Un moldovean se află în grupul celor mai căutați hackeri din Europa

Datorită eforturilor comune ale anchetatorilor germani și ucraineni, agenți ai FBI și Europol, o mare rețea de hackeri a fost lichidată.

Rețeaua numită Double-Spider sau Grief are legături cu Rusia, dar nu există dovezi că oamenii de stat se află în spatele activităților acestor hackeri, scrie mold-street.com.

Suspecții sunt acuzați, printre altele, de implicarea într-un atac informatic asupra sistemului sanitar britanic în 2017. Alte victime includ Spitalul Universitar Düsseldorf în 2020, precum și grupul media Funke din Germania.

Unul dintre suspecți, un rus de 41 de ani, este căutat și de FBI, care i-a oferit o recompensă de 5 milioane de dolari. Gruparea este acuzată de peste 600 de atacuri asupra unor unități din întreaga lume, care au cauzat pagube semnificative. Anchetatorii spun că principalii vinovați sunt din Rusia.

Cei trei suspecți – Igor Turashev în vârstă de 41 de ani, Irina Arkadyevna Z în vârstă de 36 de ani și Igor Garshin, în vârstă de 32 de ani – sunt acum căutați în întreaga lume și se află pe listele FBI, precum și ale Europol, printre ” cele mai căutate persoane din Europa”. Locația actuală a tuturor celor trei nu este cunoscută.

Pe lângă cei trei suspecți menționați, alte opt persoane cu vârste cuprinse între 38 și 40 de ani din Germania, Rusia, Moldova și Ucraina sunt cercetate. Sunt căutați pentru „estorcare de bani deosebit de gravă” și „sabotaj informatic”. Se pare că grupul de hackeri operează sub diferite nume din 2010 cel puțin.

Sfânta lumină a fost distribuită preoților și enoriașilor în scuarul Mitropoliei Chișinăului

Focul Haric a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus în Republica Moldova atât de reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove cât și de cei ai Mitropoliei Basarabiei. Sfânta lumină va fi distribuită preoților și tuturor creștinilor, astfel încât să ajungă în toate lăcașele sfinte din țară.

În acest an, focul Haric este distribuit creștinilor și preoților care s-au adunat în fața Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului”, dar și la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul”.

Delegația Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost condusă de Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, care a fost însoțit de doi clerici de la Academia de Teologie.

sursa: www.radiomoldova.md

Focul Haric a ajuns la Chișinău

Clipe de înaltă bucurie duhovnicească au trăit în această seară clericii și închinătorii adunați la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din centrul Capitalei. Delegația Arhiepiscopiei Chișinăului, condusă de ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, alături de consilierii eparhiali și protopopi, au adus Sfânta lumină de la Ierusalim, la sediul Mitropoliei Basarabiei.

Într-o atmosferă de evlavie și rugăciune, Părintele Mitropolit le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Luminii Sfinte, precizând că aceasta este darul prezenței lui Hristos cel înviat din morți în Biserica Sa.

„Lumina Sfântă este o binecuvântare, o bucurie pentru cei care cred în Hristos, îl mărturisesc pe El și simt iubirea Lui”, le-a spus ÎPS Petru celor adunați la Reședința Mitropolitană.

Părintele Mitropolit s-a rugat ca Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ajute să simțim binecuvântarea și bucuria Lui pe care ne-o dăruiește din belșug.

Ulterior, Sfânta Lumină a fost distribuită de către protopopii Arhiepiscopiei Chișinăului, care o vor distribui în fiecare parohie din subordine. După împărtășirea Sfintei Lumini, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, se va îndrepta spre Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, unde va săvârși slujba de Înviere.

sursa: Mitropolia Basarabiei/Facebook

Klaus Iohannis, mesaj de Paște pentru toți românii: „Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului”

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Paşte pentru românii de pretutindeni, dar despre gândurile care se îndreaptă către ”semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”.

”Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne apropie, pentru a trăi împreună Învierea Domnului. Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruinţa vieţii asupra morţii şi a luminii asupra întunericului, reîncărcându-ne cu speranţă în puterea tămăduitoare a credinţei şi a rugăciunii. În aceste zile speciale, gândurile noastre se îndreaptă şi către semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”, a transmis, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că ”Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace şi bună înţelegere”.

”Acestea sunt valorile noastre cardinale, aşezate de generaţii pe o temelie de solidaritate şi spiritualitate creştină. Vă urez tuturor, dragi credincioşi ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi, să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală”, a mai transmis şeful statului român.

Clienții de Tesla Model Y se plâng că rămân cu volanul în mână. Autoritățile investighează situația
Articolul anterior
Brigitte Nielsen, actrița care a născut după 50 de ani, consideră că societatea nu ar trebui să mai critice maternitatea târzie
Articolul următor