Studenții din Republica Moldova pot beneficia de o bursă de studii în Japonia

Studenții din Republica Moldova pot beneficia de o bursă de studii în Japonia, aplicând la programul de bursă a Guvernului Japoniei, pentru anul 2024. Dosarele pot fi depuse la Ambasada Japoniei în Republica Moldova, fizic, până pe 15 februarie 2024, transmite IPN.

Potrivit regulamentului de aplicare, candidații trebuie să aibă naționalitatea unei țări care are relații diplomatice cu Japonia. Un solicitant care are cetățenia japoneză la momentul depunerii cererii nu este eligibil. Cu toate acestea, persoanele cu dublă cetățenie, care dețin cetățenia japoneză și al căror loc de reședință la momentul depunerii cererii se află în afara Japoniei, sunt eligibile, cu condiția să aleagă naționalitatea celeilalte țări și să renunțe la cetățenia japoneză până la data sosirii lor în Japonia (dobândirea statutului de student).

În principiu, solicitanții trebuie să fie născuți între 2 aprilie 1994 și 1 aprilie 2006. Excepțiile sunt limitate la cazurile în care Ministerul Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei din Japonia (MEXT) consideră că solicitantul nu a putut depune cererea în limita de vârstă eligibilă din cauza situației sau a circumstanțelor din țara solicitantului (obligația de serviciu militar, pierderea oportunităților educaționale din cauza tulburărilor de război etc.). Circumstanțe personale (situația financiară, circumstanțe familiale, starea de sănătate, circumstanțe legate de universitatea sau locul de muncă al solicitantului etc.) nu vor fi luate în considerare pentru excepții.

Solicitanții trebuie să fie studenți la universități străine (non-japoneze) la momentul sosirii în Japonia, să se specializeze în domenii legate de limba japoneză și/sau de cultura japoneză. Prin urmare, cei care se specializează în alte domenii de studiu decât limba și cultura japoneză și urmează studii complementare în Japonia (cum ar fi ingineria, economia, științele agricole, arhitectura și arta) nu sunt eligibili. Solicitanții trebuie să aibă abilități lingvistice în limba japoneză suficiente pentru a primi educație la o universitate japoneză din Japonia.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, nu vor fi acceptate cererile de participare la program trimise pe e-mail. Dosarele, care vor conține formularele de cerere împreună cu un certificat de sănătate și o scrisoare de recomandare vor fi depuse pe adresa: Ambasada Japoniei în Moldova, Centrul Național de Afaceri 5F, B-dul Stefan cel Mare, 73/1, Chișinău, MD-2001 (Cerere pentru bursa MEXT).

Ambasada Japoniei în Republica Moldova va examina toate documentele de aplicare și apoi îi va invita pe solicitanții care trec examinarea documentelor să susțină un examen scris. Examenul scris este planificat a avea loc pe 28 februarie 2024 și interviul pe 1 martie 2024.

Realizările remarcabile ale fermierilor care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din țara noastră, celebrate în cadrul unei Gale importante

PRIAevents, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei AlimentareAgenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și având ca parteneri principali: Kaufland Moldova și Federatia Nationala a Fermierilor, va desfășura mâine, 20 septembrie, PRIA GALA FERMIERILOR din MOLDOVA într-o locație deosebită în Chișinău – Community Business Center, un eveniment unic, care mai ales în acest an, în premieră, este conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat, informează unica.md.

”Vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor moldoveni care au investit capital, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura Republicii Moldova, vom aprecia inovația, diversitatea portofoliului, creșterea, orientarea către comunitate, crearea locurilor noi de muncă. Vom fi atenți și la tinerii fermieri, dar și la femeile din agricultură și nu numai, în toamna anului 2024 într-o locație deosebită din Chișinău. Va fi o zi minuantă cu multe cunosținte de business pe care le vom acumula, networking, dar ne vom bucura și de produsele partenerilor: companii cosmetice, companii vinuri, companii telecom, companii care vând masini, companii care fac prăjituri, bomboane, produse ale fermierilor, haine și nu numai, care se vor câștiga la TOMBOLA pentru participantii la eveniment.” anunță organizatorii.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume.
Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie.

Gala Fermierilor din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană.

Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură.

Dezbatem alături de fermieri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea, mai spus organizatorii

PRIA GALA FERMIERILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA este un eveniment UNIC în Moldova, major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană..

Cantina liceului unde s-au intoxicat 65 de elevi din Chișinău a fost închisă pentru verificări

Cantina Liceului Teoretic Republican „Aristotel”, unde 65 de elevi s-au intoxicat, și-a sistat activitatea. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a inițiat verificări, transmite IPN.

Până la finalizarea anchetei epidemiologice cantina și-a sistat activitatea. Potrivit ANSA, responsabilitatea privind siguranța alimentelor le revine, în exclusivitate, operatorilor din domeniul alimentar.

În context, instituția solicită agenților economici din domeniu să achiziționeze materia primă doar de la furnizorii de încredere, care dețin certificate de calitate sau certificatul sanitar-veterinar. De asemenea, este obligatoriu să respecte condițiile de igienă în blocurile alimentare, să respecte regimul termic de păstrare a materiei prime, în funcție de gradul de perisabilitate a acestora, precum și să respecte vecinătatea depozitării produselor, pentru a exclude contaminarea încrucișată.

Un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău și 65 de elevi din clasele a X-XII-a s-au intoxicat cu alimente. Adultul, dar și 20 dintre elevi au fost internați la spital. Potrivit Ministerului Sănătății, starea copiilor și a angajatului liceului este satisfăcătoare, iar cea a elevului din reanimare este gravă, dar stabilă.

Campania „Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024”

Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.

În cadrul acestui eveniment, campania socială ”Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024” de către Global Pharmaceutical Leaders’ Club, concurând cu peste 20 de companii sociale. Această distincție subliniază angajamentul nostru față de comunitate și binele oamenilor.

Vă asigurăm că vom continua să ne implicăm activ în proiecte sociale care aduc un impact pozitiv comunității, contribuind astfel la o sănătate mai bună și un viitor mai bun pentru toți.

Cetățenii care primesc compensații la energie sub formă de plată monetară pot ridica banii
Articolul anterior
Protest la Primărie: Părinții au cerut restabilirea grupelor cu program prelungit. Conducerea Capitalei a venit cu o reacție
Articolul următor