Prigojin acuză lipsa de muniție a mercenarilor ruși Wagner pe frontul din Ucraina

Evgheni Prigojin susține că mercenarii Wagner au o problemă majoră cu aprovizionarea, pentru că a supărat conducerea de la Kremlin. Nu mai are muniție pentru armata sa privată, și trebuie să „meargă şi să îşi ceară scuze” cuiva „de sus” ca să rezolve problema.

Peste 30.000 de mercenari Wagner au murit în Ucraina, potrivit Casei Albe -  HotNews.ro

Oligarhul dezvăluie că i s-a spus că trebuie să „meargă şi să îşi ceară scuze” cuiva „de sus”, pe care l-a supărat, dar susţine că nu ştie despre cine e vorba, transmit CNN și The Guardian, preluate de news.ro.

„Problemele pe care le-am ridicat cu privire la muniţie, din păcate, rămân nerezolvate. Şi aceasta este o problemă majoră”, spune Prigojin într-o înregistrare audio postată de echipa sa pe canalul oficial de Telegram.

Şeful Wagner crede că există suficientă muniţie în Rusia, deoarece „industria a atins nivelurile necesare” şi poate asigura necesarul ţării, dar mărturiseşte că nu poate rezolva această problemă, „în ciuda tuturor cunoştinţelor şi conexiunilor” pe care le are.

Prigojin susține că a aflat că trebuie să adreseze scuzele sale unei persoane sus-puse, cu care are o „relaţie dificilă” pentru a rezolva problema, dar adaugă că nu ştie cine este acea persoană.

„Cui ar trebui să îmi cer scuze? În faţa cui ar trebui să mă ploconesc? La 140 de milioane de ruşi! Vă rog să-mi spuneţi în faţa cui ar trebui să mă înclin pentru ca băieţii mei să moară de două ori mai puţini decât astăzi. Astăzi, de două ori mai mulţi luptători ai PMC Wagner şi ai altor unităţi militare pe care nu le putem acoperi, mor în fiecare zi din cauza lipsei totale de obuze, când nu ni se permite să folosim ceea ce există în depozite”, se plânge liderul Wagner.

Vorbind uneori cu o voce ridicată şi înjurând ocazional, Prigojin spune că persoanele nespecificate pe care le acuză pentru lipsa de muniţie „mănâncă micul dejun, prânzul şi cina din farfurii de aur” şi îşi trimit rudele în vacanţă în Dubai, o destinaţie populară pentru elita rusă.

Prigojin a criticat generalii Rusiei

Prigojin, care nu are o funcţie oficială, supranumit şi „Bucătarul lui Putin” din cauza relaţiei sale apropiate cu liderul rus, a apărut tot mai mult în public în ultima vreme, exprimând critici la adresa unora dintre generalii armatei ruse.

Prigojin a mai spus în înregistrare că Wagner nu a avut astfel de probleme cu muniţia atunci când generalul Serghei Surovikin era la comanda operaţiunilor armatei ruse în Ucraina. Surovikin, considerat un apropiat al său, a fost înlocuit de generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major rus, în ianuarie.

„Cei care ne împiedică să câştigăm acest război lucrează direct pentru inamic”, a acuzat el.

Percheziții la primăria Chișinău

Mai multe percheziții au fost operate astăzi de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă, activă și contrabandă cu valută, în care sunt vizați funcționari ai Primăriei mun. Chișinău, o companie de construcții, angajați ai Inspectoratului Național de Supraveghere Tehnică și un avocat, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Mai exact, directorul unei companii de construcție este cercetat pentru oferirea de remunerații ilicite unor funcționari ai Primăriei mun. Chișinău și unor responsabili de la INST și ÎS ”Cadastru” în schimbul obținerii unor acte permisive sau decizii favorabile pentru construirea unor imobile în capitală și în suburbiile acesteia.

Potrivit materialelor cauzei, s-a stabilit că, directorul agentului economic vizat ar fi avut multiple discuții și întrevederi cu agenți economici și cu  persoane cu atribuții de eliberare a actelor permisive și verificare a lucrărilor de construcție din cadrul Primăriei mun. Chișinău în cadrul cărora ar fi convenit asupra înregistrării actelor de recepție finală pentru mai multe imobile din municipiu. De asemenea, în cadrul unui alt dosar sunt cercetate mai multe episoade de contrabandă cu valută în proporții deosebit de mari, comise de către directorul companiei.

Astăzi, ofițerii CNA, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, au desfășurat acțiuni de urmărire penală la sediile a trei agenți economici, la birourile, domiciliile și mijloacele de transport a mai multor persoane vizate în dosar, de unde au ridicat telefoane mobile, purtători de informații și acte relevante pentru cauză.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Natalia Morari s-a lansat în campania electorală. Cu ce promisiuni a venit

Candidata a anunțat că vine „cu un program al schimbărilor radicale” cu genericul „Moldova Nouă”, iar dacă va fi implementat măcar 20-30% din el, cetățenii ar putea trăi „la nivelul unei țări europene medii”, scrie jurnal.md.

„Nu am de gând să vă promit nimic – nu sunt promisiuni, nu sunt fantezii. Este un plan clar de acțiune în fiecare domeniu al vieții sociale. Toate acestea fac parte dintr-un mare plan de transformare a țării noastre”, a spus candidata.

„Nu am de gând să vă promit râuri de lapte și maluri de miere, vă spun din start – gratuități nu vor exista. Халявы не будет. Va trebui să muncim foarte mult, dar rezultatul va fi palpabil și vizibil imediat, de fiecare dintre voi”, a mai spus Morari.

Ea a precizat că acțiunile din program vor fi vociferate la întâlnirile cu cetățenii. Precizăm că alegerile prezidențiale în Republica Moldova vor avea loc la 20 octombrie. În buletinul de vot, Natalia Morari este pe ultima poziție, a unsprezecea.

Tentativă de migrație ilegală, deconspirată e Poliția de Frontieră. Trei suspecți, reținuț

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest și cei din Direcția Regională Nord, sub conducerea  Procuraturilor din raioanele Ungheni și Briceni, precum și în cooperare cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au contracarat o tentativă de migrație ilegală a cetățenilor străini peste frontiera de stat, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Ca rezultat al acțiunilor speciale de investigație și de urmărire penală, trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost reținuți pentru organizarea unei scheme prin care urmau să faciliteze pătrunderea ilegală a unor cetățeni străini în spațiul european.

Potrivit anchetei preliminare, cinci cetățeni de origine afro-asiatică au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu vize de tranzit, care le permiteau doar deplasarea către Ucraina. Datorită măsurilor speciale de investigație și schimbului rapid de informații între structurile regionale ale Poliției de Frontieră, grupul a fost identificat și reținut înainte ca infracțiunea să fie consumată. Urmare a acțiunilor de urmărire penală, au fost descoperite două bărci gonflabile pregătite pentru traversarea ilegală a râului Prut, precum și mijlocul de transport cu care victimele urmau a fi transportate pe teritoriul Republicii Moldova.

În privința suspecților a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar cetățenii de origine afro-asiatică au fost expulzați în țările lor de origine.

În cadrul cauzei penale sunt efectuate acțiuni de urmărire penală în vederea colectării și administrării probelor pentru stabilirea tuturor figuranților și atragerea lor la răspundere penală, în conformitate cu legislația în vigoare.

Poliția de Frontieră de comun acord cu Procuratura Republicii Moldova își reafirmă angajamentul de a preveni și combate migrația ilegală, consolidând securitatea națională printr-o colaborare eficientă cu alte structuri de securitate.

Imagini ireale de luptă surprinse de bodycam-ul unui soldat ucrainean, care încearcă singur să respingă un atac al rușilor lângă Bahmut
Articolul anterior
O femeie a născut la scurt timp după ce a fost salvată de sub ruine, în Turcia. Veste tristă despre soțul ei
Articolul următor