Strigăt de ajutor URGENT pentru fetița lor, Amelia! Doi tineri părinți, zdruncinați de durere, vor să-și salveze copilul

Uneori, când credem că am reușit în viață, că ne trăim visul și nimic nu ne poate umbri bucuria, viața ne zdruncină din temelii și ne forțează să căpătăm răbdare, perseverență și credință.

Dorina și Alexandru Cara, un cuplu tânăr de 25 și 26 de ani, tocmai ce terminaseră studiile și au plecat în Marea Britanie pentru a își face un viitor. Nespusă le-a fost bucuria când în familia lor a apărut Amelia, primul lor copil. Însă bucuria nu a durat mult.

În luna februarie, fetița a început să se simtă foarte rău.

A căzut de pe picioare. Febra piersista în fiecare zi și seară, nu mai mânca, nu mai avea energie și chef de nicio activitate. Medicii britanici au diagnosticat-o greșit cu infecție la ureche. Am simțit că ceva nu e în regulă, așa că am zburat la Istanbul și i-am făcut analize suplimentare. Peste câteva zile, medicii mi-au dat lumea peste cap – fetița mea dulce de doar 2 anișori are leucemie limfoblastică acută, povestește mama Ameliei.

Disperarea din sufletul părinților a atins cote maxime, nu doar din cauza diagnosticului, ci și a imposibilității de a achita tratamentele de care fetița are nevoie pentru a supraviețui cancerului. Doar într-o lună, Dorina și Alexandru au achitat 41.000$, epuizând astfel toate resursele financiare pe care le aveau.

Pentru a nu muri, fetița lor trebuie să mai urmeze 2 luni de tratament și încă 2 ani de analize și controale medicale, toate însemnând 240.000€, peste posibilitățile părinților.

Ne este foarte greu să ne vedem copilul cum se luptă cu această maladie. Nu putem să o ajutăm cu nimic în afară de a-i fi alături în toate zilele și nopțile când simte dureri și are febră și o macină cancerul pe dinăuntru. Cer ajutorul tuturor oamenilor cu bună credință în Dumnezeu să-mi salveze copilașul să treacă peste această perioadă grea, pentru a ne putea ajuta să acoperim din costurile ce urmează, ne roagă cu speranță mama Ameliei.

Leucemia poate fi vindecată, dar tratamentele sunt extrem de costisitoare. Practic, medicina pune un preț exorbitant pe viața Ameliei. Cât valorează viața unui suflet nevinovat, cât am fi dispuși să oferim pentru a salva un copil de numai 2 anișori care nu a greșit cu nimic nimănui? Viața nu are un preț, însă lumea în care trăim ne obligă uneori să plătim pentru supraviețuire…

Toți cei care înțelegeți sau rezonați cu suferința acestei familii o puteți ajuta cu orice donație în conturile Asociației „Salvează o inimă”. Împreună putem strânge suma necesară pentru vindecarea fetiței. Amelia trebuie să trăiască, iar noi putem să-i dăm această șansă la viață!

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele: AMELIA CARA

Articol realizat de Asociația ”Salvează o inimă”

Trei mașini au ajuns într-un șanț, în urma unui accident în lanț, la Anenii Noi

Trei mașini au fost avariate, după ce au fost implicate într-un accident în lanț, care s-a produs cu puțin timp în urmă pe drumul care face legătura dintre satele Chetrosu și Todirești, din raionul Anenii Noi, scrie pulsmedia.md.

În urma impactului, cele trei automobile au ajuns într-un șanț de pe acostament.

Maia Sandu, mesaj după atacul terorist din Germania

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj pe platforma X, după atacul terorist de ieri, de la un târg de Crăciun din orașul german Magdeburg, soldat cu cel puțin doi morți și zeci de răniți. „Ne îndreptăm gândurile către victime și condamnăm ferm violența sub orice formă”, a scris șefa statului, astăzi dimineață, scrie unimedia.info.

„Sunt profund întristată de tragedia din Piața de Crăciun din Magdeburg, Germania. Gândurile mele sunt îndreptate către victime și către cei dragi lor. Ceea ce ar fi trebuit să fie un moment de bucurie și de unire s-a transformat în tristețe”, a scris Maia Sandu, pe platforma X.

Cel puțin șase persoane au fost ucise și 205 au fost rănite, dintre care 41 se află în stare critică, după ce un bărbat a intrat cu mașina în mulțimea de la Piața de Crăciun din Magdeburg, Germania. Bilanțul tragediei a fost actualizat, iar autoritățile au transmis că atacatorul, reținut imediat după incident, s-ar fi aflat sub influența drogurilor, în momentul tragediei. Poliția investighează în continuare circumstanțele acestui atac violent.

Primul oraș italian care interzice fumatul în spațiul public

De la 1 ianuarie 2025, Milano va interzice fumatul de tutun în spaţii exterioare, la mai puţin de 10 metri de alte persoane, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea aerului, fiind însă permisă utilizarea ţigărilor electronice, scrie democracy.md.

Potrivit autorităților italiene, această măsura face parte din ”Planul pentru Aer şi Climă”, care vizează reducerea emisiilor de substanţe nocive în oraş după ce ”numeroase studii clinice au demonstrat că expunerea la poluanţii din aerul oraşului Milano dăunează sănătăţii”.

”De la 1 ianuarie 2025, interdicţia de a fuma va fi extinsă la toate spaţiile publice exterioare, cu excepţia locurilor izolate unde este posibil să se respecte o distanţă de cel puţin 10 metri faţă de alte persoane”, se arată în text.

Totodată, fumatul a fost interzis și în parcuri, stații de transport public, zone în care se practică activităţi sportive şi cimitire, iar la începutul anului 2025 măsura va fi extinsă la toate locurile publice în aer liber, inclusiv trotuarele.

Media locală menționează că deocamdată nu se știe cum va fi reglementată aplicarea acestor reguli, însă totul pare să indice că va fi vorba mai degrabă de o măsură de descurajare decât de una punitivă.

În cazul în care Consiliul Municipal din Milano menţine amenzile din interdicţiile actuale, persoanele care încalcă reglementările riscă sancţiuni cuprinse între 40 şi 240 de euro. Interdicţiile exceptează utilizarea ţigărilor electronice, foarte răspândite în Italia, care pot fi utilizate în continuare fără limitări.

Conform celor mai recente date publicate de Institutul Italian de Statistică (ISTAT), în 2023, în Italia, 18,7% dintre persoanele de 11 ani şi peste această vârstă se declarau fumătoare, un procent ce creşte semnificativ în rândul tinerilor, atingând vârfuri la grupa de vârstă 25-34 de ani (26,9%).

Fumatul de tutun se numără printre principalele surse de emisii de PM10, alături de transportul rutier, utilizarea solvenţilor şi „arderea cauzată de pizzerii cu cuptoare pe lemne”, printre altele. Municipalitatea continuă punerea în aplicare a Planului pentru Aer şi Climă, în pofida faptului că în 2021 şi 2022 Curtea Regională de Apel (TAR) din Lombardia a anulat unele dintre propunerile sale, cum ar fi interzicea focurilor de artificii.

Expoziție inedită cu recital muzical, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
Articolul anterior
Două zile incendiare la KALEIDOSCOP! Vezi ce artiști vor evolua în concertele de sâmbătă și duminică, la Grădina Botanică
Articolul următor