Drama unei fete de 17 ani alungată de acasă de mama ei după ce a aflat că e însărcinată

După ce a aflat că este însărcinată, mama a alungat-o de acasă. Este povestea unei adolescente de 17 ani din raionul Ocnița. Fata se plânge că s-a rugat de mama sa să o primească înapoi, însă aceasta nu e de înduplecat. Așa că tânăra a rămas, la propriu, pe drumuri. A cerut suport de la asistenții sociali, dar zice că s-a ales cu aceeași indiferență.

În cadrul emisiunii Life Moldova, adolescenta spune că de când se ține minte nu a avut parte de dragoste părintească și a crescut într-un mediu unde alcoolul, certurile și bătăile erau la ordinea zilei, transmite Știri.md

„Eu acolo nu pot să trăiesc. Nu e posibil. În toată ziua e una și aceeași. Consumă alcool, se bat, fratele meu mai mic vede tot asta. Mama bea de când eu eram la ea în burtă. Toată viața eu am văzut numai agresiune fizică. Tatăl meu biologic tot o bătea”, spune fata. 

Tânăra spune că a avut o copilărie grea și nu are nicio amintire frumoasă din acea perioadă. Ea povestește că părinții ei au divorțat pe când ea era copil. Nici cei trei frați ai săi nu au avut căldură părintească. Mai mult, ea spune că unul dintre frații săi a decedat din iresponsabilitate. 

„Pur și simplu ea m-a lăsat la șapte ani, m-a lăsat cu tata. După câte știu, tata era peste hotare, bunica m-a luat la ea, mama a dus-o pe sora mea mai mică la orfelinat. Noi 10 ani nu ne-am văzut. S-a născut o altă soră, a trăit o lună și a murit. Eu atunci eram la școală. Era ziua de naștere a tatălui său biologic. Mama trebuia să o hrănească cu sân, dar a hrănit-o cu lapte de vacă care era stricat”, povestește tânăra. 

Obosită de certuri și abuzurile din familie, adolescenta zice că acum jumătate de an a decis să-și ia propria soartă în mâini și să treacă la o viață matură. Doar că aici, ea spune că s-a ars și mai mult. A cunoscut un tânăr pe rețelele sociale. La scurt timp, aceștia au început să locuiască împreună, însă povestea lor de dragoste nu a durat mult. Cu șase luni în urmă, aceasta a aflat că este însărcinată, iar tatăl copilului a refuzat să-și asume responsabilitatea și ei s-au despărțit. 

„Eu nu am avut altă ieșire din situația. Vroiam mai repede să-mi fac viața mea. Nu am vrut să rămân însărcinată de la ea. În prima lună eu nu înțelegeam de ce am toxicoză. În a doua lună am făcut un test și deja am aflat. L-am sunat, i-am spus, dar el a spus că lui îi este totuna, că copilul nu este al lui”, spune minora. 

Adolescenta spune că este disperată și nu știe încotro să o apuce. Ea s-a adresat la asistența socială din sat, însă nimeni nu a ajutat-o. Cel mai mult, ea se teme că indemnizația pentru copilul său o va primi mama sa, căci ea încă este minoră. 

„Asistența socială mi-a spus că după o lună de la naștere eu voi primi indemnizație. Însă mi-au spus că eu nu voi primi acești bani pentru că sunt încă minoră și o să-i primească mama mea. Dar eu știu că mama o să cheltuie banii pe băutură și copilul o să rămână fără bani”, susține aceasta. 

Minora zice că părinții săi nu au primit bine vestea despre sarcina sa, iar certurile de acasă au făcut-o să plece la o prietenă din localitatea vecină. În tot acest timp, părinții nu au căutat-o. „Am mers la o prietenă de-a mea. Am încercat cu mama ei să hotărâm ceva, că nu pot trăi așa toată viața”. 

Tânăra s-a întors acasă. La un moment dat, ea a chemat poliția, din cauza certurilor din casă. Atunci, părinții au decis să o pedepsească cu foamea. Din această cauză, ea a fost internată în spital, unde nimeni nu a vizitat-o. La externare, ea a înțeles că nu poate reveni acasă și a plecat acolo unde au dus-o ochii. Aceasta a ajuns la mai bine de 100 kilometri de casă, în satul Grigorăuca din raionul Sângerei, unde a fost găzduită de o femeie străină. 

„Am văzut-o la stație. Era undeva 18:00. Credeam că cineva o așteaptă, însă a trecut o oră, două. Mi-a fost jale de ea. Am auzit că copilul plânge foarte tare. Eu m-am apropiat de ea și am întrebat-o ce s-a întâmplat. Ea mi-a zis că mama sa a alungat-o de acasă. Atunci eu am luat-o la mine, am hrănit-o. Era foarte flămândă”, a spus femeia care a adăpostit-o. 

La scurt timp, ea a decis să se întoarcă acasă, însă acolo nimeni nu a așteptat-o. Adolescenta spune că mama sa nu i-a permis să locuiască în casă. Un timp ea a trăit la tatăl său, care a acceptat să o primească, dar nu pe mult timp. 

„Vine la noi acasă și mereu face probleme. Mereu cheamă poliția. Eu nu am alungat-o de acasă, ea singură s-a dus. Concubinul meu e împotrivă ca ea să locuiască la noi. Eu ce sunt vinovată? Cum eu pot să o țin acasă? Mama mea nu-mi dă voie să o primesc acasă, că fata a numit-o cu cuvinte murdare”, a spus mama minorei. 

„E o familie problematică. Ei consumă alcool. Ea de multe ori fuge de acasă. Acum o lună, primăria i-a organizat transport, ca să o aducă acasă de la o prietenă. Fata are casă, are mamă, are gospodărie. Ei au unde locui. Nu e corect că o alungă de acasă, ea de multe ori singură fuge. Noi nu putem interveni. A fost o sesizare de la medicul de familie, de la poliție. Ele au fost examinate, dar nu vă pot spune detalii, pentru că nu știu ce s-a hotărât”, afirmă secretarul Consiliului Local care îndeplinește funcția de primar interimar. 

„Datele cu caracter personal. Eu știu despre cine este vorba și nu vă pot spune oferi informații, pentru că e minoră. Eu sunt la masă și îmi luați din timpul meu liber”, spune o asistentă socială. 

„Domnișoara asta stă la noi la evidență de foarte mulți ani. Eu nu vă pot spune toate măsurile care au fost întreprinse. Direcția și foarte multe organizații și centre din Republica Moldova i-au acordat foarte multe oportunități. Acolo este o problemă de alt gen pe care nu o pot spune la telefon. Foarte multe soluții. Ea a fost în multe centre, în șapte centre, i-a fost acordat sprijin. Am dus-o la studii, a făcut studii. Ea are mamă și e sub răspunderea ei. Ea este obligată să o primească acasă”, a spus șefa adjunct a Secției de Asistență Socială din raionul Ocnița. 

Weekend cu evenimente de excepție! Interpreta din Ucraina, Tina Karol, cântă la Chișinău în această seară

Planifică-ți un weekend de excepție între 29 noiembrie și 1 decembrie, cu o selecție variată de evenimente care îți vor oferi momente memorabile. Muzică live, spectacole de teatru, evenimente caritabile și activități pentru cei mici – toate te așteaptă pentru un sfârșit de săptămână plin de emoție!

 Tina Karol – Concert de excepție

O seară spectaculoasă alături de una dintre cele mai apreciate artiste din Ucraina, Tina Karol, care își încântă fanii cu o voce inconfundabilă și interpretări pline de emoție.

  • Când: 29 noiembrie 2024, ora 19:00
  • Unde: Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu 
  • Link bilete: Cumpără aici

Darul de Aur – Ediția de Muzică Ușoară

Un spectacol plin de magie și talent muzical, adus de participanți talentați și personalități din industria muzicală.

  • Când: 30 noiembrie 2024, ora 18:00
  • Unde: Palatul Național „Nicolae Sulac”
  • Link bilete: Cumpără aici

Geta Burlacu & VoxMen – Concert Acapella

O seară magică alături de Geta Burlacu și grupul VoxMen, care vor interpreta muzică folclorică și colinde de iarnă într-o nouă stilistică muzical-vocală.

  • Când: 29 noiembrie 2024, ora 19:00
  • Unde: Sala cu Orgă
  • Link bilete: Cumpără aici

Secret Show Cabaret – Love Inferno

Un spectacol de cabaret surprinzător, cu o atmosferă seducătoare și momente de neuitat.

  • Când: 30 noiembrie 2024, ora 21:00
  • Unde: IP CCA “Ginta Latină” – Teatrul Fără Nume
  • Link bilete: Cumpără aici

Circ Mondial

O experiență fascinantă pentru întreaga familie, cu acrobații uimitoare, numere captivante și multe surprize.

  • Când: 1 decembrie 2024, ora 12:00
  • Unde: Palatul de Cultură al Feroviarilor
  • Link bilete: Cumpără aici

Academia de Balet „Attitude” – Lacul Lebedelor

O interpretare spectaculoasă a baletului clasic „Lacul Lebedelor”, prezentată de tinerii talentați ai Academiei de Balet „Attitude”.

  • Când: 1 decembrie 2024, ora 12:00
  • Unde: Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”
  • Link bilete: Cumpără aici

Eveniment de Caritate – Alergăm, Ajutăm

Un eveniment caritabil dedicat sprijinirii celor aflați în nevoie, combinând sportul cu solidaritatea.

  • Când: 1 decembrie 2024, ora 10:00
  • Unde: Parcul Valea Morilor
  • Link bilete: Cumpără aici

Povestea lui Moș Crăciun – Spectacol Tematic Interactiv

Un spectacol magic pentru cei mici, care aduce povestea lui Moș Crăciun în fața lor, cu jocuri interactive și momente de veselie.

  • Când: 30 noiembrie 2024, ora 11:00
  • Unde: “Planeta Clounella” – Teatrul Independent pentru Copii și Tineret
  • Link bilete: Cumpără aici

Gaițele – Piesă de teatru

O comedie clasică despre viața de familie, cu un umor savuros și interpretări remarcabile.

  • Când: 1 decembrie 2024, ora 17:30
  • Unde: Teatrul Național „Eugène Ionesco”
  • Link bilete: Cumpără aici

Planifică-ți weekendul și bucură-te de aceste evenimente de excepție! Indiferent dacă alegi muzică, teatru, spectacole pentru copii sau activități caritabile, ai garantat momente speciale. Nu uita, toate biletele pot fi achiziționate direct de pe platforma iTicket sau din aplicație: Android | iOS. Fă-ți planuri și bucură-te de momente memorabile alături de cei dragi!

Ceață densă în unele regiuni ale țării, iar pe drumuri se circulă cu dificultate

La această oră, pe teritoriul țării se circulă în condiții de ploaie, iar pe anumite trasee persistă ceața densă, ceea ce îngreunează circulația, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

”Atenție, șoferi! Pe carosabil umed, orice manevră neasigurată poate deveni periculoasă.
Conectați luminile anticeață;
Evitați accelerarea sau frânarea bruscă în timpul șofatului;
În cazul unui accident rutier sau a unei defecțiuni tehnice, utilizați triunghiul de presemnalizare, amplasat la o distanță vizibilă pentru ceilalți participanți la trafic;
Respectați regimul de viteză și păstrați o distanță de siguranță față de vehiculele din față.

Pietoni, Asigurați-vă că ați fost observați de șoferi înainte de a traversa strada.

Manifestați atenție și prudență maximă!”, anunță Poliția.

Curtea Constituţională a României a reluat azi discuția despre sesizarea privind anularea alegerilor, în timp ce BEC renumără voturile din primul tur

Curtea Constituţională a reluat astăzi, de la ora 14.00, discuțiile privind cererea de anulare a rezultatelor din primul tur de scrutin al alegerilor, depusă de Cristian Terheș, candidat la prezidențiale din partea Partidului Național Conservator Român, scrie digi24.ro.

Cu o zi în urmă, judecătorii Curții au luat o decizie fără  precedent în România și au cerut Biroului Electoral Central renumărarea tuturor voturilor, proces care este acum în desfășurare. Pe ordinea de zi a plenului de vineri al Curții figurează și  un punct care spune „confirmarea/validarea rezultatului alegerilor pentru funcția de Președinte al României în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024”. Legea 370/2004 pentru alegerea președintelui României prevede că după soluţionarea cererilor de anulare a alegerilor, CCR se pronunță în ceea ce priveşte validarea rezultatului din primul tur de scrutin. În contextul în care CCR a solicitat BEC renumărarea tuturor voturi, este puțin probabil ca o decizie privind validarea să fie luată în ședința de vineri. Voturile din primul tur, renumărate BEC a stabilit joi seara cum va fi făcută renumărarea tuturor buletinelor de vot valabil exprimate și cele nule, sacii urmând a fi predaţi pe bază de proces verbal.

Până la 1 decembrie, ora 22:00, procesele verbale scanate trebuie să fie trimise BEC, iar originalele trebuie să ajungă până în 3 decembrie. Plenul Curții a respins joi, ca tardivă, cu unanimitate de voturi, cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României formulată de Sebastian-Constantin Popescu, candidat al Partidului Noua Românie la prezidențiale. 

Sebastian Popescu a declarat joi că nu a depus tardiv la Curtea Constituțională cererea de anulare a primului tur în termenul legal de trei zile de la încheierea votării, iar închiderea votării a fost pe 24 noiembrie ora 21.00. El a adăugat că a trimis contestația pe email pe 27 noiembrie, ora 9.31 dimineața și i-a acuzat pe judecătorii CCR că „ori nu știu să numere până la trei, ori sunt extrem de ticăloși și au inventat o chichiță care să îi scutească de a se pronunța pe fondul contestației”. De asemenea, Popescu a depus la CCR o contestație în anulare asupra căreia magistrații Curții vor lua o decizie. Pe 29 noiembrie ar trebui să înceapă campania electorală pentru al doilea tur de scrutin, care ar trebui să aibă loc pe 8 decembrie.

În ce condiții pot fi reluate alegerile.

Ce prevede legea Potrivit Legii 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, prevede la articolul 52: „Curtea Constituțională anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin”. „În această situaţie Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor”, mai spune legea. Cererea de anulare a alegerilor poate fi făcută de către partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Consiliul Minorităților Naționale și de candidații care au participat la alegeri, în termen de cel mult 3 zile de la închiderea votării, iar cererea trebuie motivată și însoțită de dovezile pe care se întemeiază, potrivit legii menționate. „Soluționarea cererii de către Curtea Constituțională se face până la data prevăzută de lege pentru aducerea la cunoștința publică a rezultatului alegerilor”, mai arată legislația în vigoare. Curtea Constituțională validează rezultatul din primul tur, după ce soluționează cererile de anulare a alegerilor.

Moldovenii evacuați din Gaza, întâlniți la Chișinău de premierul Dorin Recean
Articolul anterior
ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a declarat neconstituțional articolul în baza căruia a fost evaluat Alexandr Stoianoglo
Articolul următor