Secretul tinereții, descoperit de un medic celebru! A reuşit să întinerească cu 20 de ani! Ce face în fiecare zi

Medicul Mark Hyman, în vârstă de 63 de ani, suţine că a întinerit cu 20 de ani! Specialistul spune că „vârsta sa biologică” (bazată pe markeri ai sănătății celulare) este de 43 de ani, iar asta datorită rutinei pe care şi-a perfecţionat-o de-a lungul timpului, scrie click.ro.

Conform Insider, testele pentru determinarea vârstei biologice pot fi controversate. Cu toate acestea, există dovezi solide care susţin că obiceiurile legate de stilul de viață, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și gestionarea stresului, pot prelungi durata vieţii. 

Specialistul nu se declară împotriva procesului de îmbătrânire, îşi îmbrăţişează anii, însă, crede că noi toţi putem ajunge să îmbătrânim frumos. Acesta susţină că însăşi perspectiva greşită asupra îmbătrânirii ajunge să ne afecteze, venind cu probleme de sănătate precum  durerile de articulații, gândirea încețoșată și bolile cronice.

„Oamenii nu-și dau seama că aceste probleme apar cu lucruri pe care le putem schimba, care sunt reversibile. Este o afecțiune care poate fi tratată, spre deosebire de un declin inevitabil”, a declarat Hyman pentru Insider.

În noua sa carte „Young Forever” (Tânăr pentru totdeauna) ne arată ştiinţa din spatele unui proces de âmbătrânire sănătos, venind cu sfaturi şi obiceiuri pe acre să le urmăm pentru o viaţă mai lungă şi o sănătate de fier. 

Potrivit aceleiaşi surse, specialistul susţine că strategiile de longevitate, cum ar fi o alimentație bună și exercițiile fizice, sunt esențiale nu doar pentru o viață lungă, ci și pentru o calitate mai bună a vieții, iar rutina sa sănătoasă ajută la evitarea problemelor pe termen mai lung, menținându-l în același timp în formă maximă chiar acum.

„Nu adaugi doar ani la viața ta, ci și viață la anii tăi”, a spus Hyman.

Rutina de dimineaţă a lui Hyman

Specialistul se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 6:00, iar primul lucru pe care îl face este să mediteze timp de 20 de minute. Ulterior, îşi continuă rutina cu o cafea pe care o savurează din plin, bucurându-se de moment. După momentele de relaxare se pune pe treabă şi o bună parte din timp o dedică scrisului. 

Potrivit Insider, dovezile sugerează că ambele obiceiuri pot contribui la longevitate. Cafeaua este asociată unui risc mai mic de a dezvolta afecţiuni precum bolile de inimă și demența. În plus conţine o multitudine de compuși de origine vegetală, mai exact antioxidanţii, care favorizează sănătatea. Meditația este extrem de benefică pentru îmbunătățirea sănătății mentale. În acelaşi timp, reduce stresul, un factor decisiv care accelerează procesul de îmbătrânire.

Sportul este şi el o parte esenţial. Specialistul spune că antrenamentele formate din exerciţii pentru forţă contribuie la întîrirea muşchilor, cât şi la reducerea durerilor de spate.

„Înainte făceam yoga, tenis sau mergeam pe jos. Antrenamentul de rezistență mi-a transformat cu adevărat corpul și sănătatea”, a adăugat el.  

Cercetările sugeerează că antrenamentele de rezistenţă contribuie semnificativ la reducerea riscurilor când vine vorba de sănătate. Ridicarea greutăţilor este o formă excelentă de antrenament de rezistență. Asemenea şi benzile de rezistență sunt o opţiune facilă la care să apelaţi chiar şi atunci când sunteţi plecat în călătorii pentru că le puteţi lua oriunde.

Hyman a declarat că antrenamentul său de dimineață durează aproximativ 30 de minute, iar dacă îi este posibil face mișcare şi pe parcursul zilei, apelând la activităţi precum ciclismul sua drumeţiile. 

„Fericirea mea constă în trei ore de exerciții fizice pe zi”, a spus Hyman, potrivit Insider. 

După antrenamentul de dimineață, Hyman face un duş cu aburi şi apoi o baie rece şi îi place chiar să stea în apa de 40 de grade timp de 3 minute. Studiile arată că alternarea apei calde cu cea rece pot reduce inflamaţia şi îmbunătăţesc metabolismul.

Micul dejun sănătos

Micul dejun este o parte importantă când vorbim de alimentaţia sănătoasă. Reţeta sa pentru un mic dejun sănătos este bogată şi în nutrienți.

După antrenamentul de dimineață, Hyman serveşte un cun „shake de îmbătrânire sănătoasă”, după cum l-a denumit. O combinație de nutrienți vegetali și grăsimi sănătoase din ingrediente precum fructe de pădure, semințe de chia și semințe de cânepă. De asemenea, conţine 48 de grame de proteine, un nutrient esențial pentru construirea și menținerea mușchilor, pe care îl obține adăugând pudră de proteine din zer în shake-ul său.

„Pe măsură ce îmbătrânești, masa musculară este tot mai importantă. Este o piesă esențială pentru o îmbătrânire sănătoasă”, a spus Hyman.

El urmează o dietă „pegan”, o combinație de paleo și vegană care se concentrează în principal pe alimente integrale pe bază de plante, a declarat anterior pentru Insider.

Hyman a spus că suplimentele pe care le ia includ creatină, pentru sănătatea mușchilor și a creierului. El ia, de asemenea, un tip special de acid gras recent descoperit, numit C15:0, legat de un somn mai bun, mai multă energie și un stres mai scăzut.

„Cele mai sunt exercițiile fizice și o dietă cu grăsimi sănătoase și alimente vegetale”, a spus Hyman. „Nicio cantitate de suplimente nu le poate înlocui pe acestea”.

Sărbătoare de zile mari de Ziua Vinului la Castel Mimi: vin nelimitat şi numeroși artiști

Se apropie Ziua Naţională a Vinului, ediţia XXIII, marcată în perioada 5-6 octombrie în Republica Moldova. Un eveniment special, în care întreaga țară va omagia vinul şi truda neobosită a vinificatorilor noştri, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cei care îşi doresc să sărbătorească vinul departe de aglomeraţia urbană şi Piaţa Marii Adunări Naţionale, sunt invitaţi pe data de 5 octombrie la Castel Mimi, aflat la doar 40 de km de Chişinău, unde va fi organizat tradiţionalul eveniment “Show Must Go On”. Pe lângă vinul tânăr pe care vinăria îl va turna în pahare din sticlă, în cantităţi nelimitate, oaspeţii vor fi ademeniţi cu plăcinte tradiţionale şi miros de grătare încinse, delicii din carne gătite de bucătari pricepuți în prezenţa vizitatorilor.

Şi ce fel de sărbătoare ar fi fără muzică?! Pe toată durata evenimentului oaspeţii se vor bucura de muzică live interpretată de Felicia Dunaf cu DUNAFF BAND, care vor binedispune publicul cu hituri locale şi internaţionale. Ansamblul etnofolcloric “DORURELE”, conducător artistic Vladimir Șchiopu, Maria Iliuţ şi “Crenguţă de Iederă” vin să facă spectacol folcloric, iar surpriza zilei este îndrăgita cântăreaţă de muzică popular, Zinaida Julea, care va susţine un recital. Din programul artistic nu va lipsi arhicunoscuta piesă “E sărbătoare şi răsună muzica”.

Pentru a celebra strugurii roditori și vinul moldovenesc din soiuri autohtone, pe teritoriul Castelului Mimi, una dintre cele mai frumoase 15 vinării din lume, va fi jucată o horă imensă. Toți oaspeții, de la mic la mare, se vor prinde în această hora, alături de Ansamblul de dansuri populare „Strămoșeasca”.

Petrecăreţii sunt îndemnaţi să vină la Castel Mimi cu Trenul Vinului, pentru a se distra pe cinste şi a renunţa la automobilele proprii în favoarea transportului ecologic. La coborâre, călătorii vor fi întâmpinaţi festiv cu dansuri populare, pâine şi sare de către Ansamblul “Strămoşeasca”.

“Show Must Go On” se va încheia după ora 20:00 cu ritmuri muzicale mixate de DJ, timp în care părinţii şi copiii vor putea coace bezele la foc deschis – un moment perfect pentru a încheia o zi de neuitat.

Pentru mai multe detalii despre programul Zilei Naţionale a Vinului la Castel Mimi accesaţi Castelmimi.md.

Un copil de 3 ani, dispărut în Găgăuzia, găsit pe un deal în urma unei operațiuni ample ale polițiștilor, subdiviziunilor specializate și în comun cu zeci de voluntari

Operațiune amplă de succes pentru polițiștii Direcției UTA Găgăuzia a IGP, în comun cu cei din Comrat și colegii subdiviziunilor specializate, alături de voluntari, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Aseară, în jurul orei 20:15 am fost sesizați de părinții unui copil de 3 ani că de mai mult de o oră nu-și găsesc micuțul, care a ieșit din curtea casei într-o direcție necunoscută.

Ținând cont de faptul că în adiacent este o zonă împădurită și mlăștinoasă, toată poliția a ieșit pe alarmă, cu ridicarea dronelor, în căutarea copilului.

Băiețelul a fost găsit pe un deal și acum se află lângă părinți.

”Vă rugăm, supravegheați micuții. La aceasta vârsta sunt curioși și greu de monitorizat, dar #Viața lor primează.

Mulțumim colegilor și persoanelor care ne-au ajutat.”, anunță Poliția.

Copil de 10 ani la volanul unui Renault: Poliția s-a autosesizat în acest caz și vine cu precizări

Polițiștii s-au autosesizat în baza unei secvențe video apărută în spațiul online, în care apare un minor la volanul unui Renault printr-o localitate din raionul Orhei, cu un matur în calitate de pasager, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, în scurt timp a fost identificat proprietarul mașinii, care este și tatăl băiatului de 10 ani.

Totodată s-a stabilit că automobilul nu avea asigurare și nici nu a trecut inspecția tehnică periodică.

Bărbatul a fost sancționat pentru că a încredințat conducerea vehiculului unei persoane fără drept de a conduce, pentru conducerea unui vehicul care nu a trecut revizia tehnică și pentru lipsa poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

”Amintim părinților că atunci când permit unui minor să conducă un vehicul, pericolul pentru viața copilului este iminent.

Supravegheați și educați copiii corespunzător vârstei. Mulțumim persoanelor care nu sunt indiferente în trafic.”, mai anunță poliția.

România ar putea avea un parc solar plutitor. Singurul din regiune a fost inaugurat recent în Albania
Articolul anterior
La încoronarea regelui Charles al III-lea vor fi interpretate 12 noi compoziții muzicale, inclusiv muzică greacă ortodoxă
Articolul următor