Cum arată peștele „extraterestru”, de mărimea unui copil de 14 ani, care a doborât recordul mondial

Un pește „extraterestru”, care a doborât recordul mondial, a fost capturat de un pescar în statul american Oklahoma. Experții spun că prin scoaterea „monstrului” din apă, acesta a evitat o catastrofă de mediu.

Bryan Baker pescuia în lacul Grand Lake o’ the Cherokees, când ceva puternic i-a smuls firul.

Era un crap cu cap mare, o specie „extraterestră” invazivă și cu 11 milioane de ouă înăuntru, care amenința să devasteze lanțul trofic al acelui lac, potrivit Mirror.co.uk.

Peștele de 53 de kilograme

„A fost ireal, ca și cum ți-ai lega firul de pescuit de un ATV cu patru roti, îl lași să pornească în trombă și încerci să-l încetinești – este aproape imposibil”, a mai spus pescarul.

Când l-a tras în sus, peștele cântărea aproximativ 53 de kilograme, adică asemenea unui băiat de 14 ani cu greutate medie.

Acest crap doboară recordul din 2005, de 40 de kilograme, înregistrat de Asociația Internațională a Pescuitului Sportiv (IGFA).

Bryan Baker, care conduce serviciul de ghid de pescuit din Spoonbill Wreckers, a spus că a fost nevoie de o „bătălie epică” pentru a scoate mastodontul la suprafață.

Chiar și folosind un fir împletit, testat pentru o presiune de peste 45 kg, pescarul a fost nevoit să alerge cu barca pentru a opri ruperea undiței.

Scoaterea monstrului a durat 7 minute

Bărbatul de 50 de ani a declarat: „A fost o luptă de aproximativ șapte minute până când l-am epuizat și l-am adus la suprafața apei, unde am putut să-l apuc și să-l trag în barcă. Odată ce a ieșit la suprafață, nu mi-a venit să cred”. El a adăugat: „Aceasta este o specie extraterestră, a venit din Asia de Est.

„Primesc o duzină de mesaje pe zi în care oamenii îmi mulțumesc că l-am scos din lac deoarece el ar fi putut face ravagii în pescuitul nostru.”

Captura lui Bryan nu va fi înregistrată de Asociația de Pescuit Sportiv deoarece peștele a fost mai degrabă agățat decât momit.

Cel mai mare pește de apă dulce

Quinton Phelps, profesor de ihtiologie la Universitatea de Stat din Missouri a spus că este cel mai mare pește de apă dulce pe care l-a văzut vreodată.

Dr Phelps a estimat că peștele avea până la 40 de ani. Pe baza greutății ovarelor sale, experții spun că avea aproximativ 11 milioane de icre.

El a adăugat: „Partea foarte proastă la crapul cu cap mare este că el consumă în special plancton, specia de bază a rețelei trofice acvatice. Fiecare pește într-un anumit stadiu al vieții depinde de resursa respectivă”.

„Deci vă puteți imagina că, pe măsură ce biomasa acestui planctivor invaziv crește, cantitatea de hrană adecvată utilizată de peștii nativi va scădea”.

sursa

Explozie într-o parcare din România. Un bărbat a ars de viu

Tragedie la Suceava, România. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a murit după ce autoturismul în care se afla a explodat într-o parcare din comuna Șcheia, transmite știripesurse.ro.

Primii care au intervenit au fost lucrătorii de la o reprezentanță auto din zonă, care au auzit o bubuitură puternică, iar când au văzut flăcările au venit cu stingătoare. Salvatorii au scos bărbatul din mașină, însă, din păcate, medicii nu au putut decât să constate decesul acestuia.

Din primele constatări, specialiștii tind să creadă că bărbatul s-a sinucis, respectiv explozia a fost provocată intenționat, mai ales că nu era la prima tentativă.

Un copil din stânga Nistrului a îngrozit părinții după ce a băut soluție pentru desfundarea țevilor. Medicii au avut misiune grea

Noapte agitată pentru medicii din stânga Nistrului. Un copil din Dubăsari a fost adus de părinți la spital după ce a băut soluție pentru desfundarea țevilor, scrie stiripesurse.md.

Copilului de doi ani i s-a acordat asistența medicală necesară, iar acum se află sub supravegherea doctorilor, scrie presa locală.

În aceeași seară, la urgență a ajuns și un copil de un an cu arsuri de gradul doi și trei după ce a vărsat o cană de ceai fierbinte peste el.

Ambii copii rămân internați și sub supraveghere.

Carla’s Dreams, comportament straniu la un concert din Craiova. Ce a transmis artistul după ce a fost acuzat că ar fi urcat drogat pe scenă

Imagini controversate cu unul dintre cei mai îndrăgiți artiști. În timp ce cânta pe o scenă din Craiova, cântărețul Carla’s a avut un comportament neobișnuit, iar mai mulți fani au spus că se tem că bărbatul ar fi putut fi sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului, scrie realitatea.net

Videoclipul în care Carla’s Dreams este filmat interpretând piesa „Imperfect” pe o scenă din Craiova a devenit viral pe rețele. Acesta a fost surprins suflându-și nasul și părea a fi la un pas de a se prăbuși. Respectiv, spectatorii au speculat că ar putea fi sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Contactat de jurnaliștii Realitatea PLUS, cântărețul a spus: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse. Niciunul dintre membrii echipei Carlas Dreams nu utilizează substanțe interzise.” 

Bilanțul victimelor după inundațiile catastrofale din Italia, în creștere. Salvatorii încearcă să ajungă la zeci de sate
Articolul anterior
De la dinți falși la mașini de muls, SUA interzic exportul către Rusia a unor articole ce ar putea ajuta armata
Articolul următor