Doi turiști români, pentru prima dată la Chișinău. Află ce lucruri i-au uimit!

Doi turiști din România Cristi și Ralu, care călătoresc în toată lumea au vizitat și Republica Moldova. Potrivit statisticilor de pe Google Moldova este pe primul loc în clasamentul celor mai sărace țări din Europa, în acest context tinerii exploratori au dorit să cunoască dacă este sau nu adevărat acest clasament.

Călătoria în R. Moldova a turiștilor români s-a început cu fraza „Să trec o graniță, să primesc o ștampilă și pe partea cealaltă a graniței să vorbească aceeași limbă, mi se pare ceva Waw” spune Cristi, transmite www.stiri.md.

Astfel s-a început prima călătorie a turiștilor prin Chișinău. 

„Deci va fi o primă impresie despre Chișinău la fel ca și despre alte țări și nu o să luăm în considerare că este țara vecină” au subliniat turiștii români.

Astfel, după o mică plimbare Cristi a spus că Chișinăul îi reamintește de orașul Tashkent din Uzbekistan. Această impresie este argumentată de prezența în oraș a clădirilor și monumentelor sovietice, troleibuzele și taxiurile. Totodată, foarte multe inscripții din Chișinău sunt în limba rusă.

Ceea ce i-a mirat pe români a fost de ce în Moldova strada Ștefan cel Mare și Sfânt este scrisă cu „î” din „i” ci nu cu „â” din „a”, dar și de ce în Românie este doar Ștefan cel Mare, iar în Moldova mai e și Sfânt.

„Foarte, foarte sovietic este Chișinăul, mă așteptam să nu se mai mențină aceste monumente sovietice” a subliniat Cristi.

Pe final tinerii au spus că nu pot să creadă că Moldova este pe locul 1 în clasamentul celor mai sărace țări din Europa. „Eu cred că aceste statistici trebuie refăcute, fiindcă acest loc nu arată ca cel mai sărac nici de departe” a menționat Cristi.

Totodată, aceștia au gustat din ciocolatele Bucuria sau minunat de denumirile frumoase care dăinuie prin Chișinău precum „Făt-Frumos”, „Mihai Eminescu”, „Cosânzeana”, dar și de cafeaua bună. Tinerii s-au plimbat prin Parcul Catedralei și al lui Ștefan cel Mare minunându-se de atmosferă și de Aleea Clasicilor.

Mai multe momente interesante puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Ion Ceban acuză Guvernul că nu a transferat banii pentru salariile profesorilor din Capitală

O parte din profesorii din capitală ar putea să nu primească salariul pentru luna decembrie, a anunțat edilul capitalei într-un discurs. Ion Ceban acuză Guvernul că nu ar fi transferat municipalității banii pentru salariile și premiile profesorilor, transmite IPN.

„Din 200 de milioane pe care, conform legii, trebuie să fie transferați municipalității pentru achitarea salariilor și premiilor profesorilor – au fost transferași doar 36 de milioane de lei”, a afirmat primarul capitalei. Edilul susține că salarizarea profesorilor este obligația autorităților publice centrale și nu ale celor locale.

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o replică la acuzațiile primarului. „Toate obligațiunile salariale vor fi respectate, procedura de rectificare este una standard și are loc în fiecare an. Îndemnăm primarul să nu dezinformeze și să se asigure de buna gestionare a municipiului”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Reinterpretarea piesei „De ce plâng chitarele” face furori.

Azi, Mark Stam și Alessiah au lansat videoclipul la melodia formației NOROC, „De ce plâng chitarele?”, scrisă de Efim Krimerman și Mihai Dolgan. Tinerii au filmat și un videoclip foarte creativ. La scrierea muzicii a participat și Arsenie Todiraș.

Cum îți pare creația celor doi?

Tragedie la Ștefan Vodă! Un tânăr de 20 de ani a murit electrocutat pe un stâlp

Poliția din raionul Ștefan Vodă a fost sesizată astăzi, 15 noiembrie, precum că un tânăr ar fi fost electrocutat, scrie hn24.net.

Cazul a avut loc în jurul orei 10:40 în centrul orașului. La fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că un tânăr de 20 ani, angajat al unei companii ce prestează lucrări electrice, în timpul efectuării unor lucrări planificate la înălțime, pe un pilon, a fost electrocutat, decedând la fața locului. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, Mariana Didenco.

De menționat că pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un bărbat abandonat într-o cabină de telefon la doar șase zile de viață a aflat, după 60 de ani, cine sunt părinții lui
Articolul anterior
Argint și Bronz pentru Moldova la Campionatul European de Lupte Libere
Articolul următor