Porumbul dulce este extrem de versatil și poate fi inclus într-o mulțime de preparate. Acesta are nenumărate beneficii pentru organism și este consumat cu precădere în perioada sezonului cald. Fie că vorbim de consumul de porumb fiert sau de porumb din conservă, există nenumărate mituri despre consumul de porumb dulce. Hai să descoperim împreună care dintre acestea sunt adevărate și care au rămas la statutul de mituri nefondate, scrie catine.ro.
Nutriționiștii de la EatingWell au decis să demonteze câteva dintre cele mai comune mituri legate de consumul de porumb dulce. Sezonul de vară este ideal pentru a alege un porumb proaspăt și a-l prepara după bunul plac. Poți consuma porumbul fiert sau copt sau îl poți integra în salate delicioase și sănătoase.
Mituri despre consumul de porumb dulce
De-a lungul ultimilor ani, oamenii au dezvoltat tot mai multe mituri legate de consumul de porumb dulce. Există zvonuri care spun că acesta ar putea fi periculos pentru sănătate. Multe dintre miturile legate de consumul de porumb dulce susțin că acesta ar fi periculos datorită numărului mare de calorii.
Totuși, porumbul dulce are nenumărate beneficii pentru organism. Astfel, nutriționiștii au decis să facă lumină în cazul consumului de porumb dulce.
Porumbul dulce este bogat în grăsimi
Unul dintre cele mai comune mituri legate de consumul de porumb dulce susține că acesta este bogat în grăsimi. Cu toate acestea, nutriționiștii susțin că porumbul dulce se află pe lista alimentelor cu un conținut scăzut de grăsimi.
Acesta contine un mix de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. De altfel, grăsimile polinesaturate constituie mai bine de jumătate din valoarea maximă de grăsimi din conținutul porumbului.
Studiile au arătat că grăsimile polinesaturate au beneficii pentru sănătate, iar multe dintre aceste beneficii sunt legate de sănătatea inimii.
Atâta timp cât alegi să consumi porumbul dulce simplu, fără al asezona cu unt sau alte grăsimi, acesta poate fi integrat cu succes într-o dietă sănătoasă și echilibrată.
Consumul de porumb ar putea duce la creșterea în greutate
Cel de-al doilea mit legat de consumul de porumb dulce spune că acesta ar putea duce la creșterea în greutate. Sigur, dacă alegi să consumi porumbul dulce asezonat cu unt sau alte grăsimi, acesta va avea un aport caloric mult mai mare.
Totuși, o singură cană de boabe de porumb dulce poate ajunge să aibă în jur de 122 de calorii.
Mai mult, o cană de boabe de porumb dulce îți poate asigura 3,5 grame de fibre. Fibrele sunt benefice pentru organism și conferă senzația de sațietate, promovând în acest fel pierderea în greutate. Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului de alimente bogate în fibre.
Porumbul dulce este bogat în zahăr
Un alt mit susține că porumbul dulce are un nivel crescut de zahăr. O porție medie de boabe de porumb dulce poate să-ți aducă aproximativ 5 grame de zahăr. Totuși, studiile spun că o cană de porumb dulce va avea un nivel mai mic de zahăr decât o banană coaptă.
Glucoza care se regăsește la nivelul porumbului dulce nu este periculoasă pentru organism.
Porumbul dulce nu este benefic pentru organism
Un alt mit susține că porumbul dulce nu are beneficii pentru organism. Studiile dovedesc contrariul. Porumbul dulce conține o cantitate impresionantă de luteină, benefică pentru îmbunătățirea vederii și nu numai.
Mai mult, studiile au demonstrat că porumbul dulce poate încuraja pierderea în greutate, tocmai datorită conținutului mare de fibre.
Alte studii arată că porumbul dulce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și conferă organismului necesarul de fier, potasiu și proteine. Consumat cu atenție și integrat într-un mod sănătos în dietă, consumul de porumb dulce îți poate aduce nenumărate beneficii pentru organism.