Doina Ciobanu, despre nunta făcută într-o vie din Moldova: ,,Sunt mândră”

Fashion bloggerița Doina Ciobanu, cunoscută în toată lumea, se mândrește cu faptul că este născută în Moldova. Într-un interviu recent, Doina a dezvăluit detalii despre nunta organizată într-o vie în Moldova care a ajuns pe paginile revistei Vogue France. Fashion bloggerița cu o carieră impresionantă în străinătate spune că niciodată nu i-a fost rușine că este originară din Republica Moldova. ,,Nunta a fost un omagiu adus rădăcinilor moldovenești” și având în vedere că ,,vinăriile sunt tradiția noastră”, locul de a organiza nunta la o cramă a fost mai mult decât perfect.

Doina Ciobanu, despre nunta sărbătorită în Moldova: Nu mi-a fost rușine

Doina Ciobanu este director de creație și consultant de brand pentru companii internaționale.

Doina se află într-o relație de patru de ani cu Daniel, iubitul ei din Australia. Deși au vizitat toate continentele și zeci de țări, cei doi îndrăgostiți au decis să facă nunta într-o vinărie din Moldova.

Moldoveanca susține că atunci când a ales locația nunții și-a dorit să pună în valoarea Republica Moldova. Despre aceasta Doina a povestit în interviul oferit pentru Unu Noaptea.

”Moldova e familia mea, iar familia de obicei o critici, dar când sunt peste hotare o laud, dar aici zic așa cum este. 

Moldovenii sunt foarte sufletiști și asta într-o oarecare măsură mă deprimă, deoarece sunt mai nostalgici și melancolici, dar într-un mod frumos”, a declarat tânăra.

Cu toate acestea, Doina spune că niciodată nu i-a fost rușine să spună că este din Moldova, iar în luna septembrie 2022 tânăra s-a căsătorit cu iubitul său, Daniel P Dykes, la o vinărie din R. Moldova. Cu această ocazie, Doina a oferit și un interviu pentru revista Vogue, în care a ținut să scoată în evidență R. Moldova.

”Am pus condiția că vorbim despre Moldova. Am vrut să fie o promovare pentru țara noastră. Nu mi-a fost rușine niciodată să zic că sunt din Moldova. Noi suntem puțini, iar când ajungi undeva, de ce să nu zici că ești dintr-o țărișoară atât de micuță? Fiecare din noi care pleacă din țară devine un ambasador al R. Moldova. Dacă nu arătăm noi o imagine bună, atunci cine o să poată să afle ceva despre țara noastră?”, spune Doina.

„Noi ne-am căsătorit în septembrie și am vrut să ținem în secret. Am vrut să fie un moment privat, cum a fost și logodna. Am impresia că, dacă postez live, ia din emoțiile adevărate. … Vorbeam cu o cunoscută de la Vogue Franța și nu știu cum m-au convins să facă un reportaj exclusiv, dar am impus condiția să vorbim despre Moldova. Să fie un mini PR pentru Moldova”, a povestit Doina Ciobanu.

Doina consideră că și europenii pot face nunți la noi, pentru că e frumos și chiar mul mai ieftin.

„A fost important să menționez Moldova. Au făcut un paragraf, unde am vorbit despre vinărie, despre semnificația ei pentru mine. … Nu mi-a fost rușine niciodată să zic că sunt din Moldova. Suntem puțini moldoveni și, când ajungem undeva, de ce să nu știe că suntem dintr-o țărișoară atât de micuță? Fiecare din noi care pleacă suntem un ambasador pentru țară”, a explicat Doina Ciobanu.

Interviul integral poate fi urmărit mai jos:

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Shakira și-a umplut conturile după piesa lansată ce face aluzie la Pique
Articolul anterior
Gabriela Damir a publicat prima imagine cu fiul nou-născut: ,,Începe o etapă nouă pentru noi”
Articolul următor