Consiliul Audiovizualului a sancționat 6 posturi TV pentru sunetul prea mare în timpul emiterii publicității

CA a aplicat amenzi în mărime de 32 500 lei pentru 6 posturi de televiziune, ca urmare a neuniformizării nivelul sunetului programelor audiovizuale cu cel al publicității.

În plus, la majoritatea posturilor TV monitorizate s-au constat devieri între comunicările comerciale audiovizuale; cât și între programele auduiovizuale.

Deviația permisă nu trebuie să depășească ±0.5 LU (loudness unit) pentru transmisiunile în reluare, și ±1 LU pentru transmisiunile difuzate în direct. Softul de măsurare a nivelului tăriei sonore folosit de CA este „WLM Plus Loudness Meter”.

Monitorizarea a cuprins 10 posturi de televiziune: „SOR-TV”, „ALBASAT”, „BAS TV”, „10 TV”, „AXIAL TV”, „Canal Regional”, „CANAL 2”, „CANAL 3”, „Canal 5” și „Cinema 1, în perioadele:

– 27 octombrie 2022, în intervalul orar 17:00-20:00;

– 29 octombrie 2022, în intervalul orar 20:00-23:00;

– 31 octombrie 2022, în intervalul orar 06:00-09:00.

Posturile TV care nu au uniformizat nivelul tăriei sonore al emisiunilor cu cel al publicității sunt:

„10 TV” – 26 devieri

„SOR-TV” – 14 devieri

„Canal Regional” – 13 devieri

„ALBASAT” – 12 devieri

„BAS TV” – 10 devieri

„AXIAL TV” – 1 deviere

Amenzile aplicate:

„10 TV” – Amendă de 7 500 lei

„SOR-TV” – Amendă de 5 000 lei

„Canal Regional” – Amendă de 5 000 lei

„ALBASAT” – Amendă de 5 000 lei

„BAS TV” – Amendă de 5 000 lei

„AXIAL TV” – Amendă de 5 000 lei

În decembrie anul trecut, CA a sancționat posturile „ZONA M”, „PRO TV CHIȘINĂU”, „LEGAL TV”, „Busuioc TV”, „ATV”, „Media TV”, „ORIZONT TV”, „TV Elita” cu 51 000 lei, pentru încălcări similare.

Alertă de călătorie în Italia! Transportul aerian, feroviar şi public local va fi paralizat timp de 3 zile

În Italia vor fi organizate greve la nivel național, în sectoarele aeroportuar/ aerian, transport public feroviar și transport public local, în perioada 7-9 septembrie, informează Ministerul român al Afacerilor Externe, scrie observatornews.ro.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că în perioada 7 – 9 septembrie 2024, vor fi organizate greve la nivel național, în sectoarele aeroportuar/ aerian, transport public feroviar și transport public local”, potrivit unui comunicat de presă.

  • Astfel, sâmbătă, 7 septembrie 2024, între orele 13.00 – 17.00 – va avea loc greva personalului aeroportuar și a personalului navigant al mai multor companii aeriene publice şi private, care va afecta inclusiv programul aeroporturilor Fiumicino – Roma și Olbia – Sardegna.
  • În perioada 8 – 9 septembrie 2024 – va avea loc grevă în transportul public feroviar, cu o durată de 24 ore.
  • Luni, 9 septembrie 2024 – va avea loc grevă în transportul public local, cu o durată între 4 și 8 ore.

MAE arată că sunt posibile întârzieri sau anulări ale curselor aeriene și perturbări ale circulației mijloacelor de transport feroviar și public local.

Cetăţenii afectaţi sunt sfătuiţi să se informeze din timp cu privire la programul de zbor şi să menţină legătura cu companiile aeriene, pentru a primi detalii cu privire la eventuale întârzieri sau anulări ale curselor aeriene.

 Dorin Recean, către locuitorii raionului Rezina: „Avem un scop comun – să construim Moldova Europeană”

Aflat în vizită de lucru în raionul Rezina, prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu locuitorii din regiune pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă cetățenii, proiectele guvernamentale care vin în sprijinul comunităților și importanța accelerării procesului de aderare a țării noastre la marea familie europeană, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Premierul s-a referit la pașii urmați de Republica Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană și a menționat că atingerea acestui obiectiv este esențială pentru creșterea economică, asigurarea păcii, stabilității și bunăstării în țara noastră.

„Avem un scop comun  – să construim o Moldovă Europeană și o viață mai bună la noi acasă. Să reparăm drumuri, să oferim copiilor noștri condiții decente în grădinițe și școli, să creăm locuri de muncă bine plătite. Avem mai multe provocări, dar continuăm să acționăm – reabilităm infrastructura rutieră, creștem gradual salariile și îmbunătățim condițiile de muncă”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, datorită suportului partenerilor externi, autoritățile sporesc calitatea serviciilor în mai multe domenii, printre care și cel al sănătății. Astfel, peste 3 milioane de lei au fost investite în dotarea spitalelor raionale, pe teritoriul țării au fost deschise 12 centre de asistență în caz de accident vascular cerebral (AVC). Continuă eforturile și în domeniul educației, iar prin Programul guvernamental „Satul European” se investește în dezvoltarea localităților. În același timp, autoritățile se pregătesc de asimilarea fondurilor care vor fi accesibile în perioada de preaderare.

În discuții, cetățenii au vorbit despre provocările din domeniul agricol și cel zootehnic, necesitatea combaterii corupției, reformarea justiției, precum și importanța luptei împotriva dezinformării și propagandei. 

Încă un proiectil de artilerie, depistat în zona de frontieră

Polițiștii de frontieră au fost alertați de muncitori care, în timpul lucrărilor de construcție, au descoperit un obiect suspect asemănător cu un obuz. Incidentul a avut loc în apropierea liniei de frontieră moldo-ucraineană, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Prin intermediul serviciului unic 112 a fost notificat IP Ștefan Vodă. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat obuzul necunoscut ca fiind un proiectil de calibru 105 mm, rămas din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Geniștii au fost solicitați pentru a prelua și neutraliza obuzul. Până la sosirea echipei de geniști, polițiștii de frontieră au securizat perimetrul și au evacuat persoanele din zona adiacentă.

Vox populi: Majoritatea moldovenilor regretă plecarea Nataliei Gavrilița!
Articolul anterior
Meciul Sheriff – Partizan se va juca fără spectatori
Articolul următor