Guvernul invită la Târgul de cariere: Peste 200 de funcții vacante în serviciul public

Guvernul organizează mâine, 16 ianuarie, un Târg de cariere, în cadrul căruia vor fi prezentate oportunitățile de angajare la Cancelaria de Stat, ministere și agențiile subordonate Executivului.

Târgul de cariere se va desfășura între orele 10:00 și 16:00, în holul Casei Guvernului, intrarea centrală. La eveniment vor participa reprezentanți ai peste 30 de instituții care vor prezenta funcțiile publice de conducere și de execuție în diverse domenii – economie, justiție, comunicare, asigurări sociale, statistică, resurse umane, audit intern.

Cele mai multe funcții vacante vor fi prezentate de Cancelaria de Stat, Ministerul Energiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Ministerul Mediului, Casa Națională de Asigurări Sociale și Biroul Național de Statistică. De asemenea, vor fi propuse numeroase oportunități de angajare în cadrul Biroului pentru integrare europeană, creat în cadrul Cancelariei de Stat.  Angajații acestei structuri vor gestiona procesul de aderare pe plan intern și vor asigura o comunicare eficientă despre Uniunea Europeană și beneficiile aderării la UE.  

Toate detaliile despre funcțiile vacante le găsiți pe https://cariere.gov.md/ro  o platformă ușor de navigat, unde este descris scopul fiecărei funcții vacante, sarcinile de bază, condițiile participării la concurs, salariul și modalitatea de depunere a documentelor necesare.

Miniștrii agriculturii din Republica Moldova și Italia, în cooperare în domeniul cercetării agricole

Un Memorandum de Înțelegere între ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din R. Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Italiei a fost semnat miercuri, 15 mai, la Roma.

„Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor”, se arată într-un comunicat al ministerului de la Chișinău.

Potrivit sursei citate, un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

Facultatea de Drept a USM, membră a Rețelei Francofone de Drept Internațional

Facultatea de Drept a USM a devenit membră cu drepturi depline în cadrul Rețelei Francofone de Drept Internațional. Reușita vine după prestația studenților în cadrul Concursului de drept internațional „Charles Rousseau”, care s-a desfășurat la Universitatea Liberă din Bruxelles, în perioada 6-12 mai.

„Această realizare va contribui la evoluția semnificativă a procesului de studii și de cercetare științifică pentru studenți și cadrele didactice, în corespundere cu cele mai înalte standarde europene, oferind astfel numeroase oportunități de participare le diverse conferințe internaționale, concursuri și ateliere practice”, se arată într-un comunicat al USM.

Rețeaua Francofonă de Drept Internațional își propune să promoveze studiul și cercetarea de limbă franceză în dreptul internațional, în special, prin organizarea Concursului Charles-Rousseau, precum și a întâlnirilor și conferințelor științifice internaționale.

sursa

Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni, reconstruit prin eforturile comune ale României și Ucrainei

Punctul de control comun Giurgiulești-Reni a fost inagurat joi, 16 mai, după finalizarea lucrărilor de reconstrucție. Proiectul este rezultatul eforturilor comune dintre Republica Moldova, Ucraina, România și partenerii din SUA și UE, în contextul întâlnirilor Quint Meeting.

Noul punct de trecere a frontierei va fluidiza traficul la vamă atât pentru camioane, cât și pentru autocare, care vor beneficia de o bandă special amenajată. Pasagerii nu vor mai fi obligați să se oprească la punctul de control al R. Moldova, deoarece toate procedurile de control vor fi efectuate pe partea ucraineană.

„Astăzi, am marcat un moment important de conexiune între cele trei țări. Angajamentul nostru de a sprijini Ucraina în reconstrucția infrastructurii rămâne puternic. Vrem să permitem transportului să treacă ușor dinspre Ucraina spre UE și viceversa, prin intermediul Republicii Moldova. Am depus la CEF un proiect de cofinanțare pentru drumul de acces către punctul de trecere a frontierei. Acest drum are acum două benzi, iar extinderea lui la patru benzi ar facilita considerabil transportul”, a subliniat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Chișinău.

Tot ieri, oficialii din România, R. Moldova și Ucraina au vizitat și punctul de trecere Giurgiulești-Galați, unde au discutat despre posibilitatea instituirii unui punct de control coordonat la Galați. În  acest sens a fost stabilită o agendă comună de lucru.

sursa

Cum arată Andra fără machiaj și filtre, la 37 de ani: ”Ești foarte frumoasă nefardată, o puștoaică!”
Articolul anterior
Când devine mortal paracetamolul, cel mai popular medicament pentru răceală
Articolul următor