Sharon Stone, despre pericolele de a fi vedetă: „Ieși la cină în oraș, sunt 15 persoane la masă și cine primește nota de plată?”

Actrița Sharon Stone, în vârstă de 65 de ani, a vorbit în cadrul unui interviu despre pericolele pe care le implică statutul de vedetă multimilionară de la Hollywood, relatează Daily Mail citat de adevarul.ro.

Vedeta din „Basic Instinct/ Instinct primar”, a cărei avere este apreciată la 60 de milioane de dolari, a mărturisit că este „foarte costisitor să fii celebru” și că se așteaptă ca ea să plătească nota de plată la cină „de fiecare dată”, în cadrul unei discuții sincere cu InStyle. 

Câștigătoarea Globului de Aur a spus că notorietatea ei este atât de mare încât nu mai poate „sări într-un zbor Delta” și este nevoită să angajeze o suită de oameni care să se asigure că are întotdeauna un look perfect și să-i asigure siguranța. 

Este foarte costisitor să fii celebru. Ieși la cină în oraș, sunt 15 persoane la masă și cine primește nota de plată? Tu primești nota de plată de 3.000 de dolari de fiecare dată”, a mărturisit diva. 

Vedeta și-a calculat toate cheltuielile, inclusiv cele legate de casă, de personalul său, de la agenții de publicitate la cei de securitate și până la make-up artiști. 

Sharon spune că e prea cunoscută să zboare cu companii aeriene comerciale spunând: „Cel puțin acum oamenii înțeleg că Jennifer Lawrence nu poate sări pur și simplu într-un avion. Nicole Kidman nu poate sări în Delta. Nici Sharon Stone nu o poate face, indiferent dacă face sau nu multe filme”. 

În luna octombrie, într-un interviu acordat revistei britanice Vogue, actrița nominalizată la Oscar și-a amintit de accidentul vascular cerebral aproape fatal pe care l-a suferit în anul 2001 și de medicii care, potrivit spuselor sale, i-au diagnosticat inițial grelit problema meedicală și aproape că au trimis-o acasă fără tratament.

„Au considerat că mă prefăceam”  

Vedeta a descris durerea de cap ca fiind „ca un trăsnet„, chiar înainte de a fi dusă de urgență la spital, în urmă cu peste două decenii. 

„Îmi amintesc că m-am trezit pe o targă și l-am întrebat pe puștiul care o ducea unde mă va duce, iar el mi-a spus: „operație pe creier”‘, și-a amintit actrița. „Un medic decisese, fără știrea sau consimțământul meu, că trebuie să îmi facă o operație exploratorie la nivelul creierului și m-a trimis în sala de operație”, a mai mărturisit ea. 

Ea susține că personalul medical nu a luat în serios detaliile privind durerea pe care o simțea și, ca urmare, nu a depistat hemoragia cerebrală: „Au ratat-o la prima angiografie și au considerat că mă prefăceam„, a declarat Stone pentru publicație. 

Actrița a avut o hemoragie cerebrală care a durat nouă zile, iar medicii i-au dat la acea vreme o șansă de supraviețuire de doar 1%.    

În momentul în care Stone a conștientizat planul medicilor de a efectua o intervenție chirurgicală exploratorie la nivelul creierului, ea a făcut tot posibilul pentru a transmite că nu a fost de acord cu acest lucru. 

Privind retrospectiv, după aproximativ două decenii, Stone are o nouă perspectivă asupra felului în care sunt tratați pacienții. 

Ceea ce am învățat din acea experiență este că, în domeniul medical, de multe ori femeile nu sunt ascultate, în special atunci când nu au un medic de sex feminin”, a afirmat ea. 

S-a întâmplat ca cea mai bună prietena a sa să îi fie alături la spital și care i-a convins pe medici să-i facă a doua angiografie. 

Cea mai bună prietenă a mea i-a convins să-mi facă o a doua și au descoperit că aveam hemoragie cerebrală, în tot spațiul subarahnoidian, și că artera vertebrală era ruptă”, a explicat Stone, înainte de a adăuga: „Aș fi murit dacă m-ar fi trimis acasă”

Strigăt disperat al soției medicului urolog care a fost condamnat la închisoare: A avut o carieră impresionantă de peste 30 de ani, mii de intervenții chirurgicale

Într-o poveste încărcată de emoții și suferință, familia doctorului Sergiu Cozub, un urolog renumit din Bălți, se confruntă cu una dintre cele mai dificile încercări. După o carieră impresionantă de peste 30 de ani, în care a efectuat mii de intervenții chirurgicale și a salvat nenumărate vieți, doctorul a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru decesul unui pacient.

În cadrul unui interviu, soția medicului, Daniela Cozub, a decis să vorbească despre situația dramatică în care se află, oferind detalii despre sacrificiile profesionale ale soțului său, dedicarea lui față de pacienți și impactul condamnării asupra familiei, transmite Știri.md.

Sergiu Cozub este cunoscut în nordul Moldovei pentru competențele sale în chirurgia urologică. De-a lungul carierei sale a efectuat peste 7.000 de operații, incluzând intervenții complexe și inovatoare cu laser, care au redus considerabil timpul de recuperare pentru pacienți.

Soția sa a mărturisit că doctorul a refuzat de-a lungul carierei oferte de muncă în Germania și în alte centre medicale internaționale, alegând să rămână în Bălți pentru a ajuta comunitatea locală. Daniela Cozub a povestit despre viața lor de familie, marcată de absența frecventă a soțului din cauza muncii.

„Nu am avut sărbători împreună, iar copiii au crescut practic fără tată. De multe ori, la miezul nopții, îl duceam cu mașina la spital pentru urgențe”, își amintește ea.

Cu toate acestea, sacrificiile nu au fost doar ale lui Sergiu Cozub. Soția sa i-a crescut pe cei doi copii, dintre care unul este diagnosticat cu sindromul Asperger.

„Fiul nostru, care are nevoi speciale, are nevoie de multă atenție și răbdare. În ciuda oboselii, Sergiu găsea timp să fie alături de el, chiar dacă în unele zile abia se mai ținea pe picioare”, spune femeia.

Totuși, problemele au început în 2019, când un pacient cunoscut al familiei, diagnosticat anterior cu pielonefrită cronică, a fost internat după o lovitură suferită la un meci de fotbal. După mai multe analize, doctorul Cozub a identificat o formațiune suspectă în zona retroperitoneală și a decis să efectueze o intervenție chirurgicală pentru drenaj. Potrivit Danielei Cozub, inițial, recuperarea pacientului părea să decurgă bine.

„Temperatura era normală, iar drenul era curat, semn că nu exista infecție. Totuși, pacientul a solicitat să fie transferat la Spitalul de Urgență din Chișinău. După transfer a fost supus la încă nouă intervenții chirurgicale și a intrat în comă. Un om sănătos nu va supraviețui dacă îi va fi administrată anestezie generală de nouă ori. E un stres foarte mare”, explică Daniela Cozub.

Astfel, în urma decesului pacientului, doctorul Cozub a fost acuzat de malpraxis, iar după cinci ani de procese a fost condamnat la doi ani de închisoare.

„L-au luat din sala de judecată ca pe un tâlhar, fără să-și poată lua rămas-bun de la familie. A fost umilit pentru o tragedie care, în opinia noastră, nu este vina lui”, zice soția medicului.

Condamnarea a avut un impact devastator asupra familiei, dar și asupra comunității medicale.

„Chirurgii se tem acum să mai intre în sala de operații, știind că riscă să ajungă după gratii dacă ceva nu merge bine”, explică Daniela Cozub.

În fața acestei situații dramatice, soția doctorului face un apel disperat către autorități și opinia publică.

„Soțul meu nu este un criminal, ci un medic care și-a dedicat viața salvării altora. Cerem o reevaluare a cazului său și o protecție mai mare pentru medici”, spune ea.

Pentru familia Cozub, lupta nu s-a terminat, iar soția medicului acuzat de malpraxis spune că va continua să ceară dreptate.

„Vom continua să cerem dreptate. Sergiu nu merită să fie tratat astfel după tot ceea ce a făcut pentru oameni”, afirmă Daniela Cozub.

Pe data de 6 noiembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au emis o decizie definitivă în cazul doctorului Sergiu Cozub, condamnându-l la doi ani de închisoare cu executare și interzicându-i practicarea medicinei timp de trei ani. De asemenea, acesta este obligat să plătească despăgubiri semnificative familiei victimei.

La câteva zile după ce a fost condamnat, Sergiu Cozub a transmis, prin intermediul avocaților săi, o scrisoare în care spune că „este bine, cu excepția faptului că se află după gratii”.

1,5 milioane de puieți forestieri, plantați în cadrul campaniei naționale de împădurire

Un milion și jumătate de puieți forestieri plantați în cadrul campaniei naționale de împădurire din 16-17 noiembrie, anunță Agenția Moldsilva, infformează unica.md.

1,5 mln de puieți forestieri au fost plantați în zilele de 16-17 noiembrie 2024, în cadrul lucrărilor de plantare din Republica Moldova, cu participarea a 7 679 de persoane, dintre care 5 442 sunt reprezentanți ai societății din diferite organizații și instituții sau voluntari.

În aceste două zile de solidaritate eco-forestieră promovată de Guvernul Republicii Moldova, a fost plantată o suprafață de 325 ha, iar lucrările s-au desfășurat în majoritatea sectoarelor din cele peste 400 de locații disponibile pentru plantări în această toamnă, pe terenurile Autorităților Publice Locale sau în fondul forestier gestionat de Agenția ”Moldsilva”.

În cea mai mare parte au fost plantați puieți forestieri de stejar, frasin, salcâm, paltin, plop în asortiment de 20 de specii, dintr-un total de 26 000 000 de puieți, crescuți și pregătiți pentru plantări de către angajații entităților silvice teritoriale ale Agenției ”Moldsilva”.

În Republica Moldova se desfășoară, în perioada anilor 2023-2032, Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor (PNERP), o inițiativă a Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, ce va aduce nu mai puțin de 145 000 ha de păduri plantate și reabilitate.

Victor Durbală, directorul Agenției „Moldsilva”: „Contribuția fiecărei persoane este foarte importantă și nu doar la etapa plantării, dar și în etapele următoare când acești puieți vor crește și vor deveni copaci. Cred că este de datoria noastră să lăsăm generațiilor următoare un plai curat și îngrijit.”

Lot de mărfuri, printre carejucării pentru copii, electrocasnice și instrumente electrice, în valoare de sute de mii de lei, depistat de vameși

La data de 18 noiembrie 2024, pe șoseaua Muncești din municipiul Chișinău, ofițerii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal, au oprit pentru verificări un mijloc de transport de model „Fiat Ducato”, condus de un cetățean moldovean în vârstă de 45 de ani.

În cadrul controlului efectuat, în compartimentul marfar al autovehiculului au fost depistate mai multe categorii de bunuri comerciale, inclusiv jucării pentru copii, electrocasnice și instrumente electrice. Șoferul nu a putut prezenta documente justificative privind proveniența sau legalitatea introducerii acestor bunuri în țară.

Lotul, cu o valoare estimativă de sute de mii de lei, a fost ridicat pentru examinare, urmând să fie supus procedurii de confiscare, în conformitate cu prevederile legale. Investigațiile continuă pentru stabilirea circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanei implicate, conform legislației în vigoare.

Serviciul Vamal reiterează angajamentul său în combaterea fraudelor vamale și asigurarea respectării cadrului normativ, în beneficiul economiei naționale și al cetățenilor.

Dezvăluirile unui medic epidemiolog moldovean care a trecut holera și COVID-ul
Articolul anterior
Putin a primit moștenire o colecție de artă 2 miliarde de dolari de la un critic de artă care a murit
Articolul următor