Un deținut a evadat în hainele colegului de celulă, care dormea în momentul în care trebuia să fie eliberat, în SUA

Brian Francisco Roman, 26 de ani, a reușit să evadeze din închisoarea Longview, Cowlitz County (Washington DC), SUA, în hainele colegului său de celulă. Bărbatul a fost reținut la câteva ore după ce a scăpat din penitenciar, scrie Libertatea, conform Oregon Live.

Un deținut a evadat în hainele colegului de celulă, care dormea în momentul în care trebuia să fie eliberat, în SUA

Imaginile camerelor de supraveghere l-au surprins pe Roman, închis pentru trafic de droguri, schimbându-se în hainele colegului său de celulă, care dormea în momentul în care gardianul a sosit pentru a-l prelua pentru eliberare.

Însoțit de un gardian a trecut prin toate porțile de securitate, ba chiar a ridicat de la ofițerul de serviciu cheile, portofelul, buletinul și cardul colegului căruia îi preluase identitatea.

Roman a semnat și documentul de eliberare și a ieșit liniștit pe poarta închisorii.

Gardienii și-au dat seama ce s-a întâmplat când deținutul care trebuia să fie, de fapt, eliberat a venit să îi întrebe care este situația lui.

„Confuzia s-a produs deoarece cei doi deținuți au un aspect similar”, a explicat Biroul Șerifului din Cowlitz, pe Facebook.

A fost emis un mandat de arestare a lui Roman sub acuzația de evadare, uzurpare a identității, fals și furt. Bărbatul a fost prins la câteva ore după evadare, însă nu au fost oferite alte detalii.

Potrivit Biroului de Statistică al Departamentului de Justiție din SUA, aproximativ 2.000 de persoane evadează în fiecare an. Crime and Justice Research Alliance a raportat că 92 la sută dintre fugari sunt găsiți.

Ministrul Mihai Popșoi, la Forumul de securitate din Odesa: Viitorul Republicii Moldova și al regiunii transnistrene va fi în UE

Viitorul regiunii transnitrene este alături de Republica Moldova în Uniunea Europeană, a declarat ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău Mihai Popșoi, la Forumul de securitate al Mării Negre din Odesa. Oficialul a dat asigurări că Chișinăul lucrează la strategia de reintegrare a regiunii, iar cetățenii, inclusiv mulți ruși de aici, nu vor să facă parte din „ruskii mir”.

x.com/MihaiPopsoi
Sursa: x.com/MihaiPopsoi

„Moldovenii de pretutindeni, inclusiv din regiunea transnistreană, și chiar unii ruși, mulți ruși, în Republica Moldova și în regiunea transnistreană, nu vor să aibă nimic de-a face cu această idee neclară a lumii rusești. Tot mai mulți realizează ca viitorul Republicii Moldova si al regiunii transnistrene a țării este și ar trebui să fie și va fi în Uniunea Europeană. Dacă ne uităm acum la date, regiunea transnistreană exportă acum peste 70% din tot ceea ce produce în Uniunea Europeană. Ei abia exportă ceva în Federația Rusă sau în țările din Comunitatea Statelor Independente”, a declarat oficialul, potrivit Moldova1.

Ministrul susține că Chișinăul este angajat în rezolvarea problemei transnistrene pe cale pașnică.

„Este doar o construcție artificială a Kremlinului pentru a limita suveranitatea Republicii Moldova. Regiunea transnistreană este o parte integrantă a Republicii Moldova și suntem angajați să găsim o soluție pașnică a conflictului”, a adăugat ministrul Popșoi.

Oficialul a mai ținut să reitereze că Republica Moldova rămâne angajată în a ajuta Ucraina, victimă a invaziei rusești.

„Curajul Ucrainei și sacrificiul poporului ucrainean și al armatei ucrainene țin Republica Moldova în siguranță. Așa că vom rămâne neclintiți în angajamentul nostru de a ajuta Ucraina, în ciuda resurselor noastre modeste”, a menționat oficialul.

Când expiră termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare

Persoanele fizice din municipiul Chișinău trebuie să achite impozitul pe proprietate și teren până la data de 30 iunie 2024, în cazul bunurilor dobândite până la 31 martie anul curent. Pentru proprietățile dobândite după această dată, termenul limită este 25 martie 2025. 

Serviciile locale de colectare a impozitelor din cadrul primăriilor calculează anual valoarea impozitului pe bunurile imobile și terenuri pentru persoanele fizice-cetățeni și pentru fermierii gospodăriilor țărănești. Aveți posibilitatea să vă generați singuri avizele de plată online, folosind semnătura electronică, prin serviciul „Vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului” disponibil pe pagina web a SFS.

Plata se poate efectua online prin MPay sau la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei. Întârzierea va atrage penalități de 0,0273% pe zi.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să contactați serviciile locale de colectare a impozitelor sau să apelați la Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat – 0 8000 1525 (apel gratuit).

O intervenție specială i-ar putea da șansa să poată merge independent. Amira are nevoie de ajutorul nostru!

Amira s-a născut în anul pandemiei și al medicilor obosiți. Deși s-a confruntat cu hipoxie și a fost diagnosticată cu tetraplegie spastică, a refuzat să se conformeze așteptărilor sumbre ale comisiei medicale. 

„Am învățat de la copilul nostru cum să ieși din reanimare biruitoare de două ori și cum să înfrunți durere în fiecare zi, dar să nu cedezi în terapii istovitoare pentru a putea merge un pas și încă unul. Cum să strigi din neputința de a vorbi, dar niciodată să nu cedezi”, împărtășește mama fetiței, potrivit realitatea.md.

Pentru a-i oferi Amirei șansa de a merge, alerga și dansa liberă, este necesară o intervenție chirurgicală specializată, Rizotomie Selectivă Dorsală, care nu este disponibilă în Moldova, ci doar în câteva clinici din lume, inclusiv la St. Louis Children Hospital din Missouri, SUA. Acolo, Amira a fost acceptată pentru procedură, urmată de o intervenție ortopedică non invazivă pentru alungirea tendoanelor. Costul total al acestor intervenții depășește 70.000 de dolari, o sumă care depășește posibilitățile familiei.

„Amira ne-a învățat că în lumea asta învinge fie durerea, fie iubirea. Ajută-ne iubirea să câștige”, spune mama copilei, apelând la generozitatea și compasiunea comunității.

Reabilitarea post-operatorie va dura ani de zile, dar speranța este ca Amira să poată merge independent, așa cum arată cercetările Institutului Național al Sănătății din SUA, care indică o rată de succes de 99% după cinci ani de la intervenție.

Fiecare contribuție, oricât de mică, poate face diferența în viața acestei familii și poate transforma viitorul unei fetițe curajoase.

SMS cu textul 301 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – pentru micuța Amira

Bancare

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru micuța Amira 

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru micuța Amira

Circa 250 de kilograme de pește, prinse ilegal în Nistru! Ce riscă doi bărbați
Articolul anterior
Pensionară din Rusia, arestată și amendată pentru discreditarea armatei, după ce a spus că „Zelenski e chipeș și amuzant”
Articolul următor