Un bărbat de 57 de ani, resuscitat cu succes de medicii de la urgență, din Călărași, după ce a suferit un stop cardiac

Un bărbat de 57 de ani, aflat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat cu succes de către echipele SAMU Călărași. Acesta a fost găsit inconștient la podeaua din locuința sa, scrie unimedia.info.

Potrivit informațiilor, la data de 04 august  ora 20:39 a fost solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pentru un bărbat de 57 de ani din orașul Călărași, pe motivul „inconștient, dureri toracice”. Cazul a fost încadrat în categoria „Cod Roșu”- urgență majoră, care pune viața pacientului în pericol.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă de felceri din cadrul SAMU Călărași, în următoarea componență: felcerul Gheorghe Mocanu, infirmierul Andrei Bobeică și șoferul autoambulanței Ionel Valentin, care au sosit la pacient în 3 minute.

Membrii echipei AMU au depistat la domiciliu pacientul inconștient, în stop cardio-respirator. Imediat au fost inițiate măsurile de resuscitare cardio – respiratorie și cerebrală, soldate cu succes, prin restabilirea ritmului cardiac și respirației în doar 10 minute.

Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, pacientul a fost transportat asistat și transmis medicilor din cadrul Unității Primiri Urgente a Spitalului Raional Călărași.

Maia Sandu, favorită pentru un nou mandat de președinte al R. Moldova| SONDAJ

Maia Sandu este favorită în cursa pentru fotoliul prezidențial. De asemenea, peste 60% dintre cetățenii moldoveni optează pentru vectorul europen și vor participa la referendumul din 20 octombrie.

Acestea sunt concluziile unui nou sondaj realizat de Institutul Aspen România, Biroul de la Chișinău, împreună cu Asociația pentru Politică Externă și Comunitatea Watchdog Moldova în cadrul proiectului ”Definirea și combaterea narațiunilor anti-occidentale în Republica Moldova”, informează RFI.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Maia Sandu ar obține 36,1% dintre voturile cetățenilor, fiind urmată la distanță de mai mulți candidați pro-ruși.

În turul doi, Maia Sandu s-ar duela, cel mai probabil, cu Alexandr Stoianoglo, susținut de socialiști. Pentru fostul procuror general ar vota 10,1% dintre respondenți.

Totodată, liderul Partidului Nostru, fostul primar de Bălți, rusofilul Renato Usatîi, ar obține 7,5% dintre voturi, iar fosta bașcană a regiunii găgăuze, Irina Vlah, susținută și ea de Rusia, ar avea 4,1%. Ceilalți candidați ar obține mai puțin de 3%

Când vine vorba despre referendumul de aderare la Uniunea Europeană, ponderea cetățenilor care optează pentru vectorul european al țării a crescut de la 57% în aprilie 2024, la 63% în septembrie 2024.

La întrebarea dacă în acest moment majoritatea populației susține aderarea țării la UE sau este împotrivă, aproape 53% consideră că majoritatea susține, 33% că nu susține, iar încă 15% nu sunt în totalitate convinși.

Primul Showroom Optica Premium din Moldova

Te invităm să descoperi primul Showroom Optica Premium, situat pe bd. Ștefan cel Mare 115/1 (clădirea UBC). Vei descoperi o selecție impresionantă și o gamă vastă de ochelari de la cele mai de top branduri. Inclusiv, toată luna octombrie ai până la 40% reducere!

Putin scoate armele nucleare din buncăre și le plasează în zone de luptă

Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, relatează agenția de stat rusă TASS, potrivit Newsweek. Militarii ruși verifică echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, mai precizează sursa citată.  Presa rusă a postat o înregistrare video cu sisteme de lansare pentru racheta balistică intercontinentală Yars, în timp ce sunt desfășurate în Novosibirsk, Siberia. În imagini se vede cum armele sunt scoase dintr-un depozit și conduse de-a lungul unui drum.

Presa rusă a postat o înregistrare video cu sisteme de lansare pentru racheta balistică intercontinentală Yars, în timp ce sunt desfășurate în Novosibirsk, Siberia. În imagini se vede cum armele sunt scoase dintr-un depozit și conduse de-a lungul unui drum.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, luni, că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. TASS a precizat că se verifică „pregătirea” personalului și a echipamentelor „pentru sarcini de lungă durată pe teren”.

Racheta Yars poate lovi ținte aflate la o distanță de 12.000 de kilometri Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare sau desfășurată în silozuri.

Amintim că luna trecută, Putin a anunțat modificări ale doctrinei nucleare a Moscovei, subliniind circumstanțele în care Rusia ar putea utiliza arme nucleare. Acestea includ acum posibilitatea de a le folosi împotriva statelor nenucleare care sunt susținute de puteri nucleare, o aluzie la ajutorul primit de Ucraina.

Accident în Capitală: O mașină s-a răsturnat în mijlocul străzii
Articolul anterior
Grozăvie în Ucraina! Opt morți după ce rușii au bombardat un bloc în Donețk
Articolul următor