Mozaicul de pe fațada unei clădiri din Capitală, inclus în Registrul național al monumentelor

Mozaicul de pe fațada clădirii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost introdus în Registrul național al monumentelor de for public. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament, scrie tvrmoldova.md.

Mozaicul datează din anul 1974 și, anterior, se afla pe fațada fostei clădiri a Palatului de Cultură al Sindicatelor din strada Kiev nr. 7. În perioada anilor 2020-2022, acesta a fost restaurat și a fost strămutat pe fațada clădirii auxiliare a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. În acest context, este necesară modificarea Registrului național al monumentelor de for public.

Proiectul de lege, elaborat la inițiativa Ministerului Culturii, a fost votat de 59 de deputați.

ATENȚIE! Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a găsi o femeie dispărută fără urmă după ce a plecat dintr-un centrul de plasament din Orhei

Poliția solicită sprijinul cetățenilor în vederea depistării unei femei de 66 de ani, care a plecat de la centrul de plasament din Orhei în dimineața zilei de 21 mai și nu se cunoaște locul în care se află în prezent.

În momentul plecării femeia purta o geacă galbenă (cea din poză), blugi albaștri și adidași gri.

Menționăm că astfel de cazuri au mai avut loc anterior. Persoanele care dețin orice fel de informații despre locul aflării femeii sunt rugate să ne contacteze imediat la 112 sau 078325001.

Curtea de Apel din Comrat a anulat, ca fiind ilegale, adaosurile la pensiile unor bătrâni, din fonduri extrabugetare finanțate de oligarhul fugar Ilan Șor

Hotărârea Comitetului Executiv al Găgăuziei privind adaosurile lunare la pensie pentru unele categorie de pensionari, din fonduri extrabugetare finanțate de oligarhul fugar Ilan Șor, a fost anulată ca fiind ilegală. Decizia a fost pronunțată pe 15 mai de Curtea de Apel Comrat, scrie NM.md

Potrivit deciziei judecătorești, Oficiul Teritorial Comrat al Cancelariei de Stat a solicitat anularea hotărârii aprobate de Comitetul Executiv privind sprijinul financiar suplimentar pentru unele categorii de pensionari din autonomia găgăuză. Completul de judecată de la Curtea de Apel Comrat, care a examinat cauza, a dat curs solicitării. Astfel, inițiativa aprobată de Comitetul Executiv a fost anulată ca fiind ilegală.

Decizia judecătorească poate fi contestată în termen de două luni la Curtea Supremă de Justiție.

Precizăm că, pe 6 octombrie, Comitetul Executiv a aprobat un „contract de sponsorizare”, privind sprijinuri financiare suplimentare pentru pensionarii din Găgăuzia, din fonduri extrabugetare. Astfel, persoanele din Găgăuzia care primesc o pensie mai mică de 3 000 de lei urmau să beneficieaze de plăți suplimentare, în valoare de 1 000 de lei, lunar.

Într-un mesaj pe rețelele de socializare, bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul a declarat că mijloacele financiare pentru adaosurile la pensii vor fi oferite de Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”.

Un ofițer din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat s-a stins din viață. Colegii sunt îndurerați

Serviciului de Protecție și Pază de Stat a anunțat azi despre decesul unui dintre colegi, Denis Curjos. Instituția a venit cu un mesaj de condoleanțe.

”Cu profundă tristețe anunțăm despre decesul colegului nostru, Denis Curjos, căpitan al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Denis Curjos a fost un ofițer de protecție onest și devotat, îndeplinindu-și cu onoare misiunile încredințate. Pe lângă abilitățile sale profesionale, Denis a fost un om cu un suflet generos și un prieten de nădejde pentru toți cei care au avut privilegiul să îl cunoască.

Ne exprimăm întreaga compasiune și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate, precum și tuturor celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Republica Moldova va cumpăra gaze naturale din SUA
Articolul anterior
Cât de frumos a fost surprins azi Gheorghe Urschi de prieteni și colegii de breaslă care au venit să-l felicite
Articolul următor