Fericirea este o stare și toți oamenii vor să afle ce au de făcut pentru a o avea în viața lor. Adesea, fericirea înseamnă a face mai puțin, nu mai mult. Când fericirea dispare, mai ales dintre parteneri, apar lucrurile care pot duce la destrămarea unei căsnicii.
Psihologii spun că cheia găsirii fericirii constă adesea în mai puțin, nu în mai mult.
Este vorba despre descoperirea lucrurilor care te fac să ai o atitudine nepotrivită și să faci tot posibilul pentru a le elimina din viața ta. Și adesea, acele lucruri care ne fac nefericiți sunt obiceiuri pe care le-am dobândit în timp, scrie catine.ro.
O căsnicie nu este un lucru deloc ușor, susțin specialiștii. Echilibrul, iubirea, împlinirea stabilitatea, toate acestea contribuie la sentimentul de fericire care este esențial într-o relație de cuplu.
Ai mai jos o listă cu lucrurile care pot duce la destrămarea unei căsnicii din cauza faptului că ele distrug fericirea dintre parteneri.
Îngrijorarea este obiceiul mental de a încerca să rezolvi o problemă care fie nu poate fi rezolvată, fie nu este o problemă.
Este ușor să cazi în el pentru că îți lasă impresia că ești productivă, simți că măcar faci ceva. Îndepărtează sentimentul pe care fiecare dintre noi vrea să-l elimine din viața sa, neputința. Cu alte cuvinte, îngrijorarea duce la iluzia controlului. Problema intervine atunci când suntem cu adevărat neputincioși în fața unei probleme.
Să-ți faci griji pentru asta este o negare a realității. Este o încercare de a controla ceea ce este în mod fundamental în afara controlului tău.
Mergi cu valul
Majoritatea oamenilor nu le plac conflictele. Dar asta doar pentru că majoritatea oamenilor nu realizează că există și o parte bună a situațiilor tensionate.
Cei mai mulți dintre noi ezită să accepte în viața lor ideea de respingere din cauza faptului că pot fi percepuți ca agresivi sau nepoliticoși. Așa că, implicit, devenim pasivi, acceptând, liniștiți și, în general, mergând cu valul.
Dar există o cale de mijloc, poți fi asertivă. Asertivitatea înseamnă a-ți susține propriile nevoi și valori. Înseamnă să ceri ceea ce vrei și să spui nu într-un mod clar, respectuos și onest. Asertivitatea este o abilitate pe care oricine o poate învăța.
Drumul către stima de sine, încredere și respect de sine este asertivitatea.
Dezamăgirea trebuie acceptată
Emoțiile cum ar fi tristețea, frica și frustrarea, ajută la semnalarea oamenilor din jur că ne luptăm cu ceva dureros și că ne-ar putea ajuta sau ne-ar putea sprijini. Nu ai nevoie de strategii de adaptare când ești trist. Ai nevoie de oameni.
Ai nevoie de sprijin. Ai nevoie de cineva care să te îmbrățișeze, să asculte cu atenție povestea ta.
Gestionarea stresului
Managementul stresului este un tratament. Este vorba despre tratarea simptomelor. Dar este o strategie generală, care nu funcționează pentru toată lumea. Ea poate distrage atenția de la cauza adevărată a stresului.
Factorul de stres este lucrul care provoacă un răspuns la stres. Dacă ești stresată în mod constant, soluția pe termen lung este să remediezi cauza inițială a stresului (factorul de stres), nu sentimentul (răspunsul la stres).
Nu este nimic în neregulă cu tehnicile tradiționale de gestionare a stresului, cum ar fi respirația profundă sau atenția. În realitate, partea mult mai importantă a ecuației sunt factorii de stres care îl provoacă.