Ca-n povești, șapte zile și șapte nopți! Lux, fast și opulență la nunta fiicei Sultanului, Azemah Bolkiah. A fost o mireasă splendidă

Fiica sultanului din Brunei s-a căsătorit în cadrul unui eveniment fastuos, care a durat o săptămână și care s-a încheiat ieri cu o ceremonie fastuoasă la palatul regal, scrie okmagazine.ro.

Prințesa Azemah Ni’matul Bolkiah,fiica cea mare a miliardarului Sultan Hassanal Bolkiah, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și a celei de-a doua soții a acestuia, Mariam Abdul Aziz, o fostă însoțitoare de bord, s-a căsătorit cu Prințul Pengiran Muda Bahar, cel de-al doilea fiu al prințului Haji Jefri Bolkiah.

Prințesa Azemah și Prințul Muda Bahar s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii de nuntă tradiționale, care a ţinut 9 zile

Un banchet regal a avut loc la Istana Nurul Iman din Bandar, reședința oficială a sultanului Bruneiului, în onoarea nunții. La banchet și recepție au participat Majestatea Sa Sultanul Hassanal Bolkiah și Majestatea Sa Duli Raja Isteri, precum și alți membri ai familiei regale. Printre ei s-a aflat şi Titiek Soeharto, fiica președintelui Indoneziei.

Ceremoniile nupţiale au fost de un fast orbitor. Mireasa a schimbat mai multe ţinute, toate cu fir de aur, de argint, cu perle sau pietre preţioase şi a purtat o tiara cu diamante. Interioare sunt şi ele opulente, cu candelabre cu cristale şi mobilier suflat cu aur, iar masa a fost servită în veselă aurită.

De altfel, Istana Nurul Iman din capitala Brunei, Bandar Seri Begawan, este un palat care îi servește sultanului Brunei drept reședință oficială din 1984. Este considerat a fi cel mai mare palat din lume. 

Cine e fiica sultanului Bruneiului?

Azemah Ni’matul Bolkiah este prima născută a sultanului Bruneiului. Venită pe lume la 26 septembrie 1984, la 7 ani distanță de fratele ei mai mic, Prințul Abdul Mateen, şi a primit la naştere titlul de prințesă.

Azemah este cunoscută pentru inteligența sa. În 2008, a obținut o diplomă în Drept la Universitatea din Warwick, în Marea Britanie. După absolvire, Azemah și-a continuat studiile în domeniul comunicării, iar în 2011 a obținut un masterat în Global Media and Postnational Communication la Universitatea din Londra. Trei ani mai târziu, În 2014, a încheiat şi un program de masterat în geopolitică, teritoriu și securitate la Kings College, Universitatea din Londra.

100.000 de dolari, aduși prin contrabandă într-un autocar care venea din Odesa

$100.000 de contrabandă, într-un autocar din Odesa și o persoană reținută.

Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorii PCCOCS anunță o captură de peste 100.000 dolari americani de contrabandă, depistați într-un autocar sosit din Odesa, Ucraina.

În valută națională suma cifrează aproape 2.000.000 lei. Aceștia erau ascunși în una din treptele autocarului. Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal.

În ceea ce-l privește pe șoferul cu vârsta de peste 50 de ani, care le-a comunicat funcționarilor din postul vamal Palanca că nu are nimic de declarat, acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Urmărirea penală continuă, inclusiv în vederea stabilirii provenienței și destinației acestor bani, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. De asemenea, urmează să fie investigată participarea altor persoane în tentativa de contrabandă.

Armata lui Putin face prăpăd în Ucraina! Atacuri neînvcetate în orașul Odesa

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume, scrie stirileprotv.ro.

Acesta este al treilea oraș ca mărime din Ucraina și se află la puțin peste 200 de kilometri în linie dreaptă de granița cu România.

În cel mai recent atac lansat asupra Odesei, forțele Moscovei au ucis cel puţin trei persoane, au anunțat, miercuri dimineața, autorităţile locale, potrivit AFP.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. În urma atacului, trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite”, a declarat primarul oraşului Odesa, Ghennadi Truhanov, pe reţeaua de socializare Telegram.

„Toată asistenţa medicală necesară este oferită răniţilor”, a declarat pe Telegram guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper. „Există daune la infrastructura civilă”, a adăugat acesta, fără a oferi alte informaţii.

Un atac cu rachete efectuat de forţele ruse, luni, la Odesa, a ucis cinci persoane, potrivit oficialilor locali.

Odesa, punct strategic pe harta Ucrainei

Supranumit „perla de la malul mării”, Odesa este unul dintre centrele industriale importante ale Ucrainei. Dacă orașul va cădea în mâinile forțelor ruse, Kievul ar pierde un punct strategic pe hartă. Odesa îi oferă Ucrainei o cale de acces la canalul fluvial de circulație Rin-Main-Dunăre-Marea Neagră, cu gura de vărsare în apropierea orașului Constanța.

În acest context, portul Odesa este vital pentru exporturile ucrainene. 

 

Instrumente muzicale nedeclarate, depistate într-o mașină care venea din România

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus verificărilor un autoturism de model „Ford Tourneo”, ce se deplasa din România spre Republica Moldova, condus de un conațional în vârstă 34 ani.

În cadrul controlului vamal, șoferul a comunicat că nu transportă bunuri necesare a fi declarate.

În rezultatul controlului, în compartimentul marfar, cât și în habitaclul autoturismului au fost depistate 4 viori presupuse a fi cu valoare culturală și 13 huse, nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile pe caz continuă.

Reamintim că, instrumentele muzicale fac parte din categoria bunurilor ce pot fi introduse/scoase în/din Republica Moldova doar cu condiția ca acestea să nu fie destinate activității comerciale. O altă condiție obligatorie este ca bunurile să fie declarate Serviciului Vamal în momentul trecerii frontierei de stat. Nedeclararea bunurilor reprezintă o încălcare a legislației vamale.

Ghiocei înfloriți de Bobotează în nordul Moldovei. Video!
Articolul anterior
11 ţări membre ale NATO au hotărât să acorde Ucrainei un nou ajutor
Articolul următor