Un bărbat, în „stare de șoc” după ce a rămas blocat în toaleta avionului pe toată durata zborului

Un pasager aflat la bordul unui avion care circula pe o rută internă din India a rămas blocat în toaleta avionului timp de mai bine de o oră după ce ușa s-a defectat în timpul zborului, scrie BBC citat de digi24.ro.

Bărbatul era la bordul unui avion al SpiceJet care efectua zborul Mumbai – Bengaluru, o călătorie de o oră și 45 de minute, când a rămas blocat în micuța toaletă cu care este dotată aeronava companiei private. Bărbatul a fost salvat din toaletă abia după aterizarea avionului la Bengaluru.

SpiceJet și-a cerut scuze pentru situația creată. „În timpul călătoriei, echipajul nostru i-a oferit asistență și îndrumare pasagerului. După aterizare, un inginer a deschis ușa toaletei și pasagerul a primit imediat sprijin medical”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, precizând că pasagerului îi va fi restituit prețul întreg al călătoriei. Compania aeriană a refuzat să ofere mai multe detalii despre pasager, dar un ziar a raportat că bărbatul era în „stare de șoc”. „Săracul om a zburat de la Mumbai la Bengaluru înăuntrul toaletei și, în mod șocant, a aterizat blocat fiind înăuntrul toaletei”, a spus un oficial al aeroportului din Bengaluru pentru Times of India.

Oficialul a adăugat că echipajul a încercat de mai multe ori să deschidă ușa, dar fără succes. O însoțitoare de bord i-a strecurat un bilet prin care îi cerea pasagerului să rămână cât mai calm. „Domnule, am încercat tot ce am putut că să deschidem ușa… nu vă panicați. Vom ateriza în câteva minute așa că vă rugăm să închideți capacul closetului și să vă așezați pe el în siguranță. De îndată ce ușa principală este deschisă, va veni inginerul”, scria pe bilet.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Boala X, de 20 de ori mai letală decât COVID-19. Cum se pregătesc liderii mondiali pentru amenințarea viitoarelor epidemii
Articolul anterior
Un elev din Bacău a fost găsit spânzurat în toaleta căminului. A lăsat un bilet în care invocă o dezamăgire sentimentală
Articolul următor