Pompierii și salvatorii din toată țara s-au alăturat Campaniei de Înverzire a Plaiului

Salvatorii și pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și-au adus aportul întru înverzirea și împădurirea plaiului.

Pompierii din toată țara s-au alăturat Campaniei de Înverzire a PlaiuluiFoto: dse.md

În acțiunile de salubrizare, amenajare și plantare a arborilor au fost implicate toate subdiviziunile Inspectoratului.

Astfel, angajații ai IGSU au făcut front comun în acordarea suportul logistic și uman la realizarea activităților de salubrizare a teritoriului din gestiunea Institutului „Alexandru Ciubotaru” Grădina Botanică Națională din municipiul Chișinău. 

De asemenea, pe parcursul zilei salvatorii din nordul, sudul și centrul țării au efectuat lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriilor din gestiune, a parcurilor, dar și altor spații verzi din raionale țării. 

Desfășurarea acestor acțiuni are drept scop extinderea fondului forestier, ameliorarea stării spațiilor verzi, precum și dezvoltarea rețelei de parcuri și scuaruri. Totodată, activitățile au menirea să sensibilizeze angajații față de mediul înconjurător, să îngrijească și să protejeze mediul ambiant. Mai mult, plantarea arborilor și arbuștilor vor minimaliza apariția următoarelor riscuri, cum ar fi: surpările de teren, degradarea solului, seceta, înnămolirea râurilor, dar și efectul încălzirii globale.

Ziua Națională de Înverzire a Plaiului este o acțiune desfășurată pe întreg teritoriul țării, care a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1995, devenind o tradiție anuală orientată spre susținerea eforturilor de extindere și restabilire a fondului forestier, dar și promovarea importanței securității ecologice, care este o condiție majoră pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

ATENȚIE! Un nou Cod Galben de vreme rea

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, 17 iunie 2024, în intervalul orelor: 13:50 – 21:00, este anunțat Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

Se prevăd averse puternice, însoțite de descărcări electrice pe arii extinse și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20m/s.

În acest context, oamenii sunt îndemnați să fie prudenți, să se adăpostească în locuri sigure dacă se află în afara domiciliului și să evite aflarea sub arbori bătrâni.  

Emilian Crețu a dat start sezonului de scăldat, cu o nouă bijuterie în curtea locuinței sale luxoase: „Am văzut-o în Bali și am zis că o vreau și la mine acasă”. VIDEO!

Îndrăgitul actor Emilian Crețu a dat start sezonului de scăldat în piscina din curtea locuinței sale luxoase unde a amenajat o cascadă unică în felul ei și cu palmieri în preajmă: ”În Sfârșit, am cascadă la bazin!”.

„Gata, am dat start sezonul de scăldat. Am zis, nu mă bag în bazin până nu văd cascada pornită. Nimeni nu are așa ceva. Această cascadă am văzut-o în Bali și am zis că o vreau și la mine acasă”, a menționat actorul, după care a sărit cu tot cu haine în apă.

Puteți vedea VIDEO AICI.

Actorul spunea că nu va intra în piscina sa până nu vede realizat acest proiect.

Îndrăgitul actor Emilian Crețu s-a mutat acum câteva luni în noua casă la care a muncit mai bine de un an.

Amintim că Emilian Crețu și-a construit de la zero casa visurilor, cu câteva etaje. Locuința este de-a dreptul splendidă, iar actorul a pus suflet în fiece detaliu.

Fabrica „Bucuria”, amendată cu peste 1,8 mil de lei: Ar fi copiat ambalajele altei companii

Consiliul Concurenței a sancționat întreprinderea „Bucuria” SA cu peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor de cofetărie „MU” și „PARKUR”, ce aparțin unei alte întreprinderi concurente. Decizia prin care s-au constatat acțiunile de concurență neloială a fost adoptată pe 07 iunie 2024. Societatea pe Acțiuni are la dispoziție 30 de zile pentru a contesta hotărârea, scrie unimedia.info.

Investigația a fost inițiată în anul 2022, ca urmare a plângerii depuse de întreprinderile străine care fabrică produsele de cofetărie similare și de către importatorul oficial al acestora în Republica Moldova.

Potrivit celor invocate în plângere, societatea pe acțiuni „Bucuria” utilizează în ambalajul produselor sale forme și game cromatice similare cu cele ale produselor reclamanților.

În rezultatul investigației, Consiliul Concurenței a constatat încălcarea articolului 19 din Legea concurenței de către „Bucuria” SA, care interzice orice acțiuni sau fapte de natură să creeze o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent.

De asemenea, potrivit deciziei adoptate, întreprinderii „Bucuria” SA i s-a prescris să înceteze acțiunile de concurență neloială constatate și să retragă de pe piață produsele de cofetărie „MU” și „PARKUR”.

Decizia poate fi contestată, în termen de 30 de zile, în instanța de judecată specializată.

Un luptător moldovean a devenit campion mondial la doar 11 ani
Articolul anterior
Igor Dodon și-a vizitat feciorii mai mari, care învață în Kazan
Articolul următor