FOTO! Top-modelele, înlocuite de femei cu afecțiuni ale pielii, la Săptămâna Modei de la Milano

Săptămâna Modei de la Milano este în plină desfășurare, iar noutățile nu sunt doar din domeniul vestimentației, scrie stirileprotv.ro.

O agenție italiană de modeling încearcă să redefinească ideea de frumusețe, așa cum e percepută de cei mai mulți dintre noi.

În locul top-modelelor tradiționale, agenția a angajat femei de toate vârstele, fără pregătire în domeniu, cărora le-a transformat așa-numitele imperfecțiuni în adevărate.. virtuți.

Printre ele sunt tinere cu afecțiuni ale pielii – hiperpigmentare sau vitiligo, dar și cu cicatrici sau chiar calviție.

Fondatoarea companiei spune că a vrut să umple, astfel, o gaură pe piața care ducea lipsă de top-modele cu care să se poată identifica orice femeie.

Ala Nemerenco, aleasă vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății desfășurate la Geneva

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a fost aleasă vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății desfășurate la Geneva.

Pe pagina sa de facebook, Ala Nemerenco și-a împărtășit unele dintre impresiile acestui eveniment.

,,Astăzi două lucruri mi-au umplut inima de mândrie.

Primul este că am fost aleasă Vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății (WHA 77) la care particip în calitate de ministru al Sănătății și care se desfășoară în Geneva.

Adunarea Mondială a Sănătății este organul suprem de decizie al Organizației Mondiale a Sănătății și reunește 194 de state membre care se întâlnesc anual, la Geneva, pentru a stabili prioritățile și politicile OMS.

Iar al doilea este că în restaurantul la care am fost invitată seara (cel mai popular restaurant din Geneva la care foarte greu poți găsi locuri libere fără o comandă din timp – Les Armures), am aflat că bucătarul șef este un moldovean de-al nostru. Ion este mândria restaurantului, dar poate, și a Genevei, și bucatele elvețiene într-adevăr au fost delicioase. Bucuroasă că l-am cunoscut, iar desertul din poză a venit din partea bucătarului șef, pregătit de el personal.

Cu așa oameni, chiar dacă nu sunt acasă, țara noastră, mică și dragă, va reuși să renască. Fiindcă bogăția ei sunt oamenii. Cu drag, din Geneva”, a punctat Ministra Sănătății.

Ar putea fi o imagine cu Sacré-Cœur

Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi, reparată capital

Condiții mai bune pentru micii pacienți! Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi a fost reparată capital.

Lucrările de renovare au fost defășurate în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare al CNAM.

foto: Facebook/Ala NemerencoAr putea fi o imagine cu 4 persoane şi jucărie

Ar putea fi o imagine cu uşă glisantă, spital şi în interior

Programul „Prima Casă Plus”, prezentat de premierul Dorin Recean. ,,Oferă mai multe oportunități”

Premierul Dorin Recean a prezentat astăzi Programul „Prima Casă Plus”, inițiat de șefa statului Maia Sandu. Acesta oferă mai multe oportunități pentru ca tinerii și familiile din Republica Moldova să-și poată achiziționa o locuință în condiții avantajoase. Noul program va putea fi accesat din luna iulie curent, transmite Moldpres.

„Aducem cinci noutăți, cinci lucruri pe care le modificăm pentru ca să extindem lista beneficiarilor, să creștem suma limită a creditului, să creștem cota de garantare de către stat a creditului, să mărim termenul creditului și să simplificăm procedurile de a accesa acest program”, a afirmat Dorin Recean. 

În ceea ce privește extinderea listei de beneficiari, de acum încolo, vor putea participa la program și vor beneficia de credite preferențiale reprezentanții profesiilor libere cum ar fi avocații, executorii judecătorești, mediatorii, taximetriștii, artiștii, adică oricine poate să demonstreze un venit.

Totodată, a fost majorat plafonul maxim de creditare. Astfel, dacă până acum acesta era de 1 mln de lei, de acum acesta va fi de 2,5 mln de lei. În același timp, a fost mărită și durata creditului, de la 25 la 30 de ani, pentru ca beneficiarii să aibă o perioadă mai lungă de achitare a creditului. 

O altă modificare vizează majorarea cotei de garantare a creditului de către stat de la 50 % la 70 % pentru locuințele cumpărate înafara Chișinăului. Autoritățile își doresc astfel „să scoată din presiunea prețurilor pe imobile din Chișinău”. Pe de altă parte, în municipiul Chișinău, în cazul locuințelor care au fost date în exploatare cu până la 10 ani până la depunerea cererii, la fel cota de creditare va crește de la 50% până la 65 la sută.

Pentru cei care deja sunt beneficiari ai Programului Prima Casă, „Prima Casă Plus” dă posibilitate beneficiarului să se recrediteze sau să-și schimbe creditorul, adică să treacă de la o bancă la alta inclusiv schimbându-și condițiile de creditare. La fel, cei care au astăzi o locuință nu mai mare de 50 metri pătrați, pot aplica pentru o locuință mai mare. 

În ceea ce privește procedurile simplificate de aplicare la Program, autoritățile vor digitaliza procesele și vor elimina mai multe certificate în special cele oferite sau solicitate de la Agenția Servicii Publice. 

„Programul „Prima Casă Plus”, inițiativă a președintei Maia Sandu, țintește familiile, țintește faptul ca noi să creăm condiții cât mai bune de viață pentru cetățeni aici, la noi acasă. Programul „Prima Casă Plus” este o investiție în viitorul nostru, în viitorul tinerilor și al familiilor din Republica Moldova”, a afirma premierul Dorin Recean. 

Oficialul a precizat că programul va fi disponibil pentru cetățeni din luna iulie 2024. Până atunci, Guvernul va finaliza toate procesele necesare pentru ca cetățenii să poată să meargă la bancă și să acceseze programul.

Până în prezent, valoarea investițiilor statului în Programul „Prima Casă” se ridică la 160 de mln de lei anual, iar autoritățile estimează că această sumă se va dubla în perioada următoare.  

Președintele Maia Sandu a anunțat pe 15 mai curent, de Ziua Internațională a Familiei, că a discutat cu reprezentanții Guvernului să extindă programul Prima Casă și să vină cu un program nou – Prima Casă PLUS – prin care să ofere acces la aceste resurse mai multor tineri, nu doar celor care lucrează în instituțiile statului. 

Starea de sănătate a lui Roman Kostomarov s-a înrăutățit! După amputarea picioarelor și a unor degete de la mâini, fostul campion olimpic a suferit un AVC
Articolul anterior
Val de dezinformări după ce Comisia Europeană a autorizat consumul de insecte: ”Nu vreau lăcuste la micul-dejun”
Articolul următor