Îndrăgostiții din întreaga lume se pregătesc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie. Ziua Îndrăgostiților este ultima zi din Săptămâna Îndrăgostiților. Unii oameni marchează, de asemenea, Ziua Îndrăgostiților ca o zi a iubirii de sine și se răsfață pe ei înșiși, ca o zi pentru îngrijirea de sine sau participând la activități pe care le iubesc. Indiferent dacă ești singur sau nu, Ziua Îndrăgostiților este despre a fi îndrăgostit și a sărbători dragostea, scrie alephnews.ro.
De ce se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie?
Ziua Îndrăgostiților cade anual pe 14 februarie. Ziua Îndrăgostiților nu a ajuns să fie sărbătorită ca o zi a iubirii până în jurul secolului al XIV-lea. Sacramentarul Ghelasian din secolul al VIII-lea a consemnat celebrarea sărbătorii Sfântului Valentin la 14 februarie. Ziua a devenit asociată cu dragostea în secolele al XIV-lea și al XV-lea, când noțiunile de dragoste de curte au înflorit odată cu asocierea „păsărilor iubitoare” de la începutul primăverii. În plus, este posibil ca această zi să își fi luat numele de la un preot care a fost martirizat în jurul anului 270 ce de către împăratul Claudius al II-lea Gothicus.
Istoria și semnificația Zilei Îndrăgostiților:
Există multe povești în spatele originii Zilei Îndrăgostiților. Potrivit uneia dintre cele mai populare legende, această zi își are originea în festivalul roman Lupercalia, care avea loc la mijlocul lunii februarie. Sărbătorit la începutul primăverii, în cadrul acestui festival, femeile erau împerecheate cu bărbați printr-o loterie.
Se crede că Papa Ghelasie I a înlocuit acest festival cu Sfântul Valentin, iar pe parcursul unei perioade de timp, începând cu aproximativ secolul al XIV-lea, a fost sărbătorită ca o zi a romantismului. O altă legendă spune că Sfântul Valentin a fost executat pe 14 februarie ca pedeapsă pentru că a realizat căsătorii secrete pentru a-i salva pe soți de la plecarea la război, acestea fiind interzise de împăratul roman Claudius al II-lea.
Între timp, Ziua Îndrăgostiților este popular simbolizată de îngerul iubirii, Cupidon. Potrivit mitologiei romane, Cupidon este fiul lui Venus, zeița iubirii și a frumuseții, iar arcul și săgeata lui Cupidon reprezintă străpungând o inimă și aruncând vraja iubirii. Prin urmare, acest festival are ca scop sărbătorirea sentimentului de îndrăgostire.