De ce să nu arunci zeama de la murături: Efectul medicinal asupra organismului. Zeama de murături, adesea un produs secundar al procesului de murare, este un lichid versatil și surprinzător de util, care poate fi folosit pentru mai mult decât un adaos savuros la saramură, scrie exquis.ro.

În timp ce castraveții murați în sine sunt savurați ca un condiment sau o gustare, zeama în care sunt înmuiați nu trebuie neglijată, deoarece poate fi folosită într-o varietate de moduri.
Ajutor digestiv
Sucul de castraveți murați este picant și se datorează conținutului său de oțet, care poate ajuta digestia. Consumul unei cantități mici din acest suc înainte sau după masă poate ajuta la stimularea producției de enzime digestive, ajutând la o digestie mai ușoară și la reducerea disconfortului.
Rehidratare
Sucul de castraveți murați conține electroliți, cum ar fi sodiu și potasiu, care se datorează procesului de sărare. Acești electroliți pot ajuta la rehidratare și pot restabili echilibrul electrolitic, ceea ce îl face un potențial remediu natural pentru deshidratarea ușoară.
O sursă de potasiu
Saramura în care sunt marinați castraveții poate fi o sursă de potasiu. Potasiul este important pentru menținerea unui echilibru corect al fluidelor, a funcției nervoase și a contracțiilor musculare din organism.
Ameliorarea crampelor
Unii oameni cred că electroliții și mineralele care se găsesc în sucul de murături, inclusiv magneziul și calciul, pot ajuta la ameliorarea crampelor musculare. Cu toate acestea, cercetările științifice pe această temă sunt limitate și mixte.