Rușii au săpat o tranșee care se vede din satelit, în zona unde se așteaptă contraofensiva armatei ucrainene

Armata rusă a săpat un șanț uriaș, de 70 km lungime, în direcția Zaporojie. Ocupanții lucrează de mai bine de șase luni la acest proiect.

Rușii au săpat o tranșee care se vede din satelit, în zona unde se așteaptă contraofensiva armatei ucrainene FOTO

Structura de apărare a Forțelor Armate Ruse a fost observată cu ajutorul satelitului Sentinel-2. Construcția mega-tranșeei a fost începută de ruși încă din septembrie 2022, atrăgând și muncitori străini.

Pentru a realiza șanțul au săpat din două părți deodată. Lungimea șanțului rusesc este de aproximativ 70 km.

Construcția începe la periferia de sud-vest a Melitopolului și se termină înainte de a ajunge la Berdiansk.

De menționat că, potrivit majorității experților militari, în direcția Melitopol se va concentra principala lovitură a Forțelor Armate ale Ucrainei în timpul unei contraofensive de amploare, care este așteptată în câteva săptămâni.

Una dintre principalele sarcini ale viitoarei operațiuni ar trebui să fie, probabil, ieșirea trupelor ucrainene pe coasta Mării Azov, ceea ce va face posibilă distrugerea podului Crimeea și începerea operațiunii de dezocupare a peninsulei.

Cadavrul unui bărbat, găsit de o patrulă a Poliției de Frontieră la marginea unui sat din Ungheni

Cadavrul unui bărbat a fost găsit de către o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare a Direcției regionale Vest. Descoperirea macabră a avut loc vineri, 14 februarie 2025, în jurul orei 17:20, în marginea satului Buzduganii de Jos, din raionul Ungheni, scriePulsMedia.MD.

Potrivit sursei, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 74 de ani.

Acesta a fost găsit de către o patrulă a Sectorului Poliției de Frontieră „Valea Mare”, aflată în misiune de serviciu, în timp ce zăcea fără suflare la sol.

La fața locului a fost solicitată intervenția grupului operativ din cadrul Inspectoratuluid e Poliție Ungheni, dar și un medic-legist.

Ultimul nu a depistat semne de moarte violentă pe suprafața cadavrului, iar acesta a fost transportat la Centrul de Medicină Legală, unde în urma expertizei vor fi stabilite toate circumstanțele în care a survenit decesul.

Preliminar, oamenii legii au stabilit că victima este originar din satul Buzduganii de Jos și se presupune că acesta ar fi murit din cauza hipoterniei.

Tragedie la Varnița! Doi soți au murit intoxicați cu monoxid de carbon emanat de la cazanul de încălzit conectat la gaze

O persoană a suferit arsuri în urma exploatării unei butelii de gaz iar alte două au decedat din cauza încălcării regulilor de utilizare a instalațiilor de încălzit,  informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

O persoană a primit arsuri ușoare în regiunea feței și la ambele membre superioare în urma exploatării în locuință a unei butelii de gaz propan-butan. Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de 16 februarie 2025 într-o gospodărie din satul Coșernița, raionul Criuleni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:06.

Potrivit informațiilor, bărbatul în vârstă de 46 de ani a suferit arsuri în timp ce încerca să extragă din locuință butelia care s-a aprins în urma unei deflagrații produse de o scurgere de gaz. La fața locului au fost îndreptate trei echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că focul a cuprins mai multe bunuri materiale din antreul locuinței. Angajații IGSU au reușit lichidarea arderii la ora 18:22.

Bărbatul a primit îngrijiri medicale de rigoare, fără a fi necesară spitalizarea acestuia.

În urma cercetărilor efectuate de specialiștii IGSU s-a constatat, prealabil, că scurgerea de gaz s-a produs din cauza unei defecțiuni a robinetului de deschidere a buteliei. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de organele de resort.

În acest sens, salvatorii avertizează că utilizarea buteliilor cu gaz propan în locuințe este periculoasă. Specialiștii îndeamnă oamenii să evite exploatarea și încărcarea buteliilor. Totodată, se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte. În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat, prin difuzarea unui spot social, că utilizarea cu încălcări a buteliilor de gaz poate provoca consecințe devastatoare.

(Accesați linkul https://www.youtube.com/watch?v=V1UadwhvOa4)

Un alt caz, unde două persoane au decedat în urma încălcării regulilor de utilizare a instalațiilor de încălzit a fost înregistrat tot pe 16 februarie 2025 într-o locuință din satul Varnița, raionul Anenii Noi. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:31. Potrivit informațiilor, un bărbat în vârstă de 76 de ani și soția acestuia de 75 de ani au fost găsiți decedați în propria locuință.

La fața locului au intervenit echipele specializate, care au constatat prealabil, că persoanele s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la cazanul de încălzit conectat la gaze naturale. În urma cercetărilor, specialiștii IGSU au stabilit prealabil că supapa coșului de evacuare a produselor de ardere era închisă, ceea ce probabil a dus la intoxicarea persoanelor. Incendiu în locuință nu s-a produs.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte regulile de securitate la utilizarea surselor de încălzit locuințele, cum ar fi cazanele, sobele sau aparatele electrice. Pentru evitarea intoxicării cu produsele de ardere, cetățenii sunt îndemnați să evite închiderea necorespunzătoare a căilor de evacuare a fumului. Mai mult, este foarte important ca încăperile unde are loc arderea să fie periodic aerisite. Totodată, o atenție deosebită trebuie acordată persoanelor în etate și celor singuratice, acestea necesită să fie ajutorate în procesul de încălzire a locuințelor.

Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2025 au fost înregistrate 20 de cazuri de intoxicație cu produsele de ardere în urma cărora 32 de persoane au avut de suferit, inclusiv 11 minori, iar 3 persoane au decedat.

Drumarii au intervenit pe traseele din țară pentru deszăpezire

Circulația pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de iarnă, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a nins în mai multe regiuni ale țării. Carosabilul este în cea mai mare parte uscat, iar pe alocuri mai poate fi ghețuș, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), drumarii au intervenit cu lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului, folosind peste 2400 de tone de sare și peste 300 de tone de material antiderapant.

Echipele de intervenție patrulează și monitorizează starea drumurilor, fiind pregătite să intervină la necesitate, pentru siguranța circulației.

Șoferii sunt îndemnați să conducă responsabil și să se asigure că autovehiculele sunt echipate corespunzător.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vreme se menține rece, cu minime de -10 grade Celsius. Precipitații nu sunt prognozate.

Cum arată cea mai sexy cercetătoare din lume. Are 26 de ani şi studiază rechini şi reptile
Articolul anterior
Un bărbat a protestat două ore în față la McDonald’s, revoltat că nu a primit cartofii prăjiți și băutura
Articolul următor