Prețurile biletelor de avion în Rusia au crescut drastic, după „revolta militară”

„Revolta militară” din sudul Federației Ruse se răsfrânge, inclusiv, asupra prețurilor la biletele de avion. Rușii care își doresc să părăsească țara sunt nevoiți să scoată din buzunar sume pipărate, de până la 100 de mii de ruble pentru o singură direcție, scrie Novaia Gazeta, preluată de Newsmaker

Russia to Upgrade Four Arctic Airports by 2024 - Russia Business Today

Potrivit portalului Aviasales, pe ruta Moscova-Erevan, prețurile încep de la 20.000 de ruble cu două transferuri. Singurul zbor direct costă aproape 57 de mii de ruble. Pentru mâine, prețurile sunt aceleași.

Zborul către capitala Georgiei, Tbilisi, este și mai scump – 27 de mii de ruble pentru cel mai ieftin zbor cu două transferuri. Și asta fără bagaje. Cu bagaje, rușii vor trebui să plătească încă 15 mii – mai mult de jumătate din costul biletului. Nu există zboruri directe deloc. Pentru cel mai rapid zbor cu un transfer, doritorii vor trebui să scoată din buzunare 55 de mii de ruble.

Nici zborurile către Istanbul nu sunt ieftine. Iar cele care sunt deja sunt pe terminate. Un zbor cu un transfer va costa 13 mii de ruble fără bagaje. Cel mai ieftin zbor direct costă 41 de mii. Și „Pobeda” promite că va lua zboruri directe către capitala Turciei pentru 91 de mii. A mai rămas un singur bilet.

Aproape că nu au mai rămas bilete la Astana – 14 mii de ruble pentru cel mai ieftin zbor cu un singur transfer. Fără bagaje – doritorii vor trebui să plătească 36 de mii pentru el. Singurul zbor direct costă 40 de mii. A mai rămas un singur bilet.

Zborurile directe către Dubai încep de la 47.000, potrivit portalului de bilete Buruki. Cu un singur transfer zborul începe de la 26 de mii, cu bagaje – 79. Plata în exces pentru bagaje – 53 de mii de ruble.

Potrivit Buruki, zborurile către Delhi încep de la 58.000 pentru un zbor direct cu Aeroflot. Cu o singură schimbare poți zbura pentru 79 de mii.

Președinta Maia Sandu a primit astăzi premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, la Leipzig

Astăzi, la Leipzig, șefa statului a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de 25000 de euro, sumă pe care Președinta Maia Sandu o va dona. 

„Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, dar și o dovadă a rezilienței și determinării cetățenilor Republicii Moldova în calea spre democrație”, a spus Președinta.

Președintele Steinmeier, după întrevederea de ieri cu șefa statului,  la Berlin, a afirmat: „În vremuri în care războiul a revenit în Europa și când democrația liberală trebuie să se afirme pe plan intern și extern, conduceți țara cu încredere și curaj. Fie ca acest Premiu să vă dea putere să vă continuați angajamentul pentru o Moldovă democratică și europeană”.

Premiul „Robert Blum pentru Democrație” este oferit la fiecare doi ani personalităților care s-au remarcat în promovarea drepturilor omului și democrației. Robert Blum a fost un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, pentru justiție și libertate.

Șefa statului se află într-o vizită de lucru în Germania, în perioada 17-18 mai, unde a avut întâlniri cu oficiali  ai Germaniei, inclusiv, Președintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și Președinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, vineri s-a văzut cu comunitatea de moldoveni din Berlin și urmează să discute azi și cu conaționalii din Frankfurt pe Main.

Cancelarul german Olaf Scholz va efectua o vizită în Republica Moldova: ,,Aștept cu nerăbdare să vizitez Chișinăul”

Cancelarul german Olaf Scholz va efectua o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către acesta, pe 17 mai, la Berlin, în timpul unei conferințe de presă alături de președinta Maia Sandu. Scholz a precizat că vizita va avea loc, la Chișinău, în această vară.

Scholz va veni în Moldova: Aștept cu nerăbdare să vizitez ChișinăulFoto: Facebook/ Maia Sandu

În cadrul conferinței de presă, Olaf Scholz a menționat că, după ce a depus cerere de aderare la UE, Republica Moldova a lansat un program „ambițios” de reformă, într-un moment dificil, referindu-se la invazia rusă din Ucraina, transmite newsmaker.md.

Cancelarul a declarat că, pentru voința sa de reformă, țara noastră merită „un mare respect și mulțumiri”. Oficialul a dat asigurări că Germania și Uniunea Europeană susțin parcursul european al Republicii Moldova.Ar putea fi o imagine cu 7 persoane

Totodată, Scholz a menționat că își dorește ca cooperarea dintre Berlin și Chișinău să continue.

„În mod special, aștept cu nerăbdare să vizitez Capitala țării dvs, Chișinău, în această vară”, a declarat cancelarul german.

Precizăm că, în perioada 17-18 mai, președinta Maia Sandu efectuează o vizită de lucru în Germania. Șefa statului a avut întrevederi, la Berlin, cu președintele țării, Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și președinta Bundestagului, Bärbel Bas. Șefa statului a discutat cu oficialii despre coperarea economică dintre Moldova și Germani, precum și parcursul european al țării noastre.

De asemenea, președinta Sandu urmează să se deplaseze în orașul Leipzig, unde va participa la ceremonia de decernare a Premiului Robert Blum pentru Democrație 2024. Totodată, șefa statului se va întâlni cu comunitățile de moldoveni din Berlin și Frankfurt pe Main.

O aeronavă din SUA a aterizat pe Aeroportul din Chișinău pentru a sprijini exercițiul „Scutul păcii”

O aeronavă de tip C-17 a Gărzii Naționale Aeriene din Carolina de Nord a aterizat în această dimineață pe Aeroportul din Chișinău pentru a sprijini exercițiul „Scutul păcii”.

O aeronavă din Carolina de Nord participă la exercițiul Scutul păcii

Aeronava a livrat, de asemenea, echipamente medicale și de apărare pentru a fi donate Ministerului Apărării, ca parte a asistenței prin grant americane, transmite IPN.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău precizează că 35 de membri ai Gărzii Carolinei de Nord și ai Forțelor Aeriene ale SUA în Europa vor colabora cu ministerele Republicii Moldova pentru a implementa tactici de răspuns având ca scop asigurarea celei mai bune protecții cetățenilor moldoveni în cazul situațiilor de urgență civilă.

„Statele Unite ale Americii sunt mândre să lucreze cu Guvernul și cetățenii Republicii Moldova pentru un viitor democratic, prosper și sigur”, se arată într-un comunicat de presă al misiunii diplomatice.

Ministerul Apărării de la Chișinău precizează că exercițiul „Scutul păcii” se desfășoară începând cu anul 2009. Acesta are ca scop evaluarea subunitățile Armatei Naționale în conformitate cu Conceptul Capabilităților Operaționale (OCC), care este o condiție obligatorie pentru participarea în operațiuni internaționale de menținere a păcii.

Cât despre lotul de asistență oferit de către Guvernul Statelor Unite ale Americii Armatei Naționale, ajutorul conține echipamente medicale și de apărare non-letale care vin în contextul desfășurării exercițiului „Scutul păcii”.

Ziua Internațională a Iei, sărbătorită în peste 50 de țări
Articolul anterior
„Nu ieșiți din case”. Mesajul guvernatorului unei regiuni de lângă Moscova către locuitori
Articolul următor