Andreea Marin a vorbit despre lupta cu depresia. Momentul în care a realizat că are nevoie de sprijin: „Este ca o gheară care îți strânge sufletul”

Andreea Marin s-a bucurat de un real succes în televiziune și a cucerit inimile tuturor românilor, însă viața ei personală nu a fost întotdeauna una roz. Îndrăgita prezentatoare TV a vorbit mereu deschis despre problemele și subiectele sensibile din societate așa că nu s-a sfiit să recunoască faptul că s-a confruntat cu depresia.

Andreea Marin a reușit să se vindece și să meargă mai departe, găsind echilibrul de care avea nevoie.

Invitată sâmbăta aceasta la „Play IT”, vedeta și-a deschis sufletul și a vorbit despre unul dintre cele mai grele momente și cum a reușit să treacă peste lupta cu „inamicul nevăzut” al zilelor noastre.

Mereu cu zâmbetul pe buze, Andreea Marin a vorbit despre cele mai fresh subiecte și mai ales despre filtrele din social – media.

Vedeta nu este adepta fotografiilor editate excesiv și mărturisește că întotdeauna și-a dorit să păstreze un echilibru în viața ei.

Le-a prezentat fanilor din mediul online viața cu bune și cu rele, exact așa cum a trăit-o și ea, în spatele camerei și a ales să fie mereu sinceră și cumpătată, tocmai pentru că a știut de la bun început că excesele și minciunile nu aduc nimic bun.

„Am încercat să țin mereu balanța în echilibru, să existe această moderație. Eu cred în acest cuvânt și în acest concept de viață. Tot ceea ce este echilibrat, merge cale lungă înainte. Tot ceea ce este exagerare, fie pe o parte, fie pe alta cade. Minciuna de exemplu are picioare scurte și, la un moment dat, oamenii o sesizează și așa mai departe.

Este un dezechilibru pe care nu poți să-l ții în frâu o veșnicie așa că eu cred în acest echilibru. Mai bine spui lucrurilor pe nume, cu tot riscul. Unii te vor blama pentru asta, unii te vor iubi, dar nu are nicio importanță.

Atunci când crezi cu adevărat în ceva, îți urmezi drumul cu multă convingere pentru că tu ești, în primul rând, convins că faci bine ceea ce faci”, a explicat Andreea Marin, la „Play IT”.

Andreea Marin, totul despre lupta cu depresia

Îndrăgita prezentatoare TV a vorbit adesea despre lupta cu depresia. Andreea Marin nu s-a temut să recunoască faptul că s-a numărat printre vedetele care s-au confruntat cu una dintre cele mai grele afecțiuni ale secolului.

În viața vedetei, problemele cu depresia nu au venit din numeroasele încercări de a-i mulțumi pe cei din jur, ci din alte motive, așa cum a mărturisit chiar ea. Interviul integral cu Andreea Marin îl puteți urmări pe WOWnews. „Eu nu am ajuns la depresie dintr-un motiv de acest fel. Nu aveam un gol interior, nu în acest sens. La mine a fost o treabă legată de perioada de după naștere și probabil și niște nemulțumiri. Fiecare are nemulțumiri în viața sa.

Toate s-au legat și m-au prins poate pe un teren mai slab. Am vorbit deschis apoi despre depresie și am făcut și campanii naționale, europene cu acest subiect pentru că prin ce am trecut nu a fost ușor. Un om încrezător în viață ca mine, sunt un om care pare puternic și în cele mai multe situații sunt, cu toate acestea am ajuns într-un punct foarte trist, foarte dur și cred că a fost foarte bine pentru că am ajuns să bat la ușa unui specialist”, a mai dezvăluit celebra prezentatoare TV, în emisiunea realizată de Bianca Iordache.

Andreea Marin, mărturii în lacrimi despre de cancer: „Mi-au scos 800 de grame de tumoră

Ce rol a jucat moartea Mădălinei Manole în viața Andreei Marin

Moartea Mădălinei Manole a fost ca un semnal de alarmă pentru Andreea Marin. Vedeta și-a dat seama în acel moment că depresia s-ar putea să-i fi afectat deja viața. Recunoaște că avea momente în care se trezea cu lacrimi în ochi fără să știe de ce și totul era cufundat în tristețe.

„Mie mi-a atras și m-a făcut să conștientizez cazul Mădălinei Manole. Eu atunci am realizat că asta s-ar putea să fie în cazul meu. Până atunci nu am mers la un specialist.

Mă trezeam dimineața cu lacrimi în ochi. Nu s-a întâmplat nimic peste noapte ca să vin să mă trezesc așa. Se întâmplă și este ca o gheară interioară care îți strânge sufletul. Nu poți să te înțelegi. Nu poți să le explici celor dragi până la capăt, explici simptomele, dar de ce nu știi să spui până la capăt.

Ei nu te înțeleg pentru că nici ei nu sunt specialiști în domeniu. Este foarte greu. Poți ajunge să te simți un intrus în viața ta și poți chiar să ajungi să îți iei viața”, a mai mărturisit Andreea Marin.

Vedeta de televiziunea s-a vindecat de depresie în urmă cu mult timp, însă tot procesul a durat doi ani, fiind una dintre provocările pe care și-a dorit să le depășească.

„Doi ani, dar trebuie să fie și răbdare. Ca orice lucru important în viață pe care visezi al împlini și acesta a fost un prag serios pentru mine și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit.(…) M-am vindecat demult, deja sunt ani de zile”, a mai precizat ea.

Care sunt tarifele la gazele naturale în regiunea transnistreană

Așa-zisele autorități din stânga Nistrului au stabilit că tarifele la gazele naturale pentru locuitorii din regiunea transnistreană vor rămâne la acelaşi nivel şi în 2025.

Potrivit deciziei, tarifele la gaz, apă şi încălzire vor creşte în 2025, ţinând cont de „indicatorii inflaţionari planificaţi şi de bilanţul energetic aprobat pentru anul 2025”, transmite Infotag.md.

„Unul dintre documentele elaborate propune stabilirea pentru anul 2025 a nivelurilor de plafonare a tarifelor pentru serviciile de furnizare a gazelor naturale, energiei electrice, furnizării energiei termice, furnizării apei şi evacuării apei la nivelul celor justificate din punct de vedere economic, care au suferit modificări ascendente. În acelaşi timp, pentru a preveni creşterea cheltuielilor populaţiei la plata utilităţilor consumate, în bugetul pentru 2025 se va păstra mecanismul de susţinere de stat pentru cetăţeni. Diferenţa dintre tariful real şi cel aplicat populaţiei va cădea pe umerii administraţia transnistreană”, se arată în raport.

În acelaşi timp, potrivit deciziei adoptate, tarifele la gaz pentru organizaţiile bugetare vor creşte cu 7,6%, ceea ce se datorează „creşterii costului de transport al gazelor naturale”. Pentru consumatorii industriali şi alţi consumatori, majorarea va fi de până la 1% din acelaşi motiv. În timp ce pentru populaţia din regiunea transnistreană, tarifele vor rămâne la nivelul din 2024.

Așa-zisă administraţie transnistreană nu comentează în nici un fel faptul că de la 1 ianuarie 2025 ar putea înceta livrările de gaze ruseşti prin Ucraina, ceea ce va duce la o creştere a costurilor de transport sau de aprovizionare cu gaze din Europa la preţul pieţei.

În regiunea transnistreană, tariful la gaz pentru populaţie este de 87 de „copeici” pe metru cub de gaz (aproximativ un leu moldovenesc). Limita de consum de gaze naturale pentru locuitorii din blocurile de apartamente este în continuare de opt metri cubi pe lună, iar pentru locuitorii din casele particulare – 400 de metri cubi. Pentru gazele care depăşesc limita, tariful este de 1,12 „ruble” per metru cub.

În 2024, tarifele au crescut cu 3-4%. Tarifele au fost aproximativ aceleaşi şi în timpul crizei din 2022, când preţul gazelor în Moldova a ajuns la 29 de lei pe metru cub. În acelaşi timp, tarifele din Transnistria nu depind de preţul de piaţă al gazelor.

Consumatorii din regiune plătesc gazul la tarife fixe pentru un an în avans. Toţi banii ajung în aşa-numitul „cont de gaz” şi sunt folosiţi pentru nevoile bugetare. În acelaşi timp, datoria la gaz este calculată în conformitate cu formula stabilită în contractul dintre Moldovagaz şi Gazprom.

Conform contractului, preţul se modifică lunar. Datoria regiunii transnistrene pentru gaz către Gazprom depăşeşte zece miliarde de dolari.

Președintele Parlamentului Igor Grosu, în vizită la o patiserie moldovenească din Paris

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat o patiserie moldovenească în timpul aflării sale la Paris.

Igor Grosu, în vizită la o patiserie moldovenească din ParisFoto: Facebook/ Igor Grosu

Oficialul remarcă curajul și pasiunea pe care le manifestă moldovenii din diasporă, precum și promovarea tradițiilor locale în lume.

„La Paris i-am cunoscut pe Elena Călugăreanu și Anatolie Bînzari, care mai bine de câțiva ani conduc o patiserie în inima Franței – „Patiseria Bakery Café”. Pe lângă croissantele, baghetele și alte deserturi franțuzești, în vitrine cumpărătorii sunt ademeniți de mirosul plăcintelor, a pâinii sau a cozonacilor după tradițiile moldovenești. Povestea lor în diasporă a început acum 11 ani, iar după mulți ani de muncă și experiență, au prins la curaj și acum au o afacere de succes.

Elena povestește că pe zi deservesc aproape 500 de persoane, iar croissantele și alte produse gătite de ei, ajung inclusiv pe mesele la zeci de elevi din diferite școli. De mare succes se bucură și torturile populare în Moldova „Medovik” sau „Napoleon”, dar și plăcintele ca acasă. Ingredientul de bază în toată această afacere este pasiunea, spune Elena. M-am convins încă odată că moldovenii noștri sunt curajoși, muncitori și atunci când este multă pasiune, fac lucruri frumoase oriunde s-ar afla”, a scris Igor Grosu.

gallery images

O minge de foc a pus pe jar locuitorii din Anglia. Bănuielile savanților

Oamenii care locuiesc în anumite părți din Staffordshire (Anglia) au fost rugați să aibă grijă de „roci întunecate și strălucitoare care ies în evidență”, după ce s-a suspectat că un meteorit a aterizat în zonă. Echipe de cercetători de la universități au făcut căutări.

O minge de foc a pus pe jar locuitorii din Anglia. Bănuielile savanțilorFoto: UKFAll

Potrivit BBC, locuitorii au observat pe 6 mai 2024, „o minge de foc strălucitoare”, care ar putea fi un meteorit. Echipe de cercetători de la mai multe universități au căutat pe câmpurile din jurul podului Blythe și Uttoxeter, dar încă nu au făcut o descoperire, transmite adevarul.ro.

UK Fireball Alliance (UKFAll) estimează că 500 g (1,1 lbs) de meteorit au aterizat la sud-est de Stoke-on-Trent și ar avea o lățime de aproximativ 5-10 cm, de culoare neagră sau maro și ar putea avea o suprafață exterioară sticloasă.

Un purtător de cuvânt al UKFAll a spus că localnicii nu ar trebui să atingă stânca cu mâinile goale pentru a evita contaminarea. Ar trebui învelit într-o folie de aluminiu sau într-o pungă curată și uscată.

„Meteoriții sunt roci care ajung în mod natural pe Pământ din spațiu și pot fi studiate pentru a înțelege cum s-au format planetele și Sistemul Solar. Camerele noastre au urmărit mingea de foc, când una dintre aceste roci a intrat în atmosferă la ora 4 dimineața luni trecută. Estimăm că poate 500 g de meteorit a aterizat lângă Stoke-on-Trent. Dacă vă aflați în zona locală și ați găsit stânci cu aspect întunecat în ultima săptămână, vrem să ne auzim!”, a transmis dr. Luke Daly de la UKFAll. 

Oricine bănuiește că a găsit meteoritul este rugat să contacteze UKFAll sau Muzeul de Istorie Naturală.

„Meteoritul nu este fierbinte și este sigur de manevrat, deși, dacă este posibil, vă rugăm să nu-l ridicați cu mâinile goale, deoarece asta va contamina roca. Este probabil o culoare neagră sau maro lucioasă sau poate avea o suprafață exterioară sticloasă și poate fi într-un loc unde nu se găsesc de obicei pietre, cum ar fi pe o peluză sau pe o potecă. Nu dorim ca cineva să-și asume riscuri în căutarea ei sau să intre în zone în care nu ar trebui. Dar dacă găsiți ceva în afara locului, cu siguranță vom fi interesați să verificăm”, a mai spus dr. Ashley King, de la UKFAll.

Planta care îmbunătățește memoria şi circulaţia cerebrală
Articolul anterior
O polițistă de frontieră din Moldova a luat medalia de aur la Campionatul Balcanic
Articolul următor