Motivul pentru care un oncolog afirmă că există viață după moarte. Ce descoperire uimitoare a făcut medicul

Jeffrey Long este oncolog radioterapeut în Kentucky și spune că studierea experiențelor din apropierea morții l-a făcut un doctor de cancer mai bun. El este, de asemenea, fondatorul Near-Death Experience Research Foundation, scrie adevarul.ro.

În urmă cu 37 de ani, eram rezident oncolog și învățam cum să tratez cel mai bine cancerul folosind radiații . Acestea au fost zilele de dinaintea internetului, așa că mi-am făcut cercetările în bibliotecă. Într-o zi, răsfoiam un volum mare din Jurnalul Asociației Medicale Americane când am dat peste un articol care descrie experiențe în apropierea morții . 

M-am oprit. Toată pregătirea mea medicală mi-a spus că ești fie în viață, fie mort. Nu a existat nicio cale de mijloc. Dar deodată, citeam despre un cardiolog care descriea pacienți care au murit și apoi au revenit la viață, raportând experiențe foarte distincte, aproape incredibile

Din acel moment, am fost fascinat de experiențele în apropierea morții sau NDE. Eu definesc o experiență în apropierea morții ca pe cineva care este fie în comă, fie mort clinic, fără bătăi ale inimii, având o experiență lucidă în care vede, aude, simte emoții și interacționează cu alte ființe. A afla mai multe despre aceste experiențe mi-a schimbat fundamental viziunea asupra universului„, a povestit medicul.

Experiențele în apropierea morții au puncte comune

După finalizarea rezidențiatului, medicul a înființat Near-Death Experience Research Foundation. A început să colecteze povești de la oameni care aveau NDE( n.r: near deth experience) și să le evalueze cu mintea unui om de știință și medic. 

„Mi-am făcut opinii bazate pe dovezi și am intrat în acest domeniu ca un sceptic. Dar în fața dovezilor copleșitoare, am ajuns să cred că există, cu siguranță, o viață de apoi.

Nu există două NDE-uri la fel. Dar pe măsură ce am studiat mii, am văzut un tipar consistent de evenimente apărând într-o ordine previzibilă. Aproximativ 45% dintre persoanele care au  NDE raportează o experiență în afara corpului. Când se întâmplă acest lucru, conștiința lor se separă de corpul lor fizic, de obicei plutind deasupra corpului. Persoana poate vedea și auzi ceea ce se întâmplă în jurul său, ceea ce include de obicei încercări frenetice de a o reînvia. O femeie a raportat chiar că un medic a aruncat o unealtă pe podea când a luat-o pe cea greșită – ceva ce doctorul a confirmat mai târziu. 

După experiența în afara corpului, oamenii spun că sunt transportați într-un alt tărâm. Mulți trec printr-un tunel și experimentează o lumină puternică. Apoi, sunt întâmpinați de cei dragi decedați, inclusiv de animale de companie, care sunt în floarea vieții lor. Majoritatea oamenilor raportează un sentiment copleșitor de iubire și pace. Ei simt că acest celălalt tărâm este adevărata lor casă”, a povestit medicul.

„Nu am găsit nicio explicație științifică pentru aceste experiențe”

Aceste experiențe pot suna clișee, arată oncologul: lumina strălucitoare, tunelul, cei dragi. După 25 de ani de studii amănunțite, Jeffrey Long a ajuns la concluzia că aceste descrieri au sunt adevărate. „Am lucrat chiar și cu un grup de copii sub cinci ani care aveau NDE. Ei au raportat aceleași experiențe pe care le-au făcut adulții – și, la acea vârstă, este puțin probabil să fi auzit despre lumini strălucitoare sau tuneluri după ce mori.

Alți oameni raportează evenimente aparent incredibile, pe care le putem confirma mai târziu. O femeie și-a pierdut cunoștința în timp ce își călărea calul pe un traseu. Corpul ei a rămas pe traseu, în timp ce conștiința ei a călătorit împreună cu calul, în timp ce acesta se întorcea în galop spre grajd. Mai târziu, ea a putut descrie exact ce s-a întâmplat la hambar, deoarece a văzut totul, în ciuda faptului că trupul ei nu se afla acolo. Alții, care nu vorbiseră cu ea, i-au confirmat relatarea”, a mai spus Jeffrey, care a adăugat: „Sunt doctor în medicină. Am citit cercetări asupra creierului și am luat în considerare toate explicațiile posibile pentru NDE-uri. Concluzia este că niciuna dintre ele nu se susține. Nu există nici măcar o explicație fizică cât de cât plauzibilă pentru acest fenomen.

 „Le trece viața prin fața ochilor”  

Am studiat, de asemenea, experiențele de frică de moarte, cum ar fi accidentele de mașină evitate în ultimul moment.

Am o definiție specială pentru NDE. Persoana trebuie să fie inconștientă. Dar există și un alt tip de fenomen care mă fascinează: ceea ce eu numesc experiențe de frică de moarte. Acestea sunt situații în care simți că viața ta este în pericol iminent. Poate fi vorba de un accident de mașină la limită sau de o cădere bruscă. În general, acești oameni nu trăiesc experiența tunelului și a luminii, dar adesea raportează că viața lor „le trece prin fața ochilor”.

În timp ce unele persoane cu NDE raportează aceste revizuiri ale vieții, ele sunt mai frecvente în cazul experiențelor de frică de moarte. Oamenii își amintesc chiar și evenimente din copilărie pe care nu și le pot aminti în mod conștient, dar pe care le putem confirma mai târziu vorbind cu membrii familiei și cu alte persoane” a adăugat Jeffrey Long.

A devenit un medic mai bun

Cercetările asupra vieții de după moarte l-au făcut mai empatic și un doctor mai bun, spune oncologul.

Munca mea de zi cu zi se învârte încă în jurul ajutării pacienților să lupte împotriva cancerului. Nu le spun pacienților mei despre cercetările mele NDE. Și totuși, munca mea cu NDE-urile m-a făcut un medic mai plin de compasiune și mai iubitor. Sunt capabil să îmi ajut pacienții să înfrunte boli care le amenință viața cu un curaj și o pasiune sporite. Scopul meu este să îi ajut să aibă mai multe zile sănătoase aici pe Pământ. Dar cred cu tărie că, dacă și când vor muri, vor fi în pace”, a precizat medicul.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

#unic LifeHacks: 4 trucuri pentru a alege un costum bărbătesc
Articolul anterior
Organismul uman ar deţine „o armă secretă” împotriva COVID-19
Articolul următor