Vladimir Zelenski: ,,Iarna s-a încheiat. A fost foarte dificil”

Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a afirmat că, în pofida dificultăţilor, ucrainenilor li s-a asigurat în acest sezon rece energia electrică şi încălzirea.

Vladimir Zelenski: Iarna s-a încheiat. A fost foarte dificil

Zelenski a declarat, în mesajul transmis miercuri seară, că a avut mai multe şedinţe importante, una fiind dedicată sectorului energiei, la care au participat companiile din domeniu, guvernul, cabinetul său, şeful comisiei de resort din Verkhovna Rada, reprezentanţi ai armatei şi serviciilor secrete, transmite Protv.ro.

„Iarna s-a încheiat. A fost foarte dificil şi, fără exagerare, fiecare ucrainean a simţit această dificultate. Dar totuşi am reuşit să asigurăm Ucrainei electricitate şi căldură. Da, ameninţarea pentru sistemul energetic persistă. Dar şi lupta pentru sistemul energetic continuă. La şedinţa despre energie, am stabilit sarcinile curente pentru a ne asigura că acest sezon de încălzire este dus la capăt în mod corespunzător. Şi am început deja să ne pregătim pentru următorul sezon – fiecare participant la şedinţă a primit partea de muncă în acest sens. Vedem riscuri, vom găsi un răspuns”, a subliniat el.

Zelenski: „Ţinem sub control fiecare direcţie de pe linia frontului”

Preşedintele Ucrainei a adăugat că a discutat cu cei care au în responsabilitate diverse zone ale apărării statului.

„Ţinem sub control fiecare direcţie de pe linia frontului. Khortytsia, Tavria, Odesa, nordul – au fost relatări despre situaţia din ultima zi. În plus faţă de direcţiile de pe linia frontului, suntem atenţi şi la zonele din apropierea liniei frontului. Acele oraşe şi districte care sunt supuse bombardamentelor ruseşti în fiecare zi şi în fiecare noapte. Unei terori deliberate”, a arătat Zelenski.

El a enumerat astfel oraşul Nikopol şi alte comunităţi din regiunea Dnipropetrovsk, Zaporojie, Herson şi regiunea, partea dinspre linia frontului din Donbas, Harkov şi regiunea, regiunile Sumî şi Chernihiv.

„Acum, în cea mai mare parte a teritoriului ţării noastre, am reuşit să asigurăm o siguranţă relativă, poate nu simţiţi cum este viaţa pentru aceia care trăiesc în zonele de graniţă cu Rusia, care trăiesc în sudul ţării. Unde sunt bombardamente. Unde oamenii nu sunt pe front, dar sunt (implicaţi) direct în război. Unde Rusia încearcă în mod constant să distrugă tot ce au oamenii. Constant – şi nu este o exagerare. Când pregătim acţiunile militarilor noştri, ale forţelor de apărare şi de securitate, vrem să spunem că aceste acţiuni vor restabili, treptat, siguranţa pentru cei care acum sunt în zone ale liniei frontului. Fiecare înaintare a steagului nostru va însemna siguranţa oamenilor. În teritoriile care vor fi eliberate de sub ocupaţie. În acele teritorii care vor ajunge mai în spatele frontului. Şi în acele zone de graniţă unde înfrângerea invadatorului va aduce în sfârşit pace”, a continuat Zelenski.

El a adăugat că le este recunoscător celor care ajută ţara sa în aceste acţiuni şi le mulţumeşte celor care fac tot posibilul pentru a asigura păstrarea vieţii normale în zonele din Ucraina din apropierea liniei frontului: Serviciul de Stat pentru Urgenţe, poliţie, serviciile sociale şi administrative, autorităţi locale, afaceri şi voluntari.

„Mulţumiri speciale tuturor grănicerilor şi altor luptători care se opun duşmanului! Şi o recunoştinţă specială luptătorilor care distrug poziţiile de foc ale ocupanţilor, distrugând logistica inamicului şi ducând precis Rusia spre înfrângere. Spre inevitabila înfrângere”, a conchis Zelenski.

Poliţiştii români de frontieră au reținut un moldovean, căutat de autorităţile din Italia

Poliţiştii români de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, căutat de autorităţile din Italia, care era condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat, scrie punctul.md.

În ziua de 02 decembrie a.c, în jurul orei 03.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în țară, pasager într-un mijloc de transport, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii români de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Italia, din data de 25.11.2024, acesta fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat.Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Percheziții la o companie de construcții. Acțiunile vizează darea în exploatare a unui imobil

Ofițerii și procurorii anticorupție efectuează astăzi acțiuni de urmărire penală într-o cauză pornită pe faptul confecționării, deținerii și folosirii documentelor oficiale false pentru darea în exploatare a unui imobil din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.Alte detalii vor fi oferite ulterior. 

Facturi mai mari la gaz din decembrie: Noul tarif a intrat în vigoare

Începând cu 1 decembrie, consumatorii vor plăti cu 3,62 lei mai mult pentru fiecare metru cub de gaz, noul tarif fiind de 16,74 lei, comparativ cu 13 lei și 12 bani anterior, scrie safenews.md.

Se întâmplă după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat majorarea tarifului în cadrul unei ședințe care a durat o oră, justificându-se prin creșterea prețurilor pe bursele europene.

Directorul ANRE, Alexei Taran, a menționat că decizia a fost influențată de majorările internaționale ale prețurilor, afectând astfel costurile de achiziție ale gazelor de către furnizorii de serviciu public, în special SA Moldovagaz.

Deși tariful aprobat este mai mic decât cel solicitat de Moldovagaz, de 17,47 lei, ANRE a avertizat că există posibile noi scumpiri în viitor, cu perspective de menținere a prețurilor ridicate pentru primul trimestru din 2025.

Prima zi de primăvară, sărbătorită la Președinție prin cântece
Articolul anterior
Furie în Grecia după tragedia feroviară. Proteste în Atena și Salonic, grecii s-au bătut cu polițiștii în fața companiei Hellenic Train
Articolul următor