O tânără născută într-un sat din Moldova, agricultoare în Italia: ”Pentru mine, munca la fermă nu este un sacrificiu, ci un mare noroc și o bucurie”

Valentina Bolocan, o moldoveancă în vârstă de 27 de ani, a decis să lucreze într-o fermă agricolă care produce pere, după ce a absolvit facultatea de Științe și Tehnologii Agricole din Bologna, scrie rotalianul.com.

Ea a făcut o alegere neobișnuită față de tinerii de azi și într-un interviu pentru Tempo News a explicat motivul deciziei sale: „Am avut întotdeauna o pasiune pentru natură. Nu consider că este un sacrificiu să lucrez într-o fermă, ci un mare noroc.”

Valentina se trezește de dimineață, ară terenul, taie crengile uscate și îndeplinește toate celelalte sarcini necesare într-o fermă agricolă. Aceste activități sunt departe de stilul de viață al tinerilor din al treilea mileniu și de obicei sunt povestite de bunici sau văzute la televizor sau cinema.

Cu toate acestea, mai sunt tineri care aleg să le abordeze cu plăcere. Printre aceștia se numără și Valentina Bolocan, care trăiește în Limidi di Soliera (Emilia-Romagna), împreună cu partenerul său Enrico, în vârstă de 35 de ani, cu cei doi câini Leo și Niki și cele două pisici Romy și Lulu.

Ea a povestit cum s-a născut pasiunea sa pentru agricultură

„Pasiunea pentru viața la fermă a existat dintotdeauna. M-am născut și am crescut în Moldova, într-un sat și, încă de la o vârstă fragedă am trăit în strânsă legătură cu natura și animalele.

Odată ajunsă în Italia, la 14 ani, m-am înscris la un liceu tehnic agricol și, după absolvire, am ales să continui în acest domeniu, înscriindu-mă la Facultatea de Științe și Tehnologii Agricole din Bologna.

În același timp am început să lucrez în câmp. Primăvara și toamna studiam pentru examene, iar vara și iarna lucram. M-am înscris și în Registrul Național al Experților Agricoli pentru a furniza consultanță în caz de pagube cauzate de condițiile meteo nefavorabile.”

A fost cea mai bună alegere pe care a făcut-o, Pentru ea, munca la fermă nu este un sacrificiu, ci un mare noroc și o bucurie

„Da, este o alegere neobișnuită pentru mulți tineri de vârsta mea, dar pentru mine este o alegere de viață la fel ca multe altele și, mai mult decât atât, este cea mai bună pe care o puteam face.

Nu mi-e greu să mă trezesc dimineața devreme și nu este un sacrificiu să mă murdăresc cu pământ, dimpotrivă, este o bucurie. Nu mă pot imagina în alt context decât acesta.

În plus, împărtășesc această alegere cu partenerul meu, care este și el fericit, și cu animalele noastre. Chiar și cei doi câini ai noștri, Leo și Niki, ne ajută în felul lor.

De exemplu, când văd că mutăm lemne și crengi, încep să adune și să le așeze alături de noi. Nu au nevoie de jucării pentru animale de companie, se distrează cu ceea ce le oferă natura.”, a povestit Valentina.

Valentina și partenerul ei văd viitorul lor așa cum este astăzi prezentul, cu o posibilă extindere a activității

„Cum vedem viitorul nostru? Exact așa cum este prezentul, iar dacă vom fi și mai mulți, cu atât mai bine!

Ne-ar plăcea să începem să cultivăm și o grădină de legume, precum și mai mulți copaci fructiferi. Viitorul este plin de vise, dar prezentul este deja atât de frumos!”, a mai spus tânăra moldoveancă.

Tragedie în Capitală! Un tânăr s-a înecat în lacul de la Valea Morilor, în această seară

Un tânăr s-a înecat în lacul de pe teritoriul parcului Valea Morilor din Chișinău. Trupul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori în această seară. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoare de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati, scrie NM.md

Oamenii legii au fost alertați pe 21 mai, la ora 18:04, că un tânăr s-ar fi înecat în lacul din parcul Valea Morilor. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. În urma lucrărilor subacvatice efectuate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, trupul neînsuflețit al tânărului a fost scos din apă.Toate circumstanțele se stabilesc.

Un nou val de praf din Sahara ajunge în regiunea noastră! Va ajunge tot mai des la noi

Din nordul Africii vor ajunge în România în seara zilei de marți, dar și miercuri, mase de aer ce aduc și praf saharian, anunță ANM. Ca urmare a ploilor prognozate în România, în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi observate în mai multe zone din țară, scrie presa română.

Un episod intens de praf din Sahara a putut fi observat în România în 24 aprilie.

În perioada 21 – 22 mai circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, peste sud-estul Europei.

În seara zilei de marți (21 mai) și în cursul nopții de marți spre miercuri (21/22 mai) această masă de aer va fi prezentă și deasupra României, în special peste regiunile vestice și sud-vestice, în timp ce miercuri (22 mai) va mai fi prezentă peste nord-vestul, centrul și sudul României.

Ca urmare a ploilor prognozate în țara noastră, în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele menționate mai sus.

Praful ajunge tot mai des pe la noi

Datele colectate de serviciul Copernicus privind schimbările climatice al UE arată că în ultimele luni au fost multe episoade în care masele de aer din nordul Africii au adus cantități de praf din Sahara.

În general în anotimpul rece erau mai rare aceste transporturi din nordul Africii, însă iarna 2023-2024 a fost ieșită din comun din multe puncte de vedere. Seceta din zona Mediteranei și din Maghreb – dar și schimbările intervenite în caracteristicile circulației maselor de aer – par să fi contribuit la o tot mai intensa prezență a nisipului saharian în Europa.

”O seară în parc”! Concert uimitor, de care avem cu toții nevoie! Pe 6 iunie, la Teatrul Verde

Muzica ne unește, ne alină sufletele și ne oferă acea stare de armonie, de care avem cu toții nevoie. Din acest motiv, grandiosul concert ”O seară în parc” din acest an este mult mai așteptat și cu o semnificație extrem de profundă. 

La mijloc de vară, îți dăm din nou întâlnire în inima Chișinăului, la a 6-a ediție, a celui mai mare concert de muzică simfonică din țară.

Vom petrece împreună momente de vis, ghidați de notele muzicale ale celor mai frumoase și selecte piese. 

Pe scenă vor răsuna vocile unor artiști remarcabili, de talie internațională, precum:  

– Eugen DOGA

– Monica Anghel

– Paula Seling

– Mariana Bulicanu

– Bogdan Mihai

– Alin Stoica

– Iana Novac

– Natalia Barbu

– Cătălin Josan

– Dumitru Mâțu

– Cristina Scarlat

– Lilia Istrati

Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra Extinsă a Teatrului Național de Operă și Balet, dirijor Dumitru Cârciumaru.

Te așteptăm pe 6 iulie, începând cu ora 19:30 la Teatrul Verde (renovat), să te bucuri de „O seară în parc” absolut magnifică.

Cumpără bilete AICI!

Vezi cum a fost ”OSP 2018”, ”OSP 2019”, ”OSP 2021”, ”OSP 2022”, ”OSP 2023

Organizator: iTicket

Parteneri Generali: Mastercard|maib

Parteneri: Primăria Municipiului ChișinăuCastel Mimi

Parteneri Media: TV8, KissFM

Prețuri:

Sector A – 490 lei

Sector B – 390 lei
Sector B ”Family” (2 adulți + 3 copii până la 12 ani) – 790 lei

Sector C – 290 lei

*Copiii până la 5 ani intră gratuit. Loc pe scaun nu este inclus.

**Pensionarii au 30% reducere la procurarea biletului în oficiul iTicket (str. Vl. Parcalab 27) (la prezentarea carnetului de pensionar cu prezenta posesorului de carnet – obligatorie, biletul cu reducere este pentru Sectorul B sau C). Reducerea este valabilă până la 3 iulie.

***Accesul va fi permis începând cu ora 17:30.

Ficat gras, boala secolului nostru: cauza banală care îl provoacă
Articolul anterior
Alimentul care elimină rapid alcoolul din sânge
Articolul următor