Celine Dion a împlinit 55 de ani. Mesajul artistei, după ce a anunțat că se confruntă cu o boală incurabilă

Celine Dion a fost în centrul atenției, cu ocazia zilei sale de naștere. Artista simte puterea iubirii celor dragi în momentul în care marchează prima aniversare de când a fost diagnosticată cu „Stiff Person Syndrome” (n.r. Sindromul Omului Înțepenit) (SPS).

Celine Dion diagnosed with incurable disorder affecting speech and mobility  - masslive.com

Câștigătoarea premiului Grammy a împlinit 55 de ani pe 30 martie și a primit numeroase urări de ziua ei de la fani și prieteni, inclusiv de la Priyanka Chopra și Sam Heughan, colegii ei de scenă din viitorul film Love Again, conform elle.ro.

„La fel ca în filmul nostru, ești zâna cea bună din viața reală. Suntem atât de norocoși să te cunoaștem și îți urăm cea mai frumoasă zi de naștere de până acum”, a spus Priyanka într-un Reels, stând alături de actorul din Outlander, care a adăugat: „Îți mulțumesc că ai dăruit lumii dragostea ta și muzica ta”.

Pe 31 martie, videoclipul, care promova un număr de telefon la care fanii puteau să trimită mesaje prin SMS pentru a-i lăsa urări aniversare lui Celine, a fost distribuit pe pagina de Facebook a cântăreței: „Ce mesaj minunat! Am simțit acest val uriaș de iubire, mulțumesc tuturor pentru mesajele de ziua mea de naștere!”, a spus ea în postare.

Cântăreața a avut parte de multă iubire și atenție în această perioadă, fiind trei luni de când a dezvăluit că se luptă cu „Stiff Person Syndrome”, o tulburare neurologică rară, din cauza căreia a trebuit să își amâne turneul.

„Bună tuturor, îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp pentru a vorbi cu voi. Îmi lipsiți cu toții atât de mult și abia aștept să fiu pe scenă. După cum știți, am fost întotdeauna ca o carte deschisă și nu am fost pregătită să spun nimic înainte, dar acum sunt pregătită. Mă confrunt de mult timp cu probleme de sănătate și mi-a fost foarte greu să mă confrunt cu provocările mele și să vorbesc despre tot ceea ce am trăit. Recent am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită Stiff Person Syndrome, care afectează una dintr-un milion de persoane. Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că aceasta este cauza tuturor spasmelor pe care le aveam.”, a explicat artista.

Într-un videoclip postat pe pagina sa de Instagram, artista a mărturisit că a fost diagnosticată cu această boală incurabilă, care afectează o persoană la un milion. De asemenea, ea a continuat cu explicațiile privind planul său de recuperare și a dezvăluit că își dorește să se întoarcă la fani.

„Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocându-mi uneori dificultăți atunci când merg și nu-mi permite să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum o făceam înainte. Mă doare să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită să îmi reiau turneul în Europa în februarie. Am o echipă grozavă de medici care sunt alături de mine pentru a mă ajută să fiu mai bine. Copiii mei prețioși mă sprijină și-mi oferă speranță. Muncesc din greu cu terapeutul meu în medicină sportivă în fiecare zi pentru a-mi recupera forța și capacitatea de a performa din nou, dar trebuie să recunosc că a fost o luptă. Tot ce știu este că am cântat toată viața mea și este ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Mi-e dor de voi atât de mult. Mi-e dor să vă văd pe toți fiind pe scenă cântând pentru voi. Pentru a ajunge din nou la voi, nu am de ales decât să mă concentrez asupra sănătății mele în acest moment și am speranța că sunt pe drumul spre recuperare. Aceasta este concentrarea mea și fac tot ce pot pentru a mă recupera”.

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Jennifer Lopez a vizitat casa copilăriei, iar vecinii n-au recunoscut-o: ,,Cum te cheamă?”
Articolul anterior
O fetiţă care s-a prefăcut că se joacă pe telefonul mamei, a comandat 10 perechi de cizme, 10 motociclete și un jeep pentru copii, în SUA
Articolul următor