C. Fii pregătit!”, a avertizat Shen. Specialistul a adăugat că „valurile de căldură” vor fi frecvente în această vară, când pentru câteva zile temperatura aerului va depăși semnificativ norma climatică.

O femeie care a dispărut din senin, găsită a doua zi în burta unui piton

O femeie în vârstă de 45 de ani și mamă a patru copii, a fost găsită devorată de un piton uriaș după ce localnicii au scos corpul ei din reptilă, în Indonezia.

reticulated-python-full-stomach (1)
Pitonul care a înghițit femeia. Sursă: Viral Press

Farida, numele femeii, așa cum este relatat de Fox News, dispăruse în cursul nopții de joi, 6 iunie 2024, iar trupul neînsuflțeit a fost descoperit vineri de soțul ei și locuitorii din satul Kalempang, provincia South Sulawesi din Indonezia, a declarat un oficial local, citat de AFP și rotalianul.com.

Căutările pentru mama celor patru copii au început după ce aceasta nu s-a întors acasă joi noaptea, a spus Suardi Rosi, șeful satului, pentru sursa citată.

Soțul ei, Noni, a găsit obiectele personale ale soției, ceea ce i-a stârnit suspiciuni. Locuitorii satului au început să caute în zonă și au observat curând un piton cu un abdomen voluminos.

„Au fost de acord să taie stomacul pitonului. Imediat ce au făcut asta, capul Faridei a fost vizibil”, a declarat Suardi.

Femeia dispărută a fost găsită îmbrăcată complet în interiorul șarpelui masiv, despre care s-a raportat că avea cel puțin 4,8 metri lungime.

Soțul Faridei, și-a exprimat regretul că a lăsat-o pe soția sa să iasă singură. „Dacă aș fi fost cu ea în acea zi, șarpele nu ar fi îndrăznit să o atingă”, a spus el, conform ViralPress.

„Îmi pare rău pentru suferința prin care a trecut. Îmi pare rău pentru familia noastră”, a adăugat el.

Astfel de incidente sunt extrem de rare, dar nu imposibile în Indonezia. Anul trecut, locuitorii din districtul Tinanggea, provincia Southeast Sulawesi, au ucis un piton monstru de aproape 8 metri, care a fost găsit strangulând și mâncând un fermier local, mai precizează AFP.

În 2018, o femeie de 54 de ani a fost găsită moartă în interiorul unui șarpe de 7 metri în orașul Muna, provincia Southeast Sulawesi.

În anul anterior, un fermier din West Sulawesi a dispărut și a fost găsit ulterior fiind devorat de un piton de 4 metri într-o plantație de ulei de palmier.

Pitonul reticulat este considerat cel mai lung șarpe din lume și este indigen în Indonezia, Filipine, India și Borneo.

Cel mai lung piton reticulat descoperit vreodată avea 9,7 metri lungime și cântărea 350 de kilograme, conform Reptiles Magazine.

Dieta sa naturală constă în principal din rozătoare, dar șerpii mai mari au fost observați hrănindu-se și cu porci, civete, urși și chiar primate.

Legislația federală interzice importul pitonilor reticulați în Statele Unite, cu excepția cazurilor în care se obține un permis pentru scopuri zoologice, educaționale, medicale și științifice.

Unii entuziaști de reptile îi pot crește ca animale de companie, dar aceștia necesită mult spațiu din cauza dimensiunii lor și ar trebui îngrijiți doar de persoane dedicate și bine pregătite, conform Reptile Supply.

Buchet de flori, vândut în Moldova la prețul de 100.000 lei. Reacțiile internauților

O florărie din Chișinău a stârnit reacțiile internauților cu un anunț neobișnuit. Comercianții au anunțat că prețul unui buchet de flori este de 100.000 de lei.

Inițial, moldovenii au încercat să confirme în comentarii dacă nu este vorba despre vreo greșeală. După ce prețul a fost numit încă o dată de vânzător, ironiile au curs val, potrivit realitatea.md.

„Schimb pe golf 4”, a scris un utilizator de TikTok. Alți internauți au întrebat dacă este posibilă vreo reducere sau dacă buchetul poate fi procurat în credit.

Un potențial „cumpărător” a scris că îl ia în aceeași seară dacă se vinde cu 90.500, pe când unele alți comentatori au spus că preferă vacanța în Maldive sau o garoafă și banii în plic.

După ani de suferință din cauza bustului generos natural, viața i s-a schimbat radical
Articolul anterior
Părinții fetiței din Moldova dispărute peste Ocean ,,nu aveau prieteni”. Ce spun apropiații despre familia copilei
Articolul următor