Viscolul face ravagii! Circa 59 de localități din Moldova au rămas fără lumină

Vântul puternic în rafale și ninsoarea au produs deconectări în rețelele electrice în mai multe raioane din Republica Moldova.

Potrivit Premier Energy Distribution, formațiunile de intervenție operativă se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către toți consumatorii.

De asemenea, de la ora 8:00 a zilei de astăzi, 38.000 de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud (Comrat, Cahul, Cantemir, Vulcăneṣti, Taraclia, Ciadîr – Lunga) au rămas fără energie electrică.

În acest context, cetățenii sunt rugați să respecte regulile de securitate electrică:

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă întreprinderii de distribuție a energiei electrice;

În cazul unui incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

Premier Energy Distribution asigură că depune toate eforturile pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului și lichidarea definitivă a tuturor incidentelor.

Peste 800 de șoferi, sancționați într-o singură zi pentru depășirea vitezei pe drumurile din țară

Pe parcursul zilei de ieri agenții de patrulare au sancționat peste 800 de conducători auto care au depășit limita de viteză pe drumurile din țară.

Unul dintre cazuri a avut loc puțin după miezul nopții în orașul Briceni. Șoferul unui BMW, un tânăr de 25 ani, locuitor al satului Grimăncăuți, a fost depistat cu aparatul de măsurat viteza TruCam conducând cu 139 km/h prin localitate.

Dosarul contravențional a fost deja expediat în instanța de judecată cu propunerea de a fi sancționat cu amendă de până la 10 000 de lei, cu suspendarea dreptului special de a conduce vehicule pe un termen de la 120 la 180 de zile.

Șoferul nu este la prima abatere de la lege. În luna februarie a acestui an a fost sancționat pentru depășirea limitei de viteză, dar și pentru că nu a cedat trecerea legală pietonilor.

VIDEO! Noul videoclip haios la piesa ”Dă-mă, mamă, după Iura”, melodie care a cucerit publicul, câștigă rapid popularitate

Videolcipul oficial la piesa „Dă-mă mamă după Iura”, lansată de curând de Magnat & Feoctist, doi artiști basarabeni, alături de ansamblul etnofolcloric ,,Frunza Nucului”, câștigă rapid popularitate pe Youtoube. Într-o săptămână de la lansare a acumulat peste 730.000 de vizualizări.

Piesa ”Dă-mă, mamă, după Iura” a fost lansată acum patru săptămâni și are doar puțin sub 4 milioane de vizualizări, însă videoclipul oficial a apărut în urmă cu o săptămână.

Autorul versurilor este Magnat & Feoctist, iar producția muzicală este semnată de Radu Duminica, un tânăr producător talentat de la noi. La refrenul piesei, artiștii sunt acompaniați de doamnele din ansamblul etnofolcloric ,,Frunza Nucului” din satul Inești, raionul Telenești.

Videoclipul oficial este haios, cu un scenariu fantastic în spate. Producția video a fost realizată de DCUT Films Regie, iar scenariul îi aparține lui Dumitru Chiulaflî, director de imagine – Nicu Lungu.

Vă invităm să urmăriți noul videoclip oficial al melodiei și să lăsați o apreciere dacă v-a plăcut.

Inițial, Magnat & Feoctist au lansat melodia cu un videoclip de amatori.

ATENȚIE! Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a găsi o femeie dispărută fără urmă după ce a plecat dintr-un centrul de plasament din Orhei

Poliția solicită sprijinul cetățenilor în vederea depistării unei femei de 66 de ani, care a plecat de la centrul de plasament din Orhei în dimineața zilei de 21 mai și nu se cunoaște locul în care se află în prezent.

În momentul plecării femeia purta o geacă galbenă (cea din poză), blugi albaștri și adidași gri.

Menționăm că astfel de cazuri au mai avut loc anterior. Persoanele care dețin orice fel de informații despre locul aflării femeii sunt rugate să ne contacteze imediat la 112 sau 078325001.

Pe ce loc se află România și Republica Moldova în clasamentul celor mai pașnice state din lume
Articolul anterior
În Moldova ninge abundent! Mesajul ministrului Infrastructurii Andrei Spînu
Articolul următor