Povestea sfâșietoare a unei femei care a murit de cancer la doar două luni de la nuntă. Cum vrea familia să-i aducă un omagiu

O tânără a aflat că suferă de cancer într-un stadiu avansat cu doar o lună de zile înainte de nuntă, iar la scurt timp după eveniment, aceasta și-a pierdut viața. Acum, însă, familia ei încearcă să strângă bani în memoria ei pentru a veni în sprijinul persoanelor diagnosticate cu aceeași boală, scrie peroz.ro.

Kim Barrington-Hines a aflat că suferă de cancer la coloana vertebrală în stadiu avansat cu doar o lună înainte de a păși în fața altarului alături de iubitul ei din liceu.

Kim, care locuia într-un orășel situat în apropiere de Derbyshire, Anglia, s-a căsătorit cu iubitul ei din liceu în iulie 2021. Două luni mai târziu, aceasta s-a stins din viață.

Viața lui Kim nu a fost deloc ușoară, însă. În 2014 a aflat că suferă de cancer mamar, pe care l-a învins. Ulterior, însă, ea a fost diagnosticată cu o formă de cancer la coloana vertebrală.

ea și Steven Boyd, iubitul ei din liceu, s-au cunoscut pe când aveau 16 ani, prin intermediul țaților lor, care lucreau împreună. Câteva luni mai târziu aveau să iasă împreună, însă ulterior s-au despărțit pentru că familia ei s-a mutat departe.

Deși au avut relații cu alte persoane, chiar și copii, în 2012 s-au reîntâlnit și s-au reîndrăgostit.

Cu doar câteva zile înainte de a se muta împreună, Kim a sesizat că are un nodul la sân. A mers la medic, iar diagnosticul a fost de caner mamar. Timp de un an de zile a făcut chimioterapie, iar ulterior a fost declarată vindecată.

În 2020, aceștia s-au logodit, iar apoi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii intime. O lună mai târziu, însă, în urma unei analize de sânge, ea avea să afle că suferă de cancer la coloana vertebrală. Era deja în stadiu avansat.

Pe 23 septembrie, însă, Kim a suferit o hemoragie intracraniană, iar a doua zi a murit.

Acum, însă, copiii ei au demarat o campanie de strângere de fonduri, bani care vor fi donați unității medicale în care Kim a fost internată în ultimele săptămâni.

„Era la fel ca mama. Eram foarte apropiați. Fratele meu era și el apropiat de ea. Era amuzantă, îi plăcea să glumească mereu. Era printre oamenii aceia pe care îi cunoști și nu-i uiți niciodată”, a spus Lauren Boyd, fiica ei vitregă, potrivit Mirror.

Din dorința de a-și exprima recunoștința pentru asistentele care au îngrijit-o pe Kim, ea a decis să demereze o campanie de strângere de fonduri pe GoFundMe.

Asistentele au fost foarte bune cu mine, Kim ar fi apreciat să facem ceva pentru ele”, a mai povestit femeia.

Punctul de Asistență Medicală Urgentă Lozova a fost renovat integral

Sediul Punctului de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) Lozova din cadrul Substației Strășeni a fost renovat.

Punctul de Asistență Medicală Urgentă Lozova a fost renovatFoto: Ministerul Sănătății

Potrivit Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, investițiile în lucrările de reparație și dotare au constituit circa 3,3 milioane de lei, mijloace financiare alocate din bugetul Ministerului Sănătății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Edificiul, reparat capital și modernizat, dispune de:

  • sală de alertă
  • depozit pentru păstrarea medicamentelor
  • sală de odihnă pentru personal
  • sufragerie
  • blocuri sanitare 
  • un garaj cu două boxe pentru ambulanțe

„Menționăm că Punctul de Asistență Medicală Urgentă Lozova are o echipă formată din 15 angajați, inclusiv medici, asistenți medicali și șoferi pe ambulanță, care acum vor beneficia de cele mai bune condiții de muncă pentru a acorda pacienților servicii medicale de urgență de înaltă calitate”, precizează Ministerul Sănătății.

PAMU Lozova deservește peste 23.000 de localnici din satele Lozova, Vorniceni, Micleușeni, Huzun, Dolna și Stejăreni. 

Escaladare în Georgia! Liderul opoziției, Levan Khabeishvili, a fost bătut brutal de poliție în timpul protestelor masive nocturne

Forțele de securitate din Georgia au folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene și grenade asurzitoare împotriva protestatarilor din fața parlamentului.

Aceștia intensificând brusc represiunea după ce legislatorii au dezbătut un proiect de lege privind „agenții străini”, considerat de opoziție și de țările occidentale ca fiind autoritar și de inspirație rusă.

Martorii oculari ai Reuters au văzut cum unii ofițeri de poliție i-au atacat fizic pe protestatari, care au aruncat cu ouă și sticle în ei, înainte de a folosi gaze lacrimogene, tunuri cu apă și grenade asurzitoare pentru a-i forța pe manifestanți să părăsească zona din fața clădirii parlamentului.

Protestele continuă

Levan Khabeishvili, liderul celui mai mare partid de opoziție din Georgia, Mișcarea Națională Unită, a postat o fotografie pe X cu fața însângerată și cu un ochi vânăt. Un oficial al partidului a declarat pentru Reuters că Khabeishvili a fost bătut de poliție după ce a dispărut din centrul orașului Tbilisi.

După ce au fost dispersați din parlament, aproximativ două mii de protestatari au continuat să blocheze principalul bulevard Rustaveli din Tbilisi, baricadându-l cu mese de cafenea și coșuri de gunoi. Unii au strigat „sclavi” și „ruși” către poliție.

Mai devreme, poliția antirevoltă a folosit spray-uri cu piper și bastoane pentru a-i îndepărta pe unii protestatari care încercau să împiedice legislatorii să părăsească intrarea din spate a parlamentului.
Președintele georgian Salome Zourabichvili, un dușman declarat al guvernului ale cărui puteri sunt în mare parte ceremoniale, a declarat într-o postare pe X că represiunea a fost „total nejustificată, neprovocată și disproporționată” și că protestele au fost pașnice.

Proiectul de lege a accentuat diviziunile în această țară profund polarizată din sudul Caucazului.

Legea rusă din Georgia

Parlamentul, care este controlat de Visul Georgian și de aliații săi, va aproba probabil proiectul de lege, care trebuie să mai treacă încă două lecturi înainte de a deveni lege. Parlamentarii au încheiat sesiunea de marți fără a vota, iar dezbaterea va fi reluată miercuri.

Proiectul de lege ar impune organizațiilor care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate să se înregistreze ca „agenți străini”.

Criticii georgieni au catalogat proiectul de lege drept „legea rusă”, comparându-l cu legislația Moscovei privind „agenții străini”, care a fost folosită pentru a reprima disidența în această țară.

sursa

Moldovenii revin acasă de sărbători? Cresc cozile la vamă

Poliția de Frontieră atenționează călătorii despre fluxul mărit în punctul de trecere a frontierei Costești, în ambele direcții de deplasare.

Moldovenii revin acasă de sărbători? La vama Costești s-au format coziFoto: Poliția de Frontieră

„În vederea fluidizării traficului transfrontalier au fost deschise toate benzile de circulație și suplinit numărul angajaților din prima linie de control”, informează PTF Costești.

Astfel, funcționarii punctului vamal vin cu un set de recomandări pentru călători:

  • Verificarea, din timp, a valabilității actelor de călătorie care acordă dreptul de traversare a frontierei de stat.
  • Utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, pentru a nu supraîncărca doar unele.
  • Consultare cu ofițerii de la call-centrul Poliţia de Frontieră (022 259 717) pentru a cunoaște care este situația la frontieră, regulile de trecere a frontierei și alte informații de ordin public.

Peskov neagă că Putin s-ar folosi de dubluri pentru aparițiile în public: ”Minciuni!”
Articolul anterior
Iuliana Beregoi, schimbare radicală de look
Articolul următor