Cel puțin 14 morți și peste o sută de răniți după ce ucrainenii au bombardat regiunea Belgorod. Rusia jură că se va răzbuna

14 persoane, printre care doi copii, au fost ucise, iar alte 108 au fost rănite în urma atacurilor armatei ucrainene asupra regiunii Belgorod sâmbătă, a anunțat Ministerul rus pentru Situații de Urgență, potrivit BBC și The Guardian, transmite Digi24.ro

Putin a fost informat

Președintele Vladimir Putin a fost informat cu privire la atacurile ucrainene asupra orașului Belgorod, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, pentru agenția de presă TASS, citată de The Guardian.

„Președintele Vladimir Putin a fost informat cu privire la lovitura forțelor armate ucrainene asupra cartierelor rezidențiale din Belgorod”, a spus Peskov.

El a adăugat că președintele rus a ordonat ca o echipă a Ministerului rus al Sănătății, condusă de ministrul Mihail Murashko, și salvatori de la Ministerul pentru Situații de Urgență să se deplaseze în oraș pentru a ajuta victimele.

Ucraina nu a comentat încă în mod direct situația de la Belgorod, dar presa ucraineană, citând surse de informații, afirmă că au fost atacate doar obiective militare.

Imagini filmate cu o cameră de bord arată o explozie pe o stradă din orașul Belgorod și oameni care fug de la fața locului.

Air defence in Belgorod, russia, is extremely active right now – appears to be completely overwhelmed pic.twitter.com/NOeQBGVhVE — Maria Drutska 🇺🇦 (@maria_drutska) December 30, 2023

Guvernatorul regional, Viacheslav Gladkov, a scris pe Telegram că o zonă rezidențială a fost lovită și a îndemnat toți locuitorii să se mute în adăposturi antiaeriene.

#30Dic | Al menos 10 personas murieron por un ataque con misiles de la Armada de Ucrania en el centro de Bélgorod, en Rusia.

Este es el segundo bombardeo en esa región fronteriza en menos de 24 horas. El gobernador de la región, Viacheslav Gladkov, dijo que los ataques han… pic.twitter.com/6QegHaFTsN — El Diario (@eldiario) December 30, 2023

Several explosions are reported in the center of Bilhorod, Russia. pic.twitter.com/D5mw1X6RqU — NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) December 30, 2023

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu nordul Ucrainei, a suferit, ca alte zone de frontieră rusești, bombardamente și atacuri cu drone pe tot parcursul anului, pe care autoritățile le-au atribuit Ucrainei.

Some streets in Belgorod are getting clubbed. The war Russia started is very much back were it came from.

Source: https://t.co/2kjCXrUw4r#Russia #Belgorod #Ukraine pic.twitter.com/FmU0C5kdIv — (((Tendar))) (@Tendar) December 30, 2023

Rusia avertizează că se va răzbuna

Ministerul rus al Apărării avertizează că va exista un răspuns la bombardamentele Ucrainei asupra orașului Belgorod.

Acesta afirmă că atacurile au fost efectuate cu rachete ucrainene Olkha și cu rachete Vampire de fabricație cehă, echipate cu focoase cu muniție cu dispersie.

Ministerul precizează că sistemele de apărare aeriană au interceptat majoritatea rachetelor.

Cu toate acestea, „mai multe rachete și bucăți de rachete cu dispersie de la rachetele Vilkha doborâte au lovit orașul Belgorod”, se arată în declarație.

Ca urmare, doisprezece adulți și doi copii au fost uciși, iar 108 persoane au fost rănite, se mai arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, dacă rachetele Vilkha și-ar fi atins direct țintele și ar fi lansat muniții cu dispersie, „consecințele ar fi fost incomensurabil mai grave”.

„Regimul de la Kiev, care a comis această crimă, încearcă să distragă atenția de la înfrângerile de pe front și dorește, de asemenea, să ne provoace”, transmite Ministerul rus al Apărării. 

Acesta adaugă că „forțele armate ruse vizează doar instalațiile și infrastructura militară și vom continua să facem acest lucru”. „Această crimă nu va rămâne nepedepsită”, conchide ministerul.

Ucraina răspunde Rusiei după atacurile masive de vineri

Ucraina lansează în mod constant lovituri în Rusia, în special în regiuni foarte apropiate de teritoriul său.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele de apărare antiaeriană au distrus 13 rachete deasupra regiunii Briansk.

În regiunea Briansk, care se învecinează şi cu Ucraina, satele Kister şi Borchevo au fost bombardate, ceea ce a cauzat moartea „unui copil născut în 2014”, potrivit guvernatorului Aleksandr Bogomaz.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că 32 de drone ucrainene au fost neutralizate în total în regiunile Briansk, Kursk şi Orel, la nord de graniţa cu Ucraina, precum şi în Moscova. Belgorod se află la 80 km nord de oraşul ucrainean Harkov, care a fost puternic lovit de forţele ruse vineri dimineaţa, potrivit autorităţilor ucrainene.

Bilanţul victimelor acestor lovituri ruse, care au vizat întreaga ţară, este de cel puţin 39 de morţi, a anunţat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe reţelele de socializare.

Cod ROȘU de inundații în jud. Galați din România! A început evacuarea de urgență a populației din 23 de localități din calea ciclonului Ashley

Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la ISU, Jandarmerie și unitățile militare ale MApN sunt în alertă. Toate efectivele sunt în cazărmi sau consemnate la domiciliu, pentru a putea fi mobilizate imediat, în caz de urgență maximă, informează unica.md.

Este alertă la Galați, unde autoritățile au luat măsuri imediate în urma avertizărilor cod roșu de ploi torențiale și inundații. Una dintre ele vizează populația din zonele inundabile, care trebuie evacuată de urgență. „Nu trebuie să mai avem pierderi de vieți omenești. ”

Astfel, a început evacuarea populației din 23 de localități, cele mai expuse riscului. S-a dispus instituirea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;

Prefectul județului Galați, doamna Andreea-Anamaria Naggar, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru a adopta noi măsuri preventive, menite să protejeze, în primul rând, viețile cetățenilor din zonele cu risc ridicat, precum și bunurile acestora, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Astfel, s-a dispus evacuarea preventivă a tuturor persoanelor care locuiesc pe albia râurilor și în zonele cu potențial de risc la inundații.

Încă din data de 28 septembrie, pompierii gălățeni au mers în teren pentru a discuta cu autoritățile locale, în vederea informării cetățenilor cu privire la riscurile care pot apărea. În urma acestei acțiuni, au fost identificate toate persoanele vulnerabile, care, în cursul zilei de astăzi, vor fi relocate în zone sigure. De asemenea, autoritățile locale au identificat și spații în care pot fi relocate persoanele evacuate.

De asemenea, echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, împreună cu reprezentanții autorităților locale, vor continua monitorizarea râurilor și a zonelor expuse inundațiilor, fiind pregătite să intervină rapid în cazul producerii unor situații critice. În acest scop, SGA Galați a dislocat în teren utilaje, staționate pe podurile cu risc, pentru a se putea interveni cât mai rapid posibil în eventualitatea formării unor blocaje din cauza aluviunilor.

Totodată, prin hotărâre de CJSU s-a decis ca în 22 de localități: Corod, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Vameș (Piscu), Tudor Vladimirescu, Corni, Berești, Jorăști, Băneasa, Târgu-Bujor, Fârțănești, Foltești, Frumușița, Podoleni (Barcea), Berești Meria, Măstăcani, Grivița și Suhurlui, să fie suspendate cursurile pentru data de 30 septembrie.

„Protejarea vieților este prioritatea noastră absolută. Fac apel la toți cetățenii să colaboreze cu autoritățile, să respecte indicațiile primite și să fie pregătiți pentru evacuare”, a explicat prefectul județului Galați, domana Andreea-Anamaria Naggar.

”Recomandăm cetățenilor să urmărească constant informările oficiale și să urmeze staturile primate de la autorități și de la forțele de intervenție din teren.”, spun autoritățile.

În urmă cu puțin timp, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință de lucru la care a participat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, șeful DSU, dr. Raed Arafat, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Florea Constantin și alți reprezentanți din cadrul MAI.

29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Deși are doar mărimea unui pumn, reușește să pompeze sânge în tot organismul, având propriul sistem de generare a impulsurilor electrice. Inima – un organ incredibil, care ne ține în viață!

Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită în fiecare an, în toată lumea, pe 29 septembrie, este o ocazie de a discuta despre bolile care afectează inima, trăgând un semnal de alarmă asupra gravității și impactului pe care îl au acestea, dar și despre sănătatea inimii și despre faptul că aceste boli sunt în cea mai mare măsură prevenibile.

Bolile cardiovasculare cuprind mai multe afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge dintre care bolile ischemice cardiace (angina cardiacă, infarctul miocardic) și bolile cerebro-vasculare se numără printre cele mai frecvent întâlnite.

Bolile cardiovasculare sunt ucigașul tăcut numărul 1 la nivel mondial, se estimează că acestea iau viețile a 17,9 milioane de persoane în fiecare an, ceea ce înseamnă că 2.000 de oameni își pierd viața în fiecare oră din cauza bolilor de inimă.

Îngrijirea sănătății inimii ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare. Printre măsurile care pot fi luate pentru a menține inima în formă și a scădea riscul de apariție a bolilor cardiovasculare se numără:

  1. Exerciții fizice efectuate regulat;
  2. Menținerea unui alimentații echilibrate;
  3. Oprirea fumatului;
  4. Stoparea consumului de alcool;
  5. Efectuarea de controale medicale preventive cu regularitate.

Aveți grijă de sănătatea inimii dv.!

Gospodarul care își bate an de an recordurile cu cei mai giganți dovleci din țară! A expus la Bostaniada un bostan de peste 800 kg

Un dovleac de peste 800 de kilograme, crescut în curtea unui agricultor din satul Drăsliceni, raionul Criuleni,  a fost vedeta festivalului Bostaniada de la Bălăbănești, informează unica.md.

Cel care l-a crescut este Vasile Spîni, care an de an își bate propriul record și participă la celebrul festival gastronomic cu cei mai giganți dovleci.

În acest an, agricultorul care pe bună dreptate poate fi numit Regele Dovlecilor, a crescut un dovleac uriaș de peste 800 de kg!

Vasile Spînu se ocupă de creșterea dovlecilor mai bine de 15 ani, dar recolta din acest an bate toate recordurile. 

Pentru ca recolta să fie una mare și frumoasă, este nevoie de multă muncă, mărturisește gospodarul.

Vasile Spînu este fratele ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, și este agricultor cu numeroase trofee la Bostaniada!

Agricultorul a reușit și anul trecut să cultive un dovleac de 700 de kg și altul de 600 de kg.

În procesul de cultivare, deloc ușor, după cum spune agricultorul, este implicată toată familia. Potrivit lui Vasile Spînu, cel mai important este să fie udat la timp și să i se administreze îngrășăminte doar naturale.

Vasile Spînu este de profesie inginer mecanic. Dar de mulți ani face agricultură. Crește legume de vânzare, chiar pentru semințe, care apoi ajung în mai multe țări. A devenit celebru în tot satul datorită pasiunii pentru dovleci.

Imagini emoționante cu Familia Regală. Kate Middleton şi Prinţul William încheie 2023 cu rezumatul celor mai importante momente
Articolul anterior
Videoclip viral al unei văduve din Rusia: „Bărbații noștri mor degeaba. Rușii sunt de vină pentru ce se întâmplă. Asta nu se arată la televizor”
Articolul următor