La 83 de ani, Al Pacino a devenit tatăl unui băiețel. Ce nume va purta fiul actorului

Celebrul actor american Al Pacino a devenit tată pentru a patra oară, la vârsta de 83 de ani, a anunţat joi unul dintre reprezentanţii săi. Băiatul va purta numele Roman Pacino.

Al Pacino, 82, and GF Noor Alfallah, 29, are now expecting a baby! - India  Today

Câștigătorul premiului Oscar, Al Pacino, și Noor Alfallah, despre care s-a aflat luna trecută că este însărcinată în opt luni cu cel de-al patrulea copil al actorului și primul al ei, păreau relaxați în timp ce se îndreptau spre Sunset Tower cu un scaun pentru bebeluș în spatele mașinii lor.

Al Pacino, 82 ani, asteapta un copil cu iubita Noor Alfallah, in varsta de  29 ani

Iubita sa Noor Alfallah, în vârstă de 29 de ani, a născut un băieţel pe nume Roman Pacino, a declarat agentul Stan Rosenfield.

Al Pacino, care a împlinit în aprilie 83 de ani, mai are trei copii: o fiică cu Jan Tarrant și gemeni cu Beverly D’Angelo.

Al Pacino a făcut istorie cinematografică cu rolurile sale din filmele „The Godfather”, „Scarface” şi „Heat” şi a câştigat un Oscar pentru „Parfum de femeie” (1992).

Născut pe 25 aprilie 1940, la New York, Al Pacino este actor de teatru şi film şi regizor. A impresionat publicul şi critica de specialitate cu roluri în filme ca cele din trilogia „Naşul/ The Godfather”, „Serpico” (1973), „După amiază de câine/ Dog Day Afternoon” (1975), „Dreptate pentru toţi/ … and justice for all” (1979), „Scarface” (1983), „Când dragostea ucide/ Sea of Love” (1989) şi „Parfum de femeie/ Scent of a woman” (1992), pentru care a primit şi singurul său Oscar. La premiile Academiei Americane de Film a mai fost nominalizat de şapte ori. Al Pacino a primit 4 Globuri de Aur, 2 premii Emmy şi 1 premiu BAFTA, scrie News.ro.

Cine este iubita lui Al Pacino, mai tânără decât el cu 53 de ani

Producătoare TV, Noor Alfallah a fost iubita celebrului solist al Rolling Stones, Mick Jagger, care, la vârsta de 78 de ani, avea cu 50 de ani mai mult. S-au despărțit în 2017, când el avea 73 de ani, iar ea 23. La acea vreme, Noor spunea că are „multe amintiri grozave” cu Mick și că nu are regrete.

După ce ea și Mick s-au despărțit, s-a speculat că Noor a avut o idilă cu regizorul și actorul Clint Eastwood, în vârstă de 91 de ani, în 2019, totuși, ea a insistat că sunt doar prieteni de familie.

Noor s-a întâlnit, de asemenea, cu filantropul miliardar Nicolas Berggruen, acum în vârstă de 61 de ani, în 2018. De asemenea, a fost văzută întâlnindu-se cu regizorul Eli Roth, în vârstă de 51 de ani, în același an.

Noor a crescut în cartierul exclusivist Beverly Hills din Los Angeles și a studiat la UCLA School of Film and Television, înainte de a se angaja ca producător de film. Cel mai mare dintre cei patru frați, Noor are un tată kuweitian, Falah, și mama americancă, Alana.

În urmă cu doi ani, Al Pacino a fost părăsit de iubita sa, actrița israeliană Meital Dohan, aceasta recunoscând că „Este greu să fii cu un bărbat atât de bătrân, chiar dacă îl cheamă Al Pacino”. Actrița a mai susținut că a renunțat la vedeta din „Nașul” după doi ani de locuit împreună, pentru că lui Pacino „nu-i plăcea să cheltuiască bani”.

„Diferenția de vârstă este dificilă, da”, a recunoscut ea. „Am încercat să trec peste asta, dar trebuie să rămân sinceră cu mine. Acum este un bărbat în vârstă. Cu toată dragostea mea, relația nu a durat.”

Ea a adăugat că Pacino, a cărui avere a fost estimată la 165 de milioane de euro, i-a cumpărat doar flori. „Cum să spun politicos că nu-i plăcea să cheltuiască bani?” a spus. Singurele cadouri de la el erau florile. Pacino nu a fost niciodată căsătorit, dar are trei copii din relații anterioare.

UE alocă 300 de milioane de euro, în premieră, pentru achiziții comune de armament și sprijin pentru Ucraina

Uniunea Europeană a aprobat pentru prima dată finanțarea achizițiilor comune de armament de către statele membre, inclusiv rachete și muniție, care vor fi parțial direcționate către Ucraina. În cadrul mecanismului „Întărirea industriei europene de apărare prin achiziții comune” (EDIRPA), au fost selectate cinci proiecte, fiecare beneficiind de un buget de 60 de milioane de euro. Valoarea totală a finanțării se ridică la 300 de milioane de euro, potrivit anunțului făcut pe 14 noiembrie de oficialii de la Bruxelles, scrie moldova1.md citată de DW.

„Este pentru prima dată când folosim bugetul UE pentru a sprijini statele membre în achizițiile comune de produse de apărare”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta Comisiei Europene.

Achizițiile includ sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, vehicule blindate moderne și muniție. Aproximativ 20 de state membre sunt implicate în aceste proiecte, unele participând pentru prima dată în inițiativa EDIRPA.

Măsurile au ca scop eliminarea „deficiențelor critice” din potențialul de apărare al UE, accentuate în urma sprijinului oferit Ucrainei. Majoritatea proiectelor vizează achiziționarea de echipamente destinate Ucrainei, pentru a susține capacitățile sale de apărare în fața agresiunii externe.

Proiectele au fost selectate în urma unui concurs organizat de Comisia Europeană în luna martie.

Poșta Moldovei, pregătită să elibereze compensațiile

Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” anunță că este pregătită să elibereze compensațiile pentru perioada rece a anului și colaborează în acest sens cu instituțiile competente. Precizarea vine în contextul în care, beneficiari de compensații la energie, care nu au carduri bancare, vor ridica banii la poștă, transmite IPN.

„Conform prevederilor legale și în strânsă colaborare cu autoritățile și instituțiile competente, întreprinderea va asigura plata acestora conform procedurii stabilite, pentru a sprijini cetățenii din întreaga țară. În acest context, așteptăm cetățenii care beneficiază de compensații să se apropie în orice oficiu poștal din țară, pentru a le ridica”, se arată într-un comunicat de presă.

Compensațiile pentru energie se acordă, în acest an, sub formă monetară, oferită direct fiecărei gospodării eligibile pe cardul bancar al solicitantului sau la poștă. Sunt eligibile toate gospodăriile încălzite pe bază de gaze naturale, energie termică și electrică sau combustibil solid (lemne, cărbuni, pelete, brichete).

Pentru a primi compensații pentru noiembrie, doritorii trebuie să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md până pe 28 noiembrie. În perioada sezonului rece (noiembrie-martie), cererile pot fi depuse oricând, dar compensațiile nu vor fi acordate pentru lunile precedente. Dacă cererea a fost depusă după data de 28 a lunii, compensațiile vor fi acordate începând cu luna următoare.

Până în prezent, au fost depuse circa 465 de mii de cereri pentru compensarea costurilor la energie pentru sezonul rece 2024-2025, dintre care peste 238 de mii au fost completate cu ajutorul registratorilor.

14 programe noi de studii în universitățile din țară, printre care „Inteligența artificială și știința datelor”

Trei universități din R. Moldova au lansat 14 programe noi de licență și master în noul an de studii. Reprezentanții Ministerului Educației spun că programele au fost adaptate la cerințele pieței muncii, așa încât să permită angajarea mai ușoară a viitorilor specialiști, scrie Europa Liberă

La noile specialități s-au înscris 319 studenți, iar 185 dintre aceștia sunt la masterat. Cei mai mulți studenți au optat pentru disciplina „Știința datelor” de la Universitatea Tehnică a Moldovei, unde au fost înmatriculați 90 de studenți la licență și 44 – la master.

La un alt program de master „Managementul dezvoltării personale și consiliere organizațională” de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” s-au înscris 37 de studenți, iar programul „Inteligența artificială și știința datelor” de la Universitatea de Stat din Moldova a atras 17 studenți.

Cinci programe noi de licență și opt de master au fost deschise la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Moldova.

Un nou program de master va fi introdus în perioada următoare și la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. De asemenea, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale, alte 63 de programe din șapte instituții de învățământ superior din țară au fost modernizate ca să asigure o mai bună pregătire a tinerilor pentru ca aceștia să poată ulterior să-și găsească mai ușor un post de muncă.

Acum doi ani, în mai multe universități din R. Moldova au fost inițiate specialități noi în cadrul programului „Profesiile Viitorului”. Este vorba despre: animație, game design și new media.

În anul de studii 2024-2025 în universitățile din țară au fost înmatriculați peste 13.000 studenți la licență (buget și contract), față de circa 11.000 în 2023. Dreptul, economia și IT-ul au fost cele mai solicitate de tineri.

Un nou loc de recreere pentru chișinăuieni! Încă 12 leagăne, instalate în Capitală
Articolul anterior
Interpretul român Jador, grav bolnav. Mesaj de pe patul de spital: „Cariera mea se încheie aici”
Articolul următor