Cercetătorii au descoperit noi beneficii ale pepenelui verde pentru sănătatea oamenilor. Acest fruct se află în topul preferințelor multor persoane și este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, scrie catine.ro.
Având un gust delicious, pepenele roșu îți oferă senzația de sățietate în orice perioadă a anului. Iar în perioada verii, unele doamne și domnișoare preferă să țină diferite diete cu ajutorul lui.
Cercetătorii au descoperit noi beneficii ale pepenelui verde pentru sănătatea oamenilor
Cele mai noi studii realizate de cercetători dezvăluie noi beneficii ale pepenelui verde pentru organismul uman. Consumul acestui fruct îmbunătățește calitatea generală a dietei adulților, însă, și pe cea a copiilor.
În plus, produsul susține sănătatea inimii prin creșterea aportului de nutrienți, inclusiv fibre, vitamine și minerale. O altă idee subliniată de oamenii de știință se referă la faptul că sucul de pepene roșu poate proteja sănătatea cardiometabolică, potrivit Science and Technology Daily.
Un studiu recent publicat în Nutrients arată că pepenele roșu poate îmbunătăți absorbția nutrienților. Conform datelor din acest studiu, copiii și adulții care au consumat pepene au înregistrat un aport mai mare de fibre alimentare, magneziu, potasiu, vitamina C și vitamina A, precum și licopen și alți carotenoizi spre deosebire de cei care nu au mâncat. În plus, în rândul celor din prima categorie a existat un aport mai mic de zaharuri adăugate și acizi grași saturati totali.
Kristen Fulgoni, analistul de cercetare și autorul studiului, va prezenta rezultatele cercetării în cadrul evenimentului Nutrition 2023. Reuniunea anuală a Societății Americane pentru Nutriție are loc în perioada 22 – 25 iulie 2023 la Boston.
Într-un alt studiu apărut în Nutrients se vorbește despre un nou beneficiu identificat la sucul de pepene verde. Se pare că acesta protejează funcția vasculară în timpul hiperglicemiei.
„Acest studiu se adaugă la dovezile existente care susțin consumul regulat de pepene verde pentru sănătatea cardio-metabolică. În plus, față de L-Citrulină și L-Arginina, pepenele verde este o sursă bogată de antioxidanți, vitamina C și licopen. Toate acestea pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și pot juca un rol în prevenirea bolilor de inimă“, a spus dr. Jack Losso, profesor la Școala de Nutriție și Științe Alimentare a Universității de Stat din Louisiana.
Specialistul a mai precizat că e nevoie de mai multe cercetări asupra beneficiilor pe care pepenele roșu le are asupra organismului uman. Semințele acestui fruct fac și ele minuni pentru sănătatea oamenilor.
Principalele beneficii ale pepenelui verde
Potrivit oamenilor de știință, principalele beneficii ale pepenelui verde sunt: prevenirea astmului și a deshidratării, reducerea durerilor musculare, menținerea sănătății pielii, stimularea diurezei. Desigur, acest fruct scade riscul de boli cardiovasculare, diabet, obezitate și îmbunătățește digestia. El este recomandat și persoanelor care se confruntă cu retenția de apă
Specialiștii susțin că în 100 de grame din acest fruct se află: 1 gram de fibre, 1 gram de proteine, 10 grame de zahăr, 30 de calorii, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic. Iar dintre numeroasele minerale, ei au enumerat: calciul, magneziul, fierul, fosforul, manganul, potasiul, seleniul și zincul.