Doi pui de bufniță, salvați de inspectorii de mediu din Bălți

Inspectorii de mediu din Bălți au salvat doi pui de bufniță. Echipa de inspectori de mediu a fost alertată cu privire la situația delicată a puilor de bufniță și a intervenit pentru a asigura siguranța și bunăstarea acestora, scrie tvn.md.

După evaluarea atentă a stării de sănătate a puilor și a constatările făcute în urma examinării, s-a decis transferul acestora către Grădina Zoologică din municipiul Chișinău, care dispune de infrastructura și expertiza necesare pentru a le oferi îngrijirea adecvată.

„Cu ajutorul specialiștilor din Grădina Zoologică, puii de bufniță vor primi îngrijirea necesară pentru a se adapta în noua lor locație și pentru a crește într-un mediu sigur și protejat. Aceasta include asigurarea hranei adecvate, a unui habitat corespunzător și a supravegherii constante a stării lor de sănătate. Prin această acțiune, inspectorii de mediu dovedesc angajamentul lor față de conservarea biodiversității și protejarea speciilor vulnerabile”, anunță inspectorii de mediu.

Bufnițele sunt păsări nocturne cu un rol important în ecosistemul natural. Salvarea acestor doi pui contribuie la menținerea echilibrului ecologic și la conservarea diversității speciilor în regiunea Bălți.

Imagini de poveste la Comrat unde cireșii japonezi au înflorit

Primăvara a adus un spectacol de culoare la Comrat, unde cireșii japonezi, cunoscuți sub denumirea de sakura au înflorit în parc. Cei aproximativ 30 de copaci plantați creează un decor de poveste, atrăgând localnici, turiști și fotografi amatori, scrie radiomoldova.md.

Parcul din Comrat este unul dintre cele mai vizitate locuri în aceste zile. Sute de oameni vin să admire frumusețea din mijlocul agitației urbane.

„Am venit să mă relaxez cu fiica mea. Parcul este foarte frumos și chiar îmi ridică dispoziția”.

„Am planificată o sesiune foto aici. Au înflorit copacii foarte frumos, o să facem poze și o să ne bucurăm de natură”.

„Pentru prima dată văd cum înflorește sakura, foarte frumos. Copiii se simt bine, dar și cei bătrâni”.

„Așa ceva noi nu mai avem, este un peisaj frumos pentru a face fotografii”.

Potrivit Primăriei din Comrat, primii copaci de sakura japonezi au fost plantați în parc în 2013, iar alți 10 copaci tineri au fost plantați acum doi ani. Înflorirea va continua încă cel mult șapte-zece zile.

Lot impunător de haine, aduse prin contrabandă, confiscat în vama Leușeni

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model Volkswagen Crafter, care se deplasa din Germania în Republica Moldova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model Volkswagen Crafter, care se deplasa din Germania în Republica Moldova.

Șoferul, un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 33 de ani, a declarat că transportă transmisiuni și bagaje neînsoțite, menționând că toate bunurile au fost indicate în declarație.

Totuși, în urma verificărilor, în compartimentul marfar au fost depistate îmbrăcăminte și încălțăminte în cantități comerciale – în total 223 de unități, nedeclarate autorității vamale.

Bunurile au fost ridicate, iar cazul este cercetat în continuare, fiind examinate toate circumstanțele.

Un bărbat a câștigat la loto 130.000 de euro cu numerele „lăsate moștenire” de o rudă care a murit

Un bărbat de 62 de ani din districtul Verden, landul Saxonia Inferioară (Germania), a câștigat 131.930 de euro la Eurojackpot, folosind o serie de numere jucate ani la rând de o rudă decedată, scrie stirileprotv.ro.

Câștigul a fost obținut în urma extragerii de marți, 15 aprilie, unde bărbatul a reușit să ghicească cinci numere corecte.

Numerele norocoase au făcut istorie în familie

Numerele câștigătoare – 8, 11, 13, 33 și 35 – au fost transmise în familie, după ce ruda decedată a obținut în trecut câștiguri semnificative în anii ’80 și ’90. Deși bărbatul nu a nimerit cele două „numere Euro” necesare pentru premiul cel mare, premiul din a treia categorie s-a dovedit a fi suficient de generos.

Proaspătul câștigător intenționează să folosească banii pentru a cumpăra o proprietate, pe care o consideră o investiție sigură pentru pensie. El declară că avea deja în vizor câteva opțiuni și că acum își permite în sfârșit să achiziționeze locuința preferată.

Ce este Eurojackpot și cum se joacă

Eurojackpot este o loterie europeană jucată în 19 țări. Extragerea are loc de două ori pe săptămână – marți și vineri – în Helsinki, Finlanda. Participanții aleg cinci numere din 50 și două „numere Euro” dintr-un interval de la 1 la 12. Premiul minim garantat este de 10 milioane de euro, iar jackpotul poate ajunge până la 120 de milioane de euro.

Banii europeni nu ajung la fermieri! Agricultorii s-au aliniat cu tractoarele în fața Guvernului și protestează
Articolul anterior
Ce salarii au preoții în România și Republica Moldova. Arhiepiscopii câștigă cât un ministru
Articolul următor
Close menu