A fost deschis cel mai mare magazin fără casieri din Europa

Start-up-ul portughez Sensei, care furnizează tehnologie pentru case de marcat fără operator uman, a anunțat lansarea celui mai mare supermarket complet autonom din punct de vedere al plăților din Europa, Dojo, ce are nu mai puțin de 5400 de metri pătrați.

A fost deschis cel mai mare magazin fără casieri din EuropaPoza: bani.md

Magazinul a fost deschis la Lisabona, transmite bani.md.

Magazinul, creat în parteneriat cu multinaționala americană Hewlett Packard Enterprise, respectă principiul „Just Walk Out” (ieși pur și simplu, n.r.), conform căruia sistemele de viziune computerizată, sau recunoaștere vizuală computerizată, le permit clienților să fie taxați automat pentru produsele cumpărate pe măsură ce ies din magazin, conform publicației PYMNTS.

„Cumpărăturile „fără atingere” sunt pe cale să devină majoritare. Multe dintre cele mai mari rețele de supermarketuri din Europa testează tehnologie de plată autonomă pentru magazine, sau au lansat deja un magazin în sistem self check-out”, a declarat Vasco Portugal, CEO-ul și cofondatorul Sensei.

Emilian Crețu a dat start sezonului de scăldat, cu o nouă bijuterie în curtea locuinței sale luxoase: „Am văzut-o în Bali și am zis că o vreau și la mine acasă”. VIDEO!

Îndrăgitul actor Emilian Crețu a dat start sezonului de scăldat în piscina din curtea locuinței sale luxoase unde a amenajat o cascadă unică în felul ei și cu palmieri în preajmă: ”În Sfârșit, am cascadă la bazin!”.

„Gata, am dat start sezonul de scăldat. Am zis, nu mă bag în bazin până nu văd cascada pornită. Nimeni nu are așa ceva. Această cascadă am văzut-o în Bali și am zis că o vreau și la mine acasă”, a menționat actorul, după care a sărit cu tot cu haine în apă.

Puteți vedea VIDEO AICI.

Actorul spunea că nu va intra în piscina sa până nu vede realizat acest proiect.

Îndrăgitul actor Emilian Crețu s-a mutat acum câteva luni în noua casă la care a muncit mai bine de un an.

Amintim că Emilian Crețu și-a construit de la zero casa visurilor, cu câteva etaje. Locuința este de-a dreptul splendidă, iar actorul a pus suflet în fiece detaliu.

Fabrica „Bucuria”, amendată cu peste 1,8 mil de lei: Ar fi copiat ambalajele altei companii

Consiliul Concurenței a sancționat întreprinderea „Bucuria” SA cu peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor de cofetărie „MU” și „PARKUR”, ce aparțin unei alte întreprinderi concurente. Decizia prin care s-au constatat acțiunile de concurență neloială a fost adoptată pe 07 iunie 2024. Societatea pe Acțiuni are la dispoziție 30 de zile pentru a contesta hotărârea, scrie unimedia.info.

Investigația a fost inițiată în anul 2022, ca urmare a plângerii depuse de întreprinderile străine care fabrică produsele de cofetărie similare și de către importatorul oficial al acestora în Republica Moldova.

Potrivit celor invocate în plângere, societatea pe acțiuni „Bucuria” utilizează în ambalajul produselor sale forme și game cromatice similare cu cele ale produselor reclamanților.

În rezultatul investigației, Consiliul Concurenței a constatat încălcarea articolului 19 din Legea concurenței de către „Bucuria” SA, care interzice orice acțiuni sau fapte de natură să creeze o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent.

De asemenea, potrivit deciziei adoptate, întreprinderii „Bucuria” SA i s-a prescris să înceteze acțiunile de concurență neloială constatate și să retragă de pe piață produsele de cofetărie „MU” și „PARKUR”.

Decizia poate fi contestată, în termen de 30 de zile, în instanța de judecată specializată.

Un tânăr de 26 ani din Șoldănești este cercetat de CNA pentru trafic de influență

Ofițerii CNA și procurorii au efectuat astăzi percheziții la un tânăr de 26 de ani din Șoldănești într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unei persoane să o ajută să obțină permis de conducere în schimbul a 15 000 de lei.

Potrivit probelor acumulate, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP), pe care îi poate convinge să favorizeze candidatul la susținerea probei teoretice și practice a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule.Astfel, în dimineața zilei de 17.06.2024, ofițerii CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliul bănuitului, fiind ridicate probe importante pentru cauză penală.Tânărul și-a recunoscut vina și urmează a fi cercetat în stare de libertate. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Un cetățean rus riscă închisoare din cauza unei anecdote despre Putin și Șoigu, publicată pe rețeau Vkontakte
Articolul anterior
Kievul susţine că ruşii se pregătesc să se retragă din regiunea Herson ocupată
Articolul următor