Meseria de bază a lui Fuego. Nu are nicio legătură cu muzica

Meseria de bază a lui Fuego este un subiect prea puțin cunoscut de către fanii artistului. Până să ajungă un cântăreț cosacrat, Paul Surugiu nu a avut deloc o viață ușoară. În tinerețe a muncit din greu pentru a-și vedea visul cu ochii, scrie redactia.ro.

Care este meseria de bază a lui Fuego

În spatele oricărei povești de succes se ascunde multă muncă și ambiție. Este și cazul celebrului cântăreț Paul Ciprian Surugiu, cunoscut sub numele de scenă, Fuego. Are arta în sânge și iubește tradițiile autohtone. Vocea sa caldă îi încântă pe români de mai bine de două decenii, în special, în preajma Sărbătorilor. Este cântăreț, pictor și moderator de emisiuni. Unul dintre cei mai populari și iubiți artiști de la noi din țară. Un detaliu ascuns despre viața lui însă este meseria pe care o are la bază.

Artistul a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni TV, faptul că el este lăcătuș mecanic. Totuși, îndrăgitul cântăreț a ținut să precizeze amuzat că, la ora actuală, nu crede că s-ar descurca să practice această profesie.

Drumul său către succes în lumea muzicală

Viața lui Fuego nu a fost deloc una ușoară, ci presărată cu grele încercări.

“Eu când am fost la început de drum, acum 20 și ceva de ani nu mi-a întins nimeni o mână de ajutor, m-am descurcat singur doar cu ce mi-au dat mama și tata de acasă, mi-ai băgat și niște bănuți lunar în buzunar ca să pot să stau la studii în București. De multe ori în tramvai poate nu aveam bilet cumpărat ca nu aveam bani să cumpar acel bilet să mă duc de la Bucur Obor unde stăteam in gazda până la I.L. Caragiale unde studiam. Eu nu pot sa uit aceste vremuri pentru ca au foste grele.”, spunea artistul, în urmă cu ceva timp, la Antena Stars.

Fuego a urmat Liceul „Dr. Ion Rațiu”  din Turda și Facultatea de Teatru din cadrul Universității Ecologice. De asemenea , a făcut cursuri de canto la Școala Populară din Cluj-Napoca. Și-a făcut debutul pe scena Festivalului de la Mamaia din anul 1993. Acum, la vârsta de 46 de ani, artistul are în palmares 31 de albume de studio, peste 600 de piese în repertoriu, cinci discuri de aur și două de platină.

Noul mandat al președintelui Maia Sandu, validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

În sala de ședințe au fost prezenți reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, precum și reprezentantul legal al Maiei Sandu, avocatul Eduard Digore. Celălalt concurent electoral, Alexandr Stoianoglo, a lipsit de la ședință, dar nici un alt reprezentant legal al său nu a fost delegat.

De menționat că alegerile prezidențiale din această toamnă au fost câștigate de președintele Maia Sandu. Șeful statului a obținut peste 930 de mii de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM și gruparea „ȘOR”, a fost votat de puțin peste 750 mii de alegători.

Precizăm că în actualul scrutin prezidențial au fost înregistrate multiple cazuri de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a campaniilor electorale. Gruparea „ȘOR” achita oamenilor câte 2 mii lei pentru a vota împotriva Maiei Sandu.

Caz revoltător la Sângerei. Un bărbat a încercat să vândă pe internet o lebădă

O intervenție comună a inspectorilor de mediu din Bălți și Sîngerei a dus la descoperirea unui caz grav de încălcare a legislației de mediu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma monitorizării activității pe rețelele de socializare, a fost identificată o persoană din localitatea Mărinești, raionul Sîngerei, care încerca să comercializeze o lebădă albă, specie protejată de lege.

Cu sprijinul polițistului de sector, autoritățile au efectuat o percheziție la locuința suspectului. Verificările au confirmat că lebăda era ținută în captivitate în condiții necorespunzătoare.

Pasărea a fost imediat ridicată și eliberată într-un bazin natural din apropierea municipiului Bălți, asigurându-se condiții adecvate până la clarificarea completă a cazului.

Persoana responsabilă de această faptă urmează să fie sancționată conform prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, care interzice capturarea, deținerea și comercializarea speciilor protejate. Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că lebăda albă este o specie strict protejată, iar astfel de acțiuni constituie o amenințare directă la adresa biodiversității. Face apel către cetățeni să respecte legislația de mediu și să semnaleze orice activitate suspectă.

Această acțiune reflectă angajamentul inspectorilor de mediu de a proteja fauna sălbatică și de a descuraja practicile ilegale care pun în pericol echilibrul ecologic.

Moldovenii vor primi lefuri mai mari! Salariul mediu va creşte cu 2.400 de lei anul viitor

Salariul mediu va crește în Republica Moldova cu 2.400 de lei. Începând cu anul 2025, suma va constitui 16.100 de lei, comparativ cu 13.700 în anul 2024, scrie realitatea.md.

Decizia urmează să fie aprobată de către membrii Guvernului. Cifra este una prognozată și se va utiliza pentru a calcula contribuțiile obligatorii și indemnizațiile acordate salariaților.

„Proiectul de hotărâre este elaborat în temeiul prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2025-2027, prezentate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Actualizarea prognozei s-a realizat reieșind din ultimele date statistice disponibile, inclusiv urmare a coordonării realizate în cadrul misiunii de experți FMI”, precizează responsabilii din cadrul Ministerului Muncii.

Precizăm că, salariul minim în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2025, va constitui 5500 de lei. Suma reprezintă cu 10% mai mult decât în 2024, actualmente această remunerare constituind 5000 de lei.

Cele mai bune alimente pentru a avea rinichi sănătoși
Articolul anterior
Cum putem mânca paste fără să ne îngrășăm. Regula simplă de care să ții cont
Articolul următor